stadsstranden_banner

Fenix Food Factory (Rotterdam)

stadsstranden

Fenix Food Factory is een foodhal in een oude havenloods op Katendrecht in Rotterdam. Vanuit een liefde voor eten en ambacht vonden verschillende ondernemers elkaar meer dan twee jaar geleden in de straten van Rotterdam. Een passie werd gedeeld, een plan werd gemaakt en een droom werd gerealiseerd: een culinaire broeiplaats; een plek om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren.

De volgende concepten vind je onder andere in de Fenix Food Factory:

Booij Kaasmakers

Booij kaasmakers verkoopt naast de eigen boerenkazen een groeiend buitenlands assortiment kazen, geselecteerd op kleine ambachtelijke producenten en bij voorkeur van rauwe melk. Deze kazen worden alleen verkocht als ze mooi rijp zijn; veel worden zelf geaffineerd, ofwel afgerijpt. De kaasmeisjes voorzien de kazen van uitleg en enthousiaste toelichting. Wilt u kennis maken? Tip: Neem dan een kaasplank: een mooie weergave van wat Booij Kaasmakers heeft.

Stielman Koffiebranders

Stielman koffiebranders levert het ambacht van koffiebranden. Stielman levert kwalitatief hoogwaardige koffie die altijd vers gebrand is. En dat is zeer belangrijk voor geur en smaak.

Rechtstreex

Rechtstreex is opgericht vanuit een overtuiging dat de voedselvoorziening van nu anders kan. Het kan veel persoonlijker en met meer beleving. Daarom koopt Rechtstreex producten direct bij de boer. Zo weet de consument weer waar zijn eten vandaan komt en wie het gemaakt heeft en krijgt de boer een goede prijs voor zijn product. In de winkel haalt u seizoensgebonden producten zoals groente en fruit, maar schuift u ook gezellig aan voor verse frieten, salades en soepen.

Cider Cider

Cidercider is voornamelijk geboren uit passie, maar ook een tikkeltje uit frustratie over het gebrek aan fatsoenlijke cider in Nederland. In de FenixFoodFactory vindt u dan ook de allereerste ciderwinkel van het land. CiderCider is een jong en fris bedrijfje met als ambitie om cider (en Poiré) in Nederland op de kaart te zetten.

Jordy’s Bakery

Jordy zijn leven staat, als derde generatie van de bakkersfamilie Klootwijk, altijd al in het teken van brood. Traditie heeft zich inmiddels ontwikkelt tot een eigen identiteit waarin maar één thema centraal staat, smaak. Vandaar zijn keuze voor desem, Franse tarwerassen en Italiaans zout. Maar vooral aandacht, tijd en handwerk, maakt volgens deze Rotterdamse no-nonsense bakker, de boterham zoals deze bedoeld is.

fenix food factory

Bosch & De Jong Boekverkopers

Christine Bosch en Folco de Jong hebben hun eigenzinnige boekhandel geopend. Tussen de geweldige ambachtelijke ondernemers van de Fenix Food Factory op Katendrecht. In de onafhankelijke, literaire boekhandel van Christine en Folco vindt u altijd wel iets waar u (niet) naar op zoek was.

Meneer Tanger

Meneer Tanger, zelf afkomstig uit de Marokkaanse kustplaats Tanger, verkoopt olijven, olijfolie, noten en specerijen afkomstig van zijn familie. Daarnaast verkoopt hij heerlijke Marrokkaanse tapas om in de Fenix Food Factory te nuttigen of om mee naar huis te nemen.

Kaapse Brouwers

Gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Geïnspireerd op de haven en gevestigd in de Fenixloods brouwen ze stoere non-conformistische stadsbieren voor een nieuwe generatie bierdrinkers; de Kaapse Brouwers introduceren u de craftbeer revolution.

fenix food factory kaapse brouwers

Firma Bijten

Firma Bijten is een onderneming die de kunst van het paté maken herontdekt. Firma Bijten staat voor gezamenlijke passie voor eerlijk eten en authentiek vakmanschap. Met unieke patés maakt Nederland opnieuw kennis met een veelzijdig product.

De Kaapse Keuken bij Fenix Food Factory

De Kaapse keuken is een keuken midden in de Fenix Food Factory waar chef’s uit verschillende keukens hun restaurant voor een week kunnen draaien. Dit zorgt voor een dynamische en interessante keuken die wekelijks verandert. De Kaapse keuken is van dinsdag tot zondag geopend voor lunch of diner.

 

Stroop

Bij STROOP worden de stroopwafels vers voor je gebakken. Maar let op! Het zijn geen gewone stroopwafels! STROOP geeft het traditionele koekje een smaakvolle twist. Wat dacht je van een stroopwafel met zeezout, citroen, lavendel of zwarte peper?

Details

Adres:
Veerlaan 19D
3072 AN Rotterdam
Parkeren rondom Deliplein (betaald)

Menu:

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Maandag gesloten
Winkels:
di t/m do : 10 – 19
vr : 10 – 20
za : 10 – 18
zo: 12 – 18

Stielman Koffiebranders:
di t/m za : 10 – 22
zo : 12 – 22

Kaapse Brouwers
di t/m zo : 12 – 23

Website:
http://www.fenixfoodfactory.nl/

Twitter:
https://twitter.com/fenixfood

Facebook:
https://www.facebook.com/fenixfoodfactory/

Instagram:
https://www.instagram.com/fenixfood/

Bekijk ook:
Rotterdamse Foodcourts

Tags: , , , , , , , , , , ,