stadsstranden_banner

Belcrum Beach (Breda)

Marc

Na Amsterdam en Antwerpen heeft ook Breda vanaf vrijdag een eigen stadsstrand: het Belcrum Beach. Op een industrieterrein in de wijk Belcrum, is 500 kubieke meter zand gestort aan de oever van rivier de Mark. Hiervan is een strand gemaakt, compleet met strandpaviljoen en strandmeubiliair.

Het stadsstrand op het voormalig Mammoetterrein aan de Veilingkade is een project van de Stichting Braak. De ‘brakers’ willen zoveel mogelijk braakliggende terreinen in de stad nieuw leven inblazen. Het gaat steeds om tijdelijke initiatieven afhankelijk van de medewerking van de grondeigenaren.

Hippe plek Belcrum Beach

Bijzonder aan Belcrum Beach is dat bijna alles van restmaterialen is gemaakt en dat alles wordt gedaan door vrijwilligers. Ook komt bij het strand een moestuin met groenten en kruiden voor de keuken van het strandpaviljoen. Het is de bedoeling dat het strand de komende tien jaar blijft liggen, want voor die periode hebben de bouwers van de gemeente een vergunning gekregen. Belcrum Beach ligt weliswaar niet aan zee maar aan de Mark. ”Zwemmen mag niet, maar daar vinden we vast een oplossing voor”, zegt voorzitter Van den Burg. ”Het strandgevoel krijg je hier al snel als de zon schijnt”.

Activiteiten

En ook hier kunnen de yogalessen niet ontbreken ook treden er geregeld bandjes op. Ben je muzikaal? Beleef dan je vuurdoop op het podium, want iedereen kan zich aanmelden.

De activiteiten voor de bewoners van Belcrum Beach worden georganiseerd door de wijkbewoners zelf, dit geeft een extra dimensie aan het stadsstrand.

Details

Adres:
Veilingkade 12a,
4815 HC Breda

Menu:

Seizoen:

Openingstijden:
Bij mooi weer!!!
Woensdag van 10:00 uur tot 18:00 uur, bij mooi weer soms iets langer.
Donderdag voorlopig van 12:00 uur tot 18:00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 22:00 uur
Vrijdag en zaterdag als er iets geprogrammeerd staat bij mooi weer tot 24:00 uur

Website:
http://www.belcrumbeach.nl/

Twitter:

Facebook:
https://nl-nl.facebook.com/BelcrumBeach/

Instagram:
https://www.instagram.com/BelcrumBeach/

Bekijk ook:
Brabant

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.