stadsstranden_banner

De Rietschans (Haren)

stadsstranden

De Rietschans is een bijzondere locatie aan het Paterswoldsemeer in Haren (Groningen). In een prachtig, nieuw pand met een groot terras is De Rietschans een heerlijk punt aan het water om te ontmoeten, eten en ontspannen.

Kom bij de Rietschans genieten van het fraaie uitzicht over het meer en op de stad. Waan je even in een andere wereld, wanneer je met familie, vrienden of collega’s neerstrijkt. En laat je verrassen door de heerlijke gerechten, goede wijnen en ouderwetse gastvrijheid.

Geschiedenis

Al in de jaren ’60 was Herberg De Rietschans een zeer succesvol restaurant met een goede keuken. Menig Groninger en Drent heeft er dierbare herinneringen aan en tot in de jaren ’90 was het een geliefde ontmoetingsplaats voor velen. Sinds 2014 hoort De Rietschans bij de Martini Hotel Group. Na een geslaagde start legde een uitslaande brand (veroorzaakt door blikseminslag) het net verbouwde pand op 23 augustus in de as.

Met de herbouw van het pand hoort deze zwarte bladzijde nu tot het verleden en richten de eigenaren zich op een mooie toekomst samen met de gasten aan het Paterswoldsemeer.

Restaurant

Het sfeervolle à la carte restaurant biedt een bijzondere ambiance om te genieten van de lekkerste gerechten. De keukenbrigade weet elke dag van de beste producten de heerlijkste gerechten te maken. Voor lunch, borrel of dinder op een bijzondere locatie bent u aan het juiste adres. Een speciale vermelding is er voor de Oesters van de Rietschans. Echt een specialiteit van dit Restaurant.

de rietschans

Terras de Rietschans

Het grote terras van de Rietschans aan het water biedt door de glazen windschermen al vroeg in het jaar de mogelijkheid om lekker buiten te zitten en te genieten van de frisse lucht en het fraaie uitzicht over het Paterswoldsemeer.  En op de iets minder mooie dagen kun je op de veranda heerlijk overdekt toch nog buiten zitten.

de rietschans

Bootje varen

Bij De Rietschans biedt men diverse mogelijkheden om met een bootje te varen op het meer.
Je kunt een sloep huren om met max. 8 personen heerlijk te varen op het Paterswoldsemeer.
Of je kan met rondvaartboot Neptunus het meer rond varen. Dit kan zowel individueel als met een grotere groep.
Het Paterswoldsemeer biedt een fraaie omgeving om lekker bootje te varen en het gevoel te hebben even op vakantie te zijn. En dat zo dicht bij huis.

de rietschans

Zakelijk

De Rietschans aan het Paterswoldsemeer leent zich uitstekend als inspirerende locatie voor een zakelijk evenement.
Of je nu een workshop organiseert, gezellig wilt eten en drinken met collega’s of zoekt naar een representatieve vergaderlocatie; De Rietschans is hier een goede locatie voor.
Met 5 stijlvolle zalen, die in diverse opstellingen gezet kunnen worden, krijgt u bij ons de geschikte locatie voor iedere bijeenkomst. Ben je op zoek naar een stijlvolle en inspirerende locatie in de omgeving van Groningen of Assen? Denk dan eens aan De Rietschans!

Details

Adres:
Meerweg 221,
9752 XC Haren
+31 (0)50 851 05 20

Menu:
Lunch
Diner
Oesters
Borrel

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
alle dagen van 10.00 tot 22.00 uur geopend

Website:
https://derietschans.nl/

Twitter:
https://twitter.com/derietschans

Facebook:
https://www.facebook.com/derietschans/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/327756339/de-rietschans/

Bekijk ook:
Paterswoldsemeer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags: , , , ,