stadsstranden_banner

Beachclub Ibbgoesbeach (Ibbenbüren – Duitsland)

stadsstranden

Beachclub Ibbgoesbeach is een stadsstrand / beachclub aan de Aasee in Ibbenbüren over de grens bij Overijssel.

Het begon allemaal met een drakenboot race. Tien jaar geleden, hadden de drie oprichters uit het Duitse Ibbenbüren het idee om deze race te houden op het meer de Aasee. Een eenmalige actie. Maar alles liep anders dan verwacht. Omdat de stad Ibbenbüren rechtstreeks werd geïnspireerd door het idee om de Aasee te upgraden en gebruiken voor ontspanning. Het begon bij het storten van wit kwartszand, een houten hut en flexibele tijden. Zo was de beachclub aan de Aasee geboren, ook bekend als Beachclub Ibbgoesbeach. En de drakenboot staat nog steeds in het zand.

Festivals in het weekend

Tien jaar later is Beachclub Ibbgoesbeach uitgegroeid tot een goed bezocht stadsstrand met beachclub met verscheidene events die georganiseerd worden. Er is regelmatig livemuziek, dj’s en er was onlangs ook een street food festival met verschillende foodtrucks. Daarnaast wordt er regelmatig iets georganiseerd voor de kinderen.

beachclub ibbgoesbeach

Prachtig uitzicht op de Aasee

De ontwikkeling van de strandpaviljoens is snel gegaan. In eerste instantie was er zo nu en dan een klein programma en werden er drankjes verkocht. Maar het concept was zo’n succes dat er nu regelmatig events worden georganiseerd. Mensen kunnen relaxen, genieten van het weer, goede muziek en een geweldig uitzicht op de Aasee.Je kunt jezelf laten gaan met je voeten in het witte zand.

Groei in de afgelopen jaren van Beachclub Ibbgoesbeach

Het is nu uitgegroeid tot een gebied van 5.000 vierkante meter met 450 plaatsen in de diverse binnen- en buitenlocaties Meer dan 20.000 bezoekers komen elk jaar naar het strand in Ibbenbüren. De belangrijkste reden is de diversiteit, het programma voor jong en oud. Maar ook een Jeu de Boules toernooi, dat met 480 deelnemende teams Duitslands grootste hobby jeu de boules is. Het toernooi trekt de hele zomer bijna elke avond gasten. Maar zelfs houseparty’s, live muziek, 30-plus party’s, badkuip races en een piraten festival voor de kinderen bieden actie op het strand. Er werken nu zo’n 50 mensen bij het strand.

beachclub ibbgoesbeach

Er wordt altijd iets nieuws geboden en dat werkte goed het afgelopen decenium. Het strand is een echte toegevoegde waarde voor Ibbenbüren en kan nu worden geboekt voor bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten en andere evenementen.

Details

Adres:
An der Umfluth 84
49479 Ibbenbüren

Menu:

Events

Seizoen:
Maart-Oktober

Openingstijden:
14:00 – 0:00

Website:
http://www.ibbgoesbeach.de/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/ibbgoesbeach/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/302284597/

Bekijk ook:
Grens met Duitsland

Tags: , , , , , , ,