stadsstranden_banner

Dok Amsterdam

stadsstranden

Dok is een culturele horeca bestemming in de Houthavens van Amsterdam. Dok Amsterdam biedt de mogelijkheid te ontspannen bij een ontvankelijke en familievriendelijke hangout, centraal gelegen met toch een ultiem vrij buitengevoel. Het aanbod bestaat uit lekker eten en drinken, ontsnappen van de stad zonder de stadse geneugten te verliezen, zorgeloos vertier voor kind, jongvolwassene, ouder en vooral, de genieter.

Dok Amsterdam is de plek om op te laden en verhalen te vertellen rond het kampvuur in de meest ongedwongen modus. Dit alles onder het genot van fijne muziek, lekkere drankjes, goed eten en een warm gezelschap. Geen files en gesleep meer de stad uit om buiten te kunnen spelen.

Dok is dé plek om de zonovergoten zomerse dagen door te brengen is geopend in de Houthavens in Amsterdam. Je kunt er niet anders dan met een glimlach door het zand struinen – om het ‘drijfzand’ heen, als je niet hetzelfde lot wil ondergaan als de twee paar paspopbenen die eruit omhoogsteken.

Eigenaar Stefano Richetta (37, bekend van platenmaatschappij en evenementenbureau CLiCK) bewijst midden op het industrieterrein dat er geen zee nodig is om op het strand te zijn. Bij de ingang kun je op warme dagen je schoenen inruilen voor slippers, voor als het zand te heet wordt onder de voeten.

dok amsterdam

Binnenkort ook cocktailbar bij Dok Amsterdam

De aankleding lijkt door strandjutters bij elkaar gesprokkeld. Het houten podium, versierd met een in visnetten hangende zeemeermin, is bedoeld voor (kinder)yogalessen, dj’s en bandjes. Verderop staat een handige richtingaanwijzer voor wie de weg kwijt is: ‘Je bent hier.’ In de kinderhoek onder de felgekleurde regenboog kunnen kleintjes zich urenlang vermaken op de knalroze trampoline, in de miniwoonwagen en met het schoolbord. En de groteren stiekem ook.

Dok is van woensdag tot en met zondag (en op mooie dagen) geopend vanaf elf uur. Doordeweeks sluiten ze om een uur ’s nachts en in het weekend om drie uur. Naast het terras, waar koffie, lunch en diner worden geserveerd, staat een Marokkaanse tent die ruimte biedt voor knusse etentjes en borrels. Binnenkort is er ook een cocktailbar. Aanraders van de menukaart zijn de flammkuchen (€8,00), flinterdunne krokante pizza’s met hartige of zoete toppings die in drie minuten worden bereid.

dok amsterdam

Dok is eigenlijk één grote zandbak om in te spelen of te luieren. ‘We gaan nog douches plaatsen, zodat je het zand van je af kunt spoelen,’ zegt Richetta. ‘We mogen hier vijf jaar zitten. Aan het eind van het zomerseizoen bouwen we een paviljoen op het ­terras. Dan kun je hier ook in de herfst en de winter goed vertoeven.’

Details

Adres:
Moersmanskkade 71,
1013 BC Amsterdam
020-362 7211

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Maart-Oktober

Openingstijden:
donderdag t/m zondag vanaf 11.00 uur de hele dag en avond open.

Website:
http://www.dokamsterdam.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/dokamsterdam

Instagram:
https://www.instagram.com/dokamsterdam/

Bekijk ook:
Stadsstranden

Tags: , , ,