stadsstranden_banner

De Vooruitgang (Eindhoven)

stadsstranden

De Vooruitgang in Eindhoven is compleet herbouwd. Na een brand in 2013 was er weinig meer over. De vooruitgang is weer opgebouwd en kreeg een compleet nieuwe inrichting en indeling. Het nieuwe interieur ademt de sfeer van New York.

de vooruitgang

Interieur en sfeer

Achter de bar hangen er typische New Yorkse brandtrappen aan de muur. De wand is verder bekleed met oude apothekerskasten, archiefkasten en koelingen. Ook de bijzondere plantenwand met meer dan 2000 planten is indrukwekkend.

de vooruitgangHet geheel heeft zo een urban inrichting gekregen, maar door het inzetten van retro stoelen en fauteuils op de eerste verdieping, de groen geblokte tegels aan de keukenmuur en door een muur te bedekken met Perzische tapijten is er toch ook een sfeer van Brabantse gezelligheid.

de vooruitgang

Eten en drinken bij de Vooruitgang

Er is een dagkaart en een dinerkaart bij de Vooruitgang. De dagkaart is beschikbaar tot vijf uur. Er zijn hierbij lunchspecials te bestellen, tosti’s. Probeer ook eens een boterham met wakadori chicken of een bao bun met rendang.

de vooruitgang foodDe lunchspecials bestaan uit warme gerechtjes als een tuna melt, een hamburger of een bagel. Het diner is uiteenlopend met voorgerechten als carpaccio, geroosterde aubergine of gegrilde gamba’s. Als hoofdgerecht zijn er typische bistro gerechten als saté of een steak. Maar probeer ook eens kip of zalm van de barbecue of een burger ‘de Vooruitgang’. Er zijn ook vegetarische gerechten beschikbaar als een weedburger of de vegetarische pasta.

DJ en club

In de avonduren worden de tafels aan de kant gezet en wordt plaats gemaakt om te dansen. In de avond gaat namelijk een DJ draaien en wordt de Vooruitgang omgetoverd tot een sfeervolle club.

de vooruitgang clubMaar ook tijdens drukke avonden hoef je aan de bar niet lang te wachten voor een drankje. De service is professioneel.

Geschiedenis

Het is een van de weinige bewaard gebleven gebouwen aan de markt te Eindhoven en al bijna 30 jaar het huis van de Vooruitgang: Markt 11. Het 100 jaar oude pand was eerst het woonhuis van de familie De Block, bekend van sigarenfabriek Mignot & De Block. In 1934 kocht dansleraar Jo Snep het pand voor fl. 35.000,- en vestigde er zijn legendarische danszaal. Het liep slecht met Jo af.

de vooruitgang geschiedenisTijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij opgepakt vanwege zijn sympathie voor Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Jo werd geëxecuteerd en zijn weduwe moest de kosten, 2000 Mark, van zijn terechtstelling betalen. Na Snep openden en sloten J.M Staals, Dancing Carlton, Carlton, Café Vox, Dubrovnik, Babouche, Wienerwald, Tirolerhof en Sirtaki de deuren. Tot de Vooruitgang er 23 jaar geleden het stadscafé opende en in 2015 als een feniks uit zijn as herrees.

Details

Adres:
Markt 11
5611 EB Eindhoven
T 040 243 3995
info@de-vooruitgang.nl

Parkeren:
De Vooruitgang ligt aan de Markt in Eindhoven. Met een grote parkeergarage (De Heuvel) bijna letterlijk vlakbij s en op loopafstand van het Centraal Station (rechts naast Primark de Hermanus Boexstraat inlopen tot je op de Markt De Vooruitgang aan je linkerhand treft) en alle andere uitgaansgelegenheden.

Route:
Geef bij de route het adres van Parkeergarage De Heuvel dat vlakbij de Markt ligt aan de Ten Hagestraat 6a, 5611 EG Eindhoven

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
ZONDAG & MAANDAG
10.00 – 01.00 uur
DINSDAG T/M DONDERDAG
10.00 – 02.00 UUR
VRIJDAG & ZATERDAG
10.00 – 03.00 uur

Website:
https://de-vooruitgang.nl/

Twitter:
https://twitter.com/DeVooruitgang

Facebook:
https://www.facebook.com/DeVooruitgang

Instagram:
https://www.instagram.com/de_vooruitgang/

Bekijk ook:
Eindhoven

Tags: , , , , , , ,