stadsstranden_banner

Coffeelovers Dominikanen (Maastricht)

stadsstranden

Coffeelovers Dominicanen is volgens velen de mooiste vestiging van espressobar Coffeelovers, gevestigd in de mooiste boekhandel ter wereld. Hier kun je genieten van hemelse koffie en thee. De Dominicanerkerk is een elfde eeuwse kerk in het centrum van Maastricht en sinds 2008 verbouwd tot boekhandel en koffiebar. Geniet op het altaar van de Dominicanenkerk van koffie en gebak.

Eten en drinken bij Coffeelovers Dominicanen

Centraal staat natuurlijk de koffie bij Coffeelovers Dominicanen, of het nu een espresso is, een flatwhite of capuccino, Maar ook voor een heerlijk kopje thee kun je hier terrecht. Coffeelovers dominicanen cheesecakeEen aanrader is verder de cheesecake, de gebakjes of een heerlijke bosbessenmuffin.

Dominicanenkerk

De Dominicanenkerk, ook wel Dominicanerkerkgenoemd, is een gotisch kerkgebouw in het centrum van de Nederlandse stad Maastricht, gelegen aan het Dominikanerkerkplein, nabij het Vrijthof. De kerk werd in de 13e eeuw gebouwd als kloosterkerk voor de orde der predikheren of dominicanen.Coffeelovers dominicanen Aan het eind van de 18e eeuw werd het klooster opgeheven en vervulde de kerk diverse functies. Thans is er een boekhandel gevestigd. De Dominicanenkerk is een rijksmonument. In het interieur bevindt zich onder andere een 14e-eeuws fresco met voorstellingen uit het leven van de heilige Thomas van Aquino.

Mooiste boekhandel ter wereld

Boekhandel Dominicanen in Maastricht wordt door velen gezien als een van de de mooiste boekhandels ter wereld. dominicanenkerkVolgens toonaangevende organisaties als Lonely Planet, CNN, The Guardian, de BBC, is de voormalige Dominicanenkerk “converted into a temple of books”. Het is een prachtig voorbeeld van hergebruik van een monumentale ruimte.

Maastricht

Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, Maastricht dominicanenkerkrestaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht..

Details

Adres:
Dominikanerkerkstraat 1,
Maastricht
Tel. +31 (0)43 356 19 44, optie 2, optie 3

Parkeren:
Je kunt parkeren in diverse parkeergarages, onder andere bij Q park Vrijthof.

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
ma 10-18u / di-wo-vr 09-18u / do 09-21u za 09-18u / zo 12-17

Website:
https://www.coffeelovers.nl/mobile/dominicanen.php

Menu
Menukaart

Twitter:
https://www.twitter.com/coffeelovers_nl

Facebook:
https://www.facebook.com/blanchedael.coffeelovers/

Instagram:
https://www.instagram.com/coffeelovers_nl/

Bekijk ook:
Limburg

Tags: , , , , , , ,