stadsstranden_banner

De Foodhallen (Amsterdam)

stadsstranden

De Foodhallen is een foodcourt in de Amsterdamse Kinkerbuurt. De Foodhallen zijn geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals deze in bijna elke metropool te vinden zijn. In deze hal staan diverse stands waar (lokale) ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Bezoekers van deze culinaire markt ontdekken het beste wat Amsterdam te bieden heeft onder één dak. De Foodhallen is zonder twijfel de leukste plek voor elke gelegenheid, voor elk gezelschap, waar liefhebbers zich volledig kunnen uitleven.

Historie De Foodhallen

De ‘Foodhallen’ werden in oktober 2014 geopend in ‘De Hallen Amsterdam’, een onlangs gerenoveerd tramremise. Het concept was geïnspireerd op overdekte voedselmarkten zoals de ‘Torvehallerne’ in Kopenhagen, ‘Mercado de San Miguel’ in Madrid en de ‘Borough’. Market ‘in Londen. Dwaal rond in de grote loftachtige ruimte van de ‘Foodhallen’ en ontdek het allerbeste ‘culinaire Amsterdam’ te bieden heeft. Verschillende hospitality-concepten zullen een selectie van kleine (signature) gerechten serveren waar inwoners en toeristen van kunnen genieten. Met meer dan 20 verschillende kraampjes, variërend van Michelin-sterrenconcepten tot internationale ‘streetfoods’, wordt de Amsterdamse ‘Foodhallen’ een internationale foodie-hotspot als geen ander.

de foodhallen

Wijnbar

De wijnbar biedt je een variëteit van wijnen uit de hele wereld. Laat de Foodhallen je gids zijn en vind de beste wijn voor jou. De rookies worden geadviseerd, de experts worden verrast en tevreden alles daartussenin.

Beerbar

IPA’s, Pale Ale, Tripel, Dubbel, Bruin, Amber, Stout, Pilsener, Lager, Blond, Tarwe, Sour, Cider .. Noem maar op, ze hebben het. Belgische bieren, internationals en de trots van de lokale ambachtscene maken van deze bar een speciale. Kom langs, doe een flesje en PROOST (CHEERS) zo hard als je kunt.

Mainbar

De grote vierkante balk in het midden heeft alles wat je nodig hebt.
Je wake-up koffie, een grote verscheidenheid aan frisdranken, 4 bieren van de tap, 8 op fles, 3 verschillende huiswijnen, seizoensgebonden specials, mixdranken en harde drank. In het weekend draait er een DJ en transformeert de Mainbar in een dansvloer of je hebt het beste zicht op de live uitvoeringen van Bands & Bites elke dinsdag.

Wat je zoal kunt vinden qua stands bij de foodhallen:

Baowowow

BaoWowoW Yippie Yo Yippie Yay – Oriental Burgers & Ramen. De nieuwste telg binnen de foodconcepten-familie in de Foodhallen in Amsterdam. Met invloeden uit NYC, Hawaï, Taipei, Indonesië, China en Japan serveert BaoWowoW Yippie Yo Yippie Yay een smeltkroes van grootse…

Bulls and Dogs

Hotdogs 2.0.Weg met het het kleffe broodje, de zuurkool en de standaard mosterd en ketchup. Bulls and dogs gebruikt echte Duitse pretzelbroodjes en drie kleuren kool als begin van elke hotdog. Van varkensvlees tot lam, rundvlees en zelfs vegetarisch. Men gebruikt hoogwaardige ingrediënten gecombineerd met veel liefde.

DimsumThing

Dim Sum Thing serveert hoogwaardige, traditionele en authentiek gemaakte Kantonese dim sums op een opwindende sociale manier. Dim Sum, wat zich vertaalt als “om je hart te raken” is een Kantonese specialiteit bestaande uit verschillende snackgerechten, waaronder gestoomde en gefrituurde dumplings zoals ha kau en lotusbladrijst (lo mai gai), broodjes (cha siu bao ) en gebak (lai wong bao).

De Ballenbar

Sinds de opening van Restaurant ’t Schulten Hues in 2002 serveert Michelin sterrenchef Peter Gast een zelfgemaakte bitterbal als aperitief. 12 jaar later opende Peter Gast en zijn voormalige sous-kok Jeroen Elijzen The BallenBar® in 2014 in de Food Hallen in Amsterdam.

l’Entrecôte Mobile

l’Entrecôte Mobile is de on-the-go versie van het beproefde restaurant l’Entrecôte et les Dames in de van Baerlestraat. Naast ‘Steak au plateau’, een heerlijke entrecote met vetmarmering die op een schaal wordt geserveerd, is een specialiteit: ‘The French Steak sandwich’: een geroosterd brood met dun gesneden entrecôte en natuurlijk de ​​zeer geheime boter-gebaseerde dragon saus.

Fento

FENTO is geïnspireerd door Mexicaanse smaken met een Zuid-Aziatische draai. Straatvoedsel opnieuw voorgesteld, tropische vibes in een gezonde vermomming. Geweldig Nachos. Vegan, Lokaal, Probiotisch en glutenvrij.

Jabugo

Jabugo bar Iberico is een foodstand dat is gespecialiseerd in Spaanse delicatessen met een focus op het Iberico-varken. Bij Jabugo bar Iberico kun je genieten van een schotel met deze hemelse ham, genaamd Pata negra, maar we serveren ook een verscheidenheid aan andere typisch Spaanse gerechten zoals: tortilla, Manchego-kaas en veel verschillende worsten.

