stadsstranden_banner

Blue Amsterdam

stadsstranden

Blue Amsterdam is een café en restaurant annex rooftop met een 360-graden uitzicht over de stad. Vanuit de dertig meter hoge glazen Kalvertoren in winkelcentrum Kalverpassage kun je heel veel van Amsterdam zien: het Rijksmuseum, de Munttoren, de Zuiderkerk, de Westerkerk, Carré, het Centraal Station, het Paleis op de Dam, de bloemenmarkt en nog veel meer. Neem de glazen lift naar boven en kijk je ogen uit.

Inrichting en omgeving

Blue Amsterdam is gevestigd in een moderne glazen ruimte met uitzicht over de stad. Blue Amsterdam heeft onlangs een complete restyling ondergaan. Het nieuwe interieur na een grote verbouwing eind 2016 past veel beter bij de mensen achter Blue. Dit zijn Loes en Lotte de Vos, samen met Willem Honnebier de eigenaren van Blue.

blue amsterdam

‘Blue Amsterdam is een oase van rust als je de drukke winkelstraten van Amsterdam wil ontvluchten. Dit gevoel wilden we meer benadrukken.’ Het contrast tussen de snelle drukke stad en de stilte die je ervaart als je dit van een afstandje bekijkt, moest terugkomen in de nieuwe inrichting. Interieurontwerper Sander Vredeveld bedacht hierdoor dat Blue eigenlijk een soort stadse boomhut zou moeten zijn en heeft dit idee als leidraad gebruikt bij zijn materiaalkeuze. ‘Resultaat: een fijne samenwerking en een warm en sfeervol interieur met veel hout, gekleurde stoelen, planten, bijzondere lampen en verrekijkers.’

blue amsterdam

Blue is dé plek midden in het drukke hart van Amsterdam, waar je komt om te genieten van het uitzicht met een goede kop koffie, uitgebreide lunch of glas wijn. Dit is het best bewaarde geheim van Amsterdam.

Food en drinks bij Blue Amsterdam

Blue Amsterdam is zeven dagen per week geopend voor een kop koffie met een taartje, ontbijt en lunch, maar ook voor een speciaalbiertje met een borrelhap. Voor alle momenten van de dag staan er vers bereide gerechten op de kaart, die regelmatig wisselen.

blue amsterdamDe enthousiaste medewerkers van Blue vertellen graag over het uitzicht en de gebouwen die te zien zijn. Zowel overdag als ’s avonds kunnen er bij Blue groepen terecht die (een deel) van onze locatie besloten kunnen afhuren voor groepslunches, borrels en groepsdiners.

Kalverpassage

Blue bevindt zich op de derde verdieping van winkelcentrum Kalverpassage, met ingangen aan de Kalverstraat, het Singel en de Heiligeweg. Blue Amsterdam is te bereiken met een glazen lift die schuin omhoog boven het dak van het winkelcentrum uitstijgt.

blue amsterdam

De Kalverpassage is de aantrekkelijke verbinding tussen de Heiligeweg en de Kalverstraat. Wat vroeger winkelcentrum de Kalvertoren was, is nu een doorgaande route én een belangrijke winkelbestemming.
In de Kalverpassage zijn prachtige winkels, indrukwekkende kunst en uitnodigende horeca te vinden. Opvallend detail? De innovatieve plafondverlichting.

Details

Adres:
Winkelcentrum Kalverpassage 3e etage
Singel 457
Amsterdam
020- 427 39 01
welcome@blue-amsterdam.nl

Parkeren:
Dichtstbijzijnde garage is de parkeergarage Kalverstraat in de Kalverpassage. Inrijden maandag t/m zondag 07:00 – 23:00 uur. Uitrijden kan altijd 24 h. Tarief: € 5,- per uur. inrit aan Singel 451, Amsterdam

Route:
Hou voor de route Singel 451 aan. Entree van de Kalverpassage is aan Singel 457. Deze ingang leidt direct naar de glazen lift waarmee Blue te bereiken is.

Menu:
Brunch en Lunch
Sweets en Snacks

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Maandag 11.00 – 18.30
Dinsdag 10.00 – 18.30
Woensdag 10.00 – 18.30
Donderdag 10.00 – 21.00
Vrijdag 10.00 – 18.30
Zaterdag 10.00 – 18.30
Zondag 12.00 – 18.30

Website:
http://www.blue-amsterdam.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/blueamsterdam/

Instagram:
https://www.instagram.com/blueamsterdam/

Bekijk ook:
Torens

Tags: , , , , , , ,