stadsstranden_banner

Brasserie Buitenhuis (Leiden)

stadsstranden

Brasserie Buitenhuis is een mooie loungeplek aan het mooie Valkenburgse meer in Leiden. Je kunt er ouderwets genieten aan het water. Om er even de tijd nemen voor elkaar in een hippe en relaxte ambiance. Jong of oud, je voelt je bij Brasserie Buitenhuis direct thuis. Voor iedereen een buitenhuis, dat is het idee.

Ambiance bij Brasserie Buitenhuis

Na een rigoureuze verbouwing opende Brasserie Buitenhuis op 1 juli 2016 officieel de deuren. Van een fantastische plek met veel potentie waar niet veel gebeurde, Brasserie buitenhuisveranderde het Valkenburgse Meer in dé hotspot van Leiden en omgeving.

De brasserie telt maar liefst 150 zitplaatsen voor ontbijt, lunch en diner. Je kunt er iedere dag van de week van 9.00 uur tot laat terecht. Er klinkt altijd een fijn deuntje voor een ontspannen sfeer. Plof je eenmaal neer op de leren banken bij de open haard, dan wil je nooit meer weg.Brasserie buitenhuis En schijnt de zon, dan is het écht goed toeven op het terras met uitzicht over het Valkenburgse Meer. De zonsondergangen zijn onevenaarbaar.

Kinderen vermaken zich prima, zowel binnen als buiten. Groot voordeel: het grote gratis parkeerterrein.

Eten en drinken

De menukaart van Brasserie Buitenhuis is toegankelijk, maar altijd met een moderne inslag. Van een supergezonde acaí ontbijtbowl, tot huisgemaakte taartjes, een kippetje van ’t spit, eten wat de pot schaft en happen uit Paul’s Boutique. brasserie buitenhuisVoor ieder wat wils, ook voor de kids. Vanaf 9.00 uur kun je bij Buitenhuis terecht voor ontbijt en eigen fairtrade Johannes koffie, van 11.00 tot 16.00 uur voor een lunch en vanaf 17.00 uur voor diner.

Brasserie buitenhuis

Trouwen bij Buitenhuis

Geef elkaar het officiële jawoord bij Brasserie Buitenhuis. Ze zetten de trouwopstelling klaar en ontvangen jullie gasten, bij mooi weer lekker buiten. De zaal of het terras stylen jullie naar eigen wens. Apparatuur is aanwezig voor jullie zelfgekozen muziek.

Na de ceremonie staan jullie dierbaren te trappelen om jullie te feliciteren. Proost met een glas prosecco, serveer een prachtige bruidstaart of lekkere happen.

Tijdens het diner heb jullie even echt de tijd voor de gasten. Dierbaren spreken jullie toe terwijl jullie genieten van heerlijke gerechten en wijnen. Laat je verrassen door onze chef met een proeverijmenu of stel zelf een menu samen op basis van de dinerkaart

Valkenburgse Meer en treinrit

Het Valkenburgse Meer is een recreatieplas en zandwinningslocatie nabij de kern Valkenburg en het naastgelegen Vliegkamp Valkenburg in de Nederlandse gemeente Katwijk. Trein valkenburgse meerHet meer is in de jaren 50 ontstaan door zandwinning ten behoeve van kalkzandsteen voor de bouwindustrie. Het Nationaal Smalspoormuseum is hier gevestigd waar men met de Stoomtrein Katwijk Leiden een ritje langs het meer kan maken. Het gebied heeft een recreatieve functie voor de regio, onder andere voor de aangrenzende Stevenshof, een wijk in de gemeente Leiden.

Details

Adres:

J. Pellenbargweg 2
2235 SP Valkenburg
071 572 1805
info@brasseriebuitenhuis.nl

Parkeren:

Je kunt gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein

Seizoen:

Hele jaar open

Openingstijden

Elke dag van 9.00-laat

Website
www.brasseriebuitenhuis.nl

Menu
www.brasseriebuitenhuis.nl

Twitter:

Facebook:
www.facebook.com/brasseriebuitenhuis

Instagram:
https://www.instagram.com/brasseriebuitenhuis

Bekijk ook:
Leiden

Tags: , , , , , ,