stadsstranden_banner

De Staat (Kijkduin)

stadsstranden

Strandtent De Staat is als beste uit de bus gekomen bij Nieuwe Revu’s Strandtententest 2011. Het strandpaviljoen in Kijkduin is een echt verstopt  strandparadijs.

Het formaat is groots. Het paviljoen is de meest complete strandtent van de lage landen en is bijzonder geschikt voor bezoek van grotere gezelschappen. Afgezien van het strandpaviljoen beschikt De Staat over een grote partytent van 220 m2 met eigen voorzieningen als bar en toilet. Deze tent is voor personeelsfeesten, bruiloften of andersoortige evenementen geheel af te huren en maakt dat je in beslotenheid met je gasten privé kunt genieten van het strand. In overleg met het evenemententeam van kan men je feest tot in detail inrichten als het gaat om aankleding, muziek en catering. Bij De Staat ben je vrij om te kiezen.

De keuken van De Staat

De Staat streeft naar gezonde leefomstandigheden voor mens en dier. Daarom voert De Staatskeuken een biologische kaart en wordt er gewerkt met producten van Lindenhoff. Dit bedrijf werkt op een ecologische, biologische diervriendelijke manier en levert dan ook topkwaliteit voedsel aan verschillende sterrenrestaurants.

de staat

Brood
Naast de producten van Lindenhoff biedt men brood van Menno dat te boek staat als het beste wat voor handen is. Met respect voor de Franse bakkerschool en passie en talent voor het ambacht bakt Menno in een houtoven het rustieke en desembrood. Daarvoor neemt hij de tijd, want om de smaak optimaal te laten ontwikkelen, is geduld vereist…

Koffie
De Staat schenkt Bocca Coffee. Het Nederlandse bedrijf dat de Bocca-bonen importeert uit Ethiopië toont zich met passie en fair trade een ware liefhebber van echte koffie. Bocca werkt op een duurzame manier. Met biologische producten en projecten zorgt Bocca ervoor dat economie en leefklimaat in Ethiopië verbeteren. De koffie van Bocca is ‘goed’. Dat steunt De Staat.

Locatie van de Staat

Strandpaviljoen de Staat kan wat lastig te vinden zijn, daarom hieronder een routebeschrijving:
Openbaar vervoer: tram 12 en bus 22
Vanaf Hollands Spoor of Centraal Station neemt u tram 12 of bus 22, bij het eindpunt van lijn 12 (Duindorp/ Markenseplein) uitstappen en achter snackbar Melissa de duinen in lopen. Neem bij de eerste 3-splitsing de optie rechtdoor en volg de borden strandslag 10. De Staat bevindt zich op een kleine 400 meter van de tramhalte.

de staat

Eigen vervoer:
Voor navigatiesystemen: “Markenseplein, Den Haag” intoetsen
Uit alle richtingen: Den Haag (A12) volgen en de borden: Scheveningen Haven / Kijkduin
Bij de Utrechtse baan aan het einde links (bij het Malieveld) de Zuidhollandlaan op. Bij de stoplichten aan het einde rechts de Koningskade op. Na ± 800 meter meteen na het Hubertusviaduct rechtsaf (Let op! afslag ligt 20 meter na het viaduct). Scheveningen Haven volgen langs Madurodam, het Congrescentrum en Museon. Op de President Kennedylaan na de Texaco-pomp (links na ± 3 km) over de brug meteen naar rechts de Houtrustweg op (borden Scheveningen Haven). Houtrustweg volgen en aan het einde in de bocht links afslaan. De weg volgen en aan het einde rechts afslaan. Bij het eindpunt van tramlijn 12 (Duindorp/ Markenseplein) uitstappen en achter snackbar Melissa de duinen in lopen. Neem bij de eerste splitsing de tweede rechts en volg de borden strandslag 10. De Staat bevindt zich op een kleine 400 meter van de tramhalte.

Details

Adres:
Zuiderstrand 4
2583 ZZ Den Haag
070 338 8860

Menu:
Menukaart
Wijnkaart

Seizoen:
Maart- Oktober

Openingstijden:
09:00 – 1.30

Website:
http://www.destaat.info/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/strandpaviljoendestaat/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/356004745/strandpaviljoen-de-staat/

Bekijk ook:
Kijkduin

Tags: , , , , , , , ,