stadsstranden_banner

Experience Island (Loon op Zand)

stadsstranden

Experience Island is een recreatie- en evenementenlocatie aan het Blauwe meer in Loon op Zand bij Tilburg. Naast dat het beschikbaar is voor evenementen, familie- en personeelsfeesten is het ook mogelijk om de evenementenlocatie individueel te bezoeken op bepaalde dagen. Om zo heerlijk te kunnen loungen aan het heldere Blauwe Meer in Brabant.

Experience Island is verdeeld in verschillende locaties met mogelijkheden om actief en passief te ontspannen: het grote strand, het kleine strand, de beachbar, de cafetaria en het terras. Afhankelijk van het weer zijn locaties wel of niet geopend. Toegang is 5 euro. Bekijk hier welke locaties geopend zijn bij Experience Island.

Locaties op Experience Island

Chalet

Het knusse chalet is het paviljoen aan het water met groot terras en alle faciliteiten van dien. In het chalet of op de unieke drijvende terrassen kun je genieten van een lunch, diner, BBQ of een op maat gemaakt gerecht met uitzicht over het Blauwe Meer.

Het Chalet het hele jaar door en ook bij minder weer gebruikt worden voor ieder evenement. Op deze locatie kan tot in de late uurtjes gefeest worden.

Er zijn verschillende buffetten te reserveren voor grote groepen in het chalet.

experience island

Beachbar en Foodbar

Bij de Beachbar en Foodbar kunnen tijdens de zonnige dagen verkwikkende drankjes en hapjes worden gehaald om mee te ontspannen tijdens het loungen op het grote of kleine strand.

experience island

Stranden

Twee grote stranden en ligweides en kraakhelder zwemwater. Alle ingrediënten heeft Experience island in huis voor een dag strand.

experience island

Activiteiten

Experience Island staat bekend om de activiteiten die er voor groepen kunnen worden georganiseerd. Denk daarbij aan Quadrijden, Jetski, 4×4 rijden, Rib Boat varen, Vlotten bouwen, Dakar rijden, Jeep rijden, Zipwire afdalingen, Boogschieten, Flyboarding en ga zo maar door. Ideaal voor een familiefeest, personeelsuitje of vrijgezellenfeest. Er is onder andere het grootste 4×4 offroad terrein van de Benelux.

experience island

Bedrijven

Het terrein van Experience island is zo ingericht dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Vergaderen, een (product)presentatie, een combi met activiteiten, feestavonden en bedrijfsfamiliedagen. U kan evenementen organiseren tot 4.500 personen.

Het Blauwe Meer

In de ruim 37 hectare vormen de twee waterpartijen nog steeds het middelpunt van Experience Island. Het pareltje van Brabant, zo wordt het Blauwe Meer in Loon op Zand nog wel eens genoemd. Het is misschien wel het schoonste zwemmeer in de regio. Het geheim van het schone water zit volgens Rick in een paar dingen: doordat het meer bestaat uit oppervlaktewater, stijgt en daalt het water en zit er een lichte stroming in. Door het verschil in waterstand wordt het water gezuiverd door het witte zand, hierdoor krijg je die felblauwe kleur van Experience Island. Daarbij is het meer zo’n 25 meter diep waardoor de waterkwaliteit hoog is en er bijvoorbeeld nog nooit blauwalg in het water is gevonden.

experience island

Kosten:
Een entreekaartje kost €5,-, kinderen tot en met 4 hebben gratis toegang. Een 10 rittenkaart kost €35,-

Details

Adres:
Baan Achter de Plakken 1
5175 NP Loon op Zand
0416-365393

Parkeren:
Parkeren kan gratis op het terrein.

Route:
Volg vanaf de A59 op de autoweg N261 de borden Tilburg.
Neem op autoweg N261 rechts de afslag Loon op Zand (eerste afslag ná De Efteling).
Net voor de afslag ziet u een bruin bord ‘Experience island’
Aangekomen bij de rotonde neemt u de 2de afslag. Net voor de rotonde ziet u
ook een bruin bord ‘Experience island. Na 1,2 kilometer treft u een T splitsing, hier gaat u rechtsaf de Baan achter deplakken op. Na 800 meter treft u aan de rechterkant, ongeveer 150 meter voorbij de kruising de entree van Experience island aan

Menus:
Menukaarten

Seizoen:
Zomerseizoen

Openingstijden
Dagelijks wisselend zie hier

Website:
https://www.experience-island.nl/

Twitter:
https://twitter.com/experience_isl

Facebook:
https://nl-nl.facebook.com/ExperienceIsland/

Instagram:
https://www.instagram.com/experienceisland/

Bekijk ook:
Brabant

Tags: , , , , , , ,