stadsstranden_banner

Club NL (Amsterdam)

stadsstranden

Club NL is al jaren een vaste waarde voor de kenners van het Amsterdamse uitgaansleven. De Nieuwezijds Lounge, ooit de eerste loungeclub van Nederland, is een nachtclub alwaar het alle dagen van de week feest is. Op het programma vind je locale dj-helden die voor de euforische nachtdieren hun beste plaatjes opgooien. Bij binnenkomst valt direct de lange bar op waar de lekkerste cocktails worden geshaked en gestirred met aan het einde van de bar de dj-booth en dansvloer.

Interieur Club NL

De iconische club huist al 18 jaar aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Tijd voor een nieuwe look. Horeca-ondernemer Casper Reinders heeft zijn tanden in het interieur gezet zonder in te leveren op het sexy en herkenbare karakter, De typerende rode kleur en het burlesque-achtige karakter voeren nog steeds de boventoon. “Achter de bar hangt een speciaal gietijzeren ornament uit de oude club Roxy waar eigenaar Albert Papot aan de deur stond. Het is helemaal zwart geblakerd door de brand, maar Appie heeft ‘m weten te redden.”, aldus Casper Reinders.

clubnl

Programmering

In de nieuwe programmering blijft de bekende diepe house-sound de boventoon voeren. al is het wel de bedoeling dat de programmering toegankelijker wordt met als rode draad op de vrijdagavond house classics. “Bij Club NL moet een kwalitatieve sound de standaard zijn, met de nadruk op warme en sexy house, helemaal in lijn met de nieuwe uitstraling van de club”, aldus eigenaar Papot.

club nl

Begrip in Amsterdam

Ook de rest van het jaar is de tent met de bekende rode luifel een begrip in de hoofdstedelijke uitgaansscene. Papot, die Club NL in 1999 oprichtte, noemt de nachtclub ‘het best bewaarde geheim van Amsterdam’. Al vijftien jaar lang trekt de club, met ruimte voor zo’n 300 man, een vaste schare bezoekers en weet het overeind te blijven tussen het komen en gaan van discotheken in de stad.

Het geheim zit ‘m volgens de directeur in het vasthouden aan de eigen identiteit. ”We begonnen ooit als loungetent, met eten en loungemuziek. Toen dat na een jaar of vier passé was, zijn we omgeschakeld naar een sexy club, met meer dynamiek en uptempo muziek. En dat zijn we nog steeds.’’
Club NL trekt een wat ouder publiek, tussen de 25 en 35 jaar, en is beroemd om zijn cocktails. Papot: ”We werpen een kleine drempel op. We hebben graag verzorgd publiek en zijn niet de allergoedkoopste. Ook besteden we veel aandacht aan inrichting en service. Niet té hoogdravend, maar we houden wel van een kleine attitude.’’

Details

Adres:

Nieuwezijds voorburgwal 169
1012 RK Amsterdam
020 622 7510

Menu:

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Maandag tot en met Zondag
Openingstijden: zondag tot en met donderdag van 23:00 – 03:00 uur,
vrijdag en zaterdag van 23:00 – 04:00 uur

Website:
https://www.clubnl.nl/

Twitter:
https://twitter.com/ClubNL

Facebook:
https://www.facebook.com/clubnl.nl

Instagram:
https://www.instagram.com/clubnl/

Bekijk ook:
Clubs in Amsterdam

Tags: , , , , , , ,