stadsstranden_banner

De Thuishaven (Amsterdam)

stadsstranden

Tussen de zwierende kranen en het industriële spoor van de Port of Amsterdam, ligt de Thuishaven: de culturele vrijhaven van de stad. Begonnen als outdoor festival en uitgegroeid tot eigenzinnige evenementenlocatie. Een rauwe plek op een weids terrein met ongekende mogelijkheden.

Opgericht door creatieve stadsnomaden met de gedrevenheid om bezoekers, wekelijks te verrassen met vernieuwende concepten.

Festivalterrein

Of het nou gaat om een meerdaags zakelijk festival, live acts, performance art, personeelsfeesten, productpresentaties of congressen. Met een capaciteit van 3.000 bezoekers is op ons terrein niets ondenkbaar! Het terrein bestaat uit diverse in- en outdoor area’s met ieder een eigen karakter. Download de PDF hieronder en kom meer te weten over Thuishaven.

Met meer dan honderdduizend bezoekers per jaar, deinst ook de goed getrainde keukenbrigade van Thuishaven nergens voor terug. Ze geven het  evenement een originele en professionele, culinaire draai.

de thuishaven

Het terrein bestaat uit een aantal areas:

  • Main Stage
  • Circustent
  • Romneyloods
  • Barhuis

Lastminute-uitgaan bij de Thuishaven

Voor het concept hebben de vier organisatoren vooral gekeken naar hun eigen behoeftes. ‘We zijn allemaal tegen de dertig. We willen niet drie maanden van tevoren een kaartje voor een feest kopen als we nog niet weten hoe druk we het tegen die tijd hebben. En blijkbaar denkt het publiek er ook zo over. De populariteit is een tegenreactie op de huidige festivalscene.’
Festivalprijzen liepen afgelopen jaren op tot tegen de vijftig euro per kaartje. ‘Het kon zo zijn dat je veel betaalde om de hele dag in de stortregen op een grasveld te staan. Mensen voelen zich bij De Thuishaven niet afgezet. En het idee van lastminute-uitgaan spreekt heel erg aan.’

de thuishaven

Circus

De organisatoren proberen het goedkoop te houden door te kijken welke dj’s in de buurt zijn. Met deze formule werden niet de minsten aangetrokken: onder anderen Klangkarussell, Dennis Ferrer en Lee Burridge stonden al op het festival.

Voor de aankleding namen de organisatoren afgelopen herfst het circusdorp van het gestopte circus Casa Blanca over. Een gigantische tent, trailers, verlichting, trapezes en verkleedspullen kwamen in hun bezit. ‘Dat trok ook weer grappige mensen aan, die bijvoorbeeld met vuurzwaarden en vuurhoepels op ons festival staan.’

Parkeren

Buiten kantoortijden is er gratis parkeergelegenheid en daarnaast zijn er legio parkeer mogelijkheden in de buurt tegen laag tarief.

Details

Adres:
Contactweg 150
1014BW Amsterdam
info@thuishaven.nl

Menu:

Seizoen:

Openingstijden:
Afhankelijk van event

Website:
http://thuishaven.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/thuishaven.am/

Instagram:
https://www.instagram.com/thuishaven/

Bekijk ook:
Festivalterreinen

Bewaren

Tags: , , , ,