stadsstranden_banner

CentrO Beach (Oberhausen – DE)

stadsstranden

Centro Beach is een stadsstrand op het terrein van een van de grootste overdekte winkelcentra in Europa, Centro in Oberhausen.

Dat is goed nieuws voor zonaanbidders en het strand stoel-krakers in het het nieuwe centrum van Oberhausen. Grote hoeveelheden fijn strandzand vormen een heerlijk gebied om te ontspannen. Het stadsstrand is omgeven door groen zodat men zich echt even weg waant en niet gestoord wordt door de overige restaurants of winkelende mensen van het grote Centro winkelcentrum.

CentrO

CentrO is een groot winkelcentrum in Oberhausen. Het is met rond de 119.000 m² winkeloppervlakte één van de grootste winkel- en vrijetijdscentra van Duitsland en is bekend door zijn grote jaarlijkse kerstmarkt. Het is gelegen in het gebied van de stad Oberhausen en vormt het kernstuk voor het zogenaamde “Neue Mitte Oberhausen”.

centro beach

CentrO bevat meer dan 220 winkels, ruim opgezet in zeven verschillende delen: Marktplatz, Marktweg, Hauptstraße, Parkallee, Galerie, Bunte Gasse en de Coca-Cola-Oase met plaats voor 1.100 bezoekers. (Gastronomie).

In de directe omgeving van CentrO bevinden zich verschillende toeristische attracties, zoals de “König-Pilsener-Arena”, het pretpark “CentrO Park”, het SeaLife Aquarium, het Legoland Discovery Center en Gasometer Oberhausen. Volgens de stad Oberhausen wordt CentrO jaarlijks door circa 23 miljoen personen bezocht.

Bar, DJ Booth en Dansvloer bij Centro Beach

Centro Beach kenmerkt zich door de vele strandstoelen, loungebedden (die gratis mogen worden gebruikt) en de vele palmen die Centro BEach een echt vakantiegevoel geven.

centro beach

Er is een lange bar waar desgewenst een koud flesje Becks bier of een van de vele cocktails besteld kan worden. Centro Beach heeft een ronde vorm en de bar volgt deze ronde vorm. In het midden van centro beach is een dansvloer op het zand gemaakt omgeven door sfeervol gekleurd licht op truspalen gemonteerd. hierachter bevind zich ook de DJ Booth waar op drukke dagen een DJ live muziek draait.

Neem een handdoek mee en laat je lekker in een strandstoel zakken onder het genot van een lekker drankje en de klanken van dancemuziek of dans de hele avond tot het donker wordt op het strand van Centro Beach.

Voormalig terrein van Ierse Pubs

Centro Beach is gevestigd op het voormalige terrein van een aantal Ierse Pubs die hier gevestigd waren. Een brand van het rieten dak van de pubs op oudejaarsavond 2012/2013 zorgde echter voor grote schade aan het drie verdiepingen tellende pand.

centro beach

Vervolgends heeft het terrein een tijd braak gelegen maar een exploitant van een nabijgelegen restaurant zag mogelijkheden om het terrein in te gaan zetten als stadsstrand. Dit is uitgewerkt en heeft uiteindelijk geresulteerd in stadsstrand Centro Beach.

Details:

Adres:
Promenade 50,
46047 Oberhausen, Duitsland (Op het terrein van Inkoopcentrum Centro achter de Pagode)
info@centro-beach.de
0173-6106015

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Maart-Oktober

Openingstijden:
Ma-Do: 12:00-22:00
Fr-Za: 12:00-03:00
Zo: 12:00-22:00

Website:
http://www.centro-beach.de/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/CentrO.Beach/

Instagram:

Bekijk ook:
Duitsland

Bewaren

Tags: , , , , , ,