stadsstranden_banner

Stadsstrand De Oerkap (Haarlem)

Marc

Het Haarlemse Stadsstrand de Oerkap is midden in de stad bij het Spaarne te vinden. Het stadsstrand is al heel wat seizoenen actief en kan daarbij gerekend worden tot een stadsstrand van het eerste uur.

Sfeer bij Stadsstrand de Oerkap

Heel wat mensen uit en buiten Haarlem weten Stadsstrand de Oerkap al jaren te vinden. En dat kan komen door de unieke sfeer die er heerst. Ontspannen met de voeten in het zand en met een scala aan verschillende bij elkaar gebrachte gekleurde meubels doet het geheel een beetje aan een hippie kolonie denken. De gekleurde lichtjes brengen ’s avonds wat extra sfeer. Als het wat kouder is kun je plaats nemen voor de houtkachel die dan brandt in de houten nabij gelegen blokhut.

stadsstrand de oerkap

Eten en drinken bij de Oerkap

Probeer zeker eens de pizza’s als je bij Stadsstrand de Oerkap bent. Er zijn mensen die speciaal voor deze eigengemaakte schijven van plezier bij de Oerkap komen. Maar probeer ook onder het genot van een biertje, wijn of limonade van de verse broodjes, pasta of andere lekkernijen.

stadsstrand de oerkap

BBQ bij de Oerkap

Voor gezelschappen van 20 personen of meer kan ook een barbecue georganiseerd worden.. Dat wordt geregeld  in samenwerking met  partner Remy van BBQ4U. Zeker een aanrader als je iets te vieren hebt in de zomer.

Feesten bij de Oerkap

Het is mogelijk om bij de Oerkap een verjaardagspartijtje, bedrijfsborrel of afstudeerfeestje te vieren. Je kunt hierbij tafels of delen van het terras te reserveren. Voor groepen bakken ze ook graag de beroemde pizza’s en staan ze voor je klaar achter de bar.
Wil je gasten van je feestje trakteren dan is het mogelijk om consumptiemuntjes of polsbandjes te gebruiken. Achteraf wordt afgerekend wat er is geconsumeerd.

stadsstrand de oerkap

Locatie

Stadsstrand de Oerkap is gelegen op 6 minuten loopafstand van het station Haarlem, op 3 minuten van ‘Balk vis aan ’t Spaarne’ op 2 minuten van de molen ‘De Adriaan’ en op 1 minuut van iets verderop in de straat. Op het terrein is veel plek voor fietsen, maar helaas niet voor auto’s. Gelukkig is het in de naastgelegen buurt gratis parkeren.

Verdere suggesties

Bij de Stadsstrand de Oerkap zijn ze altijd open voor iedereen. Dat betekend dat het nooit mogelijk is om de locatie geheel af te huren. Dit maakt huwelijksfeesten bijvoorbeeld lastig. Alternatieve locaties die wij hiervoor aanraden zijn Het Dolhuys (http://www.hetdolhuys.nl/cafe) of Het Rijk van de Keizer (http://www.hetrijkvandekeizer.nl/nl/trouwen).

Details

Adres:
Harmenjansweg 95
2031WJ Haarlem
telefoon: 023-5749716
vraagje@oerkap.nl

Parkeren:
Er is voldoende parkeerruimte bij de locatie

Route:
Geeft Harmenjansweg 95 in voor de Navigatie

Menu:

Openingstijden:
elke dag van 12:00 tot 24:00 uur. Behalve op maandag, dan vanaf 15:00 uur.

Seizoen:
Van april tot en met september

Website:
http://www.oerkap.nl/

Twitter:
https://twitter.com/oerkap

Facebook:
https://www.facebook.com/StadStrand-de-Oerkap-110258105666082/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/2437591/

Bekijk ook:
Haarlem

 

Tags: , , ,