stadsstranden_banner

Aloha (Rotterdam)

stadsstranden

Aloha is een uniek restaurant, bar, stadspark, koffiebranderij en terras op een van Rotterdams’ meest bijzondere locaties. Het restaurant is gevestigd in de Wildwaterbaan van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana. Het terras kijkt uit over de Maas en is een van Rotterdams’ mooiste plekjes.
Aloha laat zich lenen als de perfecte locatie voor onder andere bedrijfsfeesten, borrels en bruiloften. Met de nog zichtbare contouren van de voormalig Wildwaterbaan van zwembad Tropicana voelt iedereen zich weer even kind.

De locatie biedt plek tot aan 300 personen in zowel onze binnenruimte als op ons terras met schitterend uitzicht over de Maas.

Geschiedenis Aloha

Aloha is sinds 2013 gevestigd in de Wildwaterbaan van voormalig subtropische zwemparadijs Tropicana. Tropicana is een bij Rotterdam horend stadsicoon en zet zich in om het een nieuwe allure te geven die zo hoort bij deze plek.

aloha

Er is een bijentuin op het terras in samenwerking met stadsimker Bouna. De honing gaat naar de keuken en in de thee, de bijenwas naar de meubelmaker die van resthout meubels maakt voor o.a. de kantoren.

Restaurant

Het restaurant is een vertaling van de visie op circulariteit. Een concreet voorbeeld hierin is de wijze waarop Rotterzwam koffiedik en vliesjes uit de koffiebranderij hergebruikt worden als grondstof waarop oesterzwammen gekweekt worden. Deze oesterzwammen worden verwerkt tot bitterballen in Aloha geserveerd met….koffiemayonaise.

Of het lunch, borrel of diner betreft: Aloha serveert gerechten die je niet snel ergens anders vindt. Aloha zoekt de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal en soms zelfs uit het pand en eigen moestuin. Aloha vertelt aan de hand van heerlijke hapjes met ingrediënten uit het pand het unieke verhaal.

Enkele signature-gerechten uit de keuken zijn gestoofde varkenswangen in Aloha white stout, oesterzwam bitterballen met koffiemayonaise en sepia risotto met avocado crème en zeegroenten.

Zakelijk

Al u uw meest waardevolle zakenrelaties iets wil laten proeven en ervaren dat ze nergens anders ervaren hebben? Aloha biedt zakenlunch waarover nagepraat zal worden. Aloha garandeert een snel en luxe lunchplateau voor slechts €12,50 per persoon.

Met je bedrijf een mijlpaal vieren, op een ongekend zonneterras met fantastisch uitzicht over de Maas?
Aloha: “out of office” ervaring waarbij u het beste uit uw team haalt en ongestoord aan vernieuwende bedrijfsplannen kan werken:

•Uitstekend en snel internet
•Voldoende stroompunten
•Lees- / vergadertafel met 8 – 10 zitplekken
•Huiskamer met diverse zitjes
•Mogelijkheid tot huren scherm, beamer, flip-over en whiteboard
•Diverse opstellingen mogelijk (zitcapaciteit max. 30)

Koffie

Koffie is de passie van Aloha en er wordt groene koffie geimporteerd en gebrand in ons restaurant gevestigd in de oude wildwaterbaan van Tropicana.

Aloha werkt altijd met kleine oogsten waardoor er regelmatig van koffie’s wordt gewisseld en nieuwe smaken ontdekt worden.

Koffie is voor Aloha veel meer dan alleen de drank

die we allemaal wel kennen. In de gerechten van het restaurant wordt getoond op welke manier koffie culinair toegepast kan worden.

Een voorbeeld dat ook past in de circulaire visie van Aloha is de koffiemayonaise die  in Aloha geserveerd wordt bij de bitterbal. In de kelders van Tropicana groeit Rotterzwam eetbare oesterzwammen op een mengsel van koffiedik en koffievliesjes afkomstig van groene koffie. Deze worden verwerkt tot bitterballen en in het restaurant verkocht, begeleid door huisgemaakte koffiemayonaise uit dekoffiebranderij.Details

Adres:
Maasboulevard 100
Rotterdam
+31 (0) 10 210 8170
info@alohabar.nl

Menu:
Lunch
Diner

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
10:00-0:00 (Kijk op de website, soms besloten feesten)

Website:
http://www.alohabar.nl/

Twitter:
https://twitter.com/alohabarrdam

Facebook:
https://www.facebook.com/aloharotterdam/

Instagram:
https://www.instagram.com/aloharotterdam/

Bekijk ook:
Rotterdam

Tags: , , , , , , ,