stadsstranden_banner

Deventer Stadsstrand (Deventer)

stadsstranden

Het deventer stadsstrand is een initiatief dat een stadsstrand naar Deventer wil brengen. Het wordt als popup geopend in April 2019.

Meadow

Meadow is het horecaconcept op het Deventer Stadsstrand. Een duurzame pop-up horecagelegenheid in gebruikte zeecontainers met houten vlonderterrassen, vintage meubilair, loungebanken, parasols en planten. Het biedt mogelijkheden om te kunnen ontbijten, koffiedrinken, eten en borrelen. Naast de mogelijkheid om op het terras wat te kunnen eten en drinken is er een kiosk waar je je favoriete koffie een fruitijsje, frisdrank of tosti kunt bestellen.

Inrichting Deventer Stadsstrand

De basis van het deventer stadsstrand bestaat uit minimaal gemodificeerde units als belangrijkste bouwstenen. In de units wordt simpel maar smakelijk gekookt, worden drankjes klaargemaakt en ijsjes verkocht. Ook zal er bijvoorbeeld toiletvoorziening, opslag en koelruimte gerealiseerd worden. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een aantal overdekte zitplaatsen (zowel binnen als buiten).

Vlonderterras

Het vlonderterras van houten platen wordt ingericht met design meubilair, grote parasols en houten plantenbakken met veel planten voor het deventer stadsstrand. Aan de rand komen grote houten loungebanken met lekkere kussens waar je kunt genieten van het waanzinnige uitzicht.

deventer stadsstrand stadsstranden

Strandtuin bij Deventer Stadsstrand

Bij de strandtuin van het deventer stadsstrand wordt een omheinde speelplek ingericht waar de kleinste gasten veilig en beschut kunnen spelen met het leukste wat de natuur te bieden heeft: zand en water.

Zonneweide

Lekker genieten op de zonneweide en gebruik kunnen maken van belangrijke voorzieningen die op de andere IJsselstrandjes niet aanwezig zijn, zoals toiletten en afvalbakken.

Regels

Net als bij veel stadsstranden in Nederland is zwemmen bij het stadsstrand van Deventer uit veiligheid en hygiënisch oogpunt in ieder geval het eerste jaar niet toegestaan.

De oever van het perceel voldoet niet aan de inrichtingsvereisten die de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden stelt aan officiële zwemwaterlocaties. Daarnaast is de kwaliteit van het zwemwater onvoldoende getest om hygiënisch zwemmen te kunnen garanderen.

Aangezien het stadsstrand straks wél de nodige faciliteiten willen gaan bieden voor andere soorten recreatie is in samenspraak met de provincie Overijssel besloten om het stadsstrand d.m.v. laag schapengaas te omheinen zodat voor iedereen duidelijk is dat zwemmen niet is toegestaan. Hierdoor ontstaat een veilige situatie, kunnen vissers en wandelaars nog gewoon bij de oever komen en kan men verder met het aanvragen van de overige vergunningen.

Mensen die soortgelijke populaire concepten uit andere steden niet goed genoeg kennen vinden het misschien verwarrend. Bij de meeste stadsstranden in Nederland, zoals de Oerkap (Haarlem), Roest (Amsterdam), Zandfoort aan de Eem (Amersfoort), Strand Oog in Al (Utrecht) is zwemmen ook niet toegestaan. Dit heeft vaak te maken diezelfde wetgeving.

Details

Adres:
Bolwerksweg 11
Deventer
06 52608594
info@deventerstadsstrand.nl

Menu:

Seizoen:

Openingstijden:

Website:
http://deventerstadsstrand.nl/

Twitter:
https://twitter.com/deventerstrand

Facebook:
https://www.facebook.com/deventerstadsstrand/

Instagram:
https://www.instagram.com/deventerstadsstrand/

Bekijk ook:
Overijssel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags: , , , , , ,