Le Big Fish

Le Big Fish biedt eenvoudige, maar toch avontuurlijke zeevruchten. Zoals knapperige softshell krab op zachte broodjes, verfrissende zalmsalsa op taco’s en veel sexy oesters! Wat je favoriet ook is, vers is het altijd.

Meneer Temaki

Temaki presenteert Japans straatvoedsel met een moderne twist. In de schaduw van de yakitori grill worden hedendaagse sushi gerold door zijn chefs. Meneer Temaki is ook te vinden in Fooddock in Deventer.

Maza

Maza heeft heerlijke mediterrane gerechten, zoals houmous, dips en Falafel.
Maza maakt verse Hummus en Mezze borden. Alle producten zijn vegetarisch en meestal zelfs veganistisch.

Padron

‘Pimiento de Padrón’ is een populaire snack in Spanje. Dit is de inspiratie voor Padron: lokale groenten als een gezonde snack!

Petit gâteau

Petit gâteau is een klein familiebedrijf in Franse patisserie in Amsterdam. Petit gâteau maakt 100 soorten miniatuurtaarten, de minimini’s, maar ook macarons, madeleines en éclairs.
Je vindt deze voortreffelijke Parijse delicatessen in de Foodhallen Amsterdam.

Pita

Bij Píta wordt kebab van scharrelkippen en kalfsvlees geserveerd. Samen met zelfgemaakte sauzen en verse groenten kunt je de hele dag van kebab genieten. Ook witte bonen falafel als een vegetarische optie is beschikbaar. Er zijn drie verschillende sauzen waaronder de zeer speciale “30 dagen saus”. De saus is gemaakt van 30 dagen gefermenteerde knoflook, waardoor het een heel diepe en rijke smaak heeft.

Renato’s Pizzeria

Renato’s brengt de heerlijke smaak van de Italiaanse keuken naar Foodhallen door pure ingrediënten rechtstreeks uit Italië te importeren. Eenvoud en kwaliteit zijn de twee sleutelwoorden voor Renato’s.

Shirkan

Shirkan brengt de drukte van de straten van Mumbai, de smaken van de Indiase keuken en de geuren van de Mumbai-markten naar de Foodhallen in Amsterdam-West.
Creatieve ondernemer Yossi Eliyahoo – eigenaar van de kosmopolitische locaties Izakaya, Momo’s, the Butcher, the Duchess en Mr. Porter– combineerde krachten met topkok Hariprasad Shetty om het eerste echte Mumbai-straatvoedselconcept in Nederland te creëren.
Volgens de Indiase traditie worden de meeste gerechten van SHIRKHAN in een ’tandoor’ gemaakt. Deze cilindervormige, handgemaakte kleioven en een authentieke Indiase grill worden gebruikt om gerechten zoals ‘Lamb Seekh’ en ‘Chicken Tikka’ à la minute te bereiden.
Kebab met kip en lamsvlees in Indiaanse stijl, chutney en salades worden ter plekke bereid en zijn verpakt in vers Naan-brood.

de foodhallen shirkhan

The Rough Kitchen

Binnen de Amsterdamse Foodhallen wordt een hommage gegeven aan de culinaire aspecten van het varken door The Rough Kitchen, een concept dat met als drijvende krachten: ‘Mr. Smokey Goodness ‘Jord Althuizen & culinaire journalist Marcus Polman. Smoking, Grillen en braden is het devies. Bij voorkeur op de beste smoker: de houtskoolgestookte Meadow Creek smoker.
Kenmerkende items zijn de beroemde Smokey Goodness pulled pork sandwich; gemaakt van 16 uur langzaam gerookte varkensschouder en zolderspek; bacon koud gerookt gedurende zes weken en een jaar lang gecured.

The Butcher

Sinds 2012 serveert stijlvolle burgerbar THE BUTCHER Amsterdam de beste bloody hamburgers in de stad. Haute fast food wordt ter plekke bereid met alleen de meest verse ingrediënten. Van het beste vlees tot de selectie van kruiden, de verse groenten, de speciale kenmerkende saus, tot aan het zelfgemaakte semi-brioche broodje; met uitsluitend het beste Aberdeen Angus-rundvlees.

Viet View

Viet View biedt Vietnamees streetfood in een relaxte en ontspannen sfeer. Bij Viet View kun je genieten van verse Ricepaper Rolls(Goi cuon) en Vietnamees gevulde baguettes (Banh mi). Authentieke smaken, ingrediënten en verse kruiden worden gebruikt bij de bereiding en elke banh mi en goi cuon worden ter plekke vers voor je gemaakt. Deze combinatie geeft je smaakpapillen een geweldige kick.

de foodhallen vietview

Yoghurt Barn

Yoghurt Barn haalt het traditionele Nederlandse zuivelproduct uit huis en maakt er een echte proeverij van. Probeer de yoghurt specials, van dikke kwark tot low fat, soja en de beste Amsterdam frozen yoghurt. En het zelfgemaakte bananabread, de smoothies en acai-bowls.

Details

Adres:
Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam
info@foodhallen.nl

Menu:

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Zondag – Donderdag 11:00 – 23:30
Vrijdag – Zaterdag 11:00 – 01:00

Website:
http://foodhallen.nl/

Twitter:
https://twitter.com/dehallenadam

Facebook:
https://www.facebook.com/foodhallen/

Instagram:
https://www.instagram.com/foodhallen/

Bekijk ook:
foodcourts in amsterdam

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,