stadsstranden_banner

Foodmarket Mercado (Antwerpen – BE)

stadsstranden

In het oude Postgebouw van de stad Antwerpen aan de Groenmarkt bevindt zich foodmarket Mercado. Mercado is een prachtige sfeervolle venue in hartje Antwerpen. Gelegen in het iconische postgebouw dat werd omgetoverd tot een wereldse foodmarket met 14 verschillende eetstanden en 4 barren. Laat je verleiden door geuren en smaken door de marmeren zaal heen en verras jouw bezoekers met een eigen privé foodmarket.

Inrichting en Super Mercado

Foodmarket Mercado bevindt zich in het oude Postgebouw, een monumentaal pand aan de Groenmarkt. Maar er is meer: er bevindt zich in hetzelfde gebouw nog 10 000 m² aan eventruimte genaamd Super-Mercado.

Super-Mercado kent naast de marmeren hal nog vele andere zalen. Super-Mercado biedt tal van mogelijkheden: van rauwe, grote zalen tot kleinere en intieme plekjes. Recepties, seminaries, pop-ups, workshops, feesten, … We werken graag iets voor u uit op maat! Zowel tijdelijke als permanente bedrijven kunnen zich tevens vestigen in het gigantische gebouw.

mercado

Dit beschermde monument is uniek en het karakter van dit Antwerpse icoon blijft bewaard terwijl we bouwen aan de toekomst. Dit architecturale pareltje leent zich perfect voor bedrijfsevenementen, trouwfeesten en beurzen terwijl de kleinere ruimtes worden ingevuld door art exhibitions, start-ups en pop-up shops van jonge ondernemers.

Foodstands in Foodmarket Mercado

De foodstands veranderen elke bepaalde tijd, zodat een steeds variërend assortiment kan aangeboden worden. Zij representeren de smaakvolle Marokkaanse, aromatische Libanese, pittige Mexicaanse en kruidige Maleïsische keuken. Vervaardigen bovendien ook hoog kwaliteitsvolle vleesgerechten, luxueuze kroketten, gevulde Kumpir, tongstrelende Dim Sums en Visspecialiteiten. Foodmarket Mercado wordt onderverdeeld in de Main bar, cocktail bar, wine bar and coffee bar.

mercado

Malar’s Kitchen

In foodmarket Mercado vind je ook de stralende keuken van Malar, die met haar traditionele Maleisische gerechten Antwerpen helemaal zal opfleuren, net zoals een Maleisische hibiscus. Een smeltkroes van invloeden uit de Portugese, Chinese en Indiaanse keuken, biedt Malar’s Kitchen iets nieuws aan en voor ieder wat wils. Met respect voor tradities zoals het serveren van Nasi Lemak in een bananenblad en de kunst van het bereiden van de Roti Canai, brengt Malar haar rijke Maleisische eetcultuur naar België.

Mixco

Rechtstreeks van de Mexicaanse straten brengt Mixco de Mexicaanse keuken naar Mercado. Traditionele Mexicaanse gerechten in een eigentijds jasje gestoken. Als je denkt dat je de Mexicaanse keuken kent, zal je aangenaam verrast worden door onverwachte kleuren en vernieuwende technieken. Chef Raul beschouwt elk gerecht als een nieuw gedicht, waarbij hij voortdurend wordt geïnspireerd door authentieke ingrediënten zoals avocado, chili én chocolade.

O’Souk

O’Souk is de stand van het lekkere Marokkaans restaurant O’tagine, staat gekend om zijn heerlijke tagines en couscousgerechten die met heel veel liefde gecreëerd worden. Met vis, vlees of vegetarisch? Wat u ook verkiest, O’souk heeft voor iedere liefhebber een apart gerecht.

Sum Sum

In het Cantonees betekent dim sum: een kleine hop die ‘het hart raakt’. Aangepast aan onze dynamische levensstijl en geïnspireerd door de internationale street food scene, onderscheidt Sum Sum zich door het gebruik van verse en originele ingrediënten. Dim Sum staat voor een groot assortiment kleine gerechten die worden gegeten als onderdeel van de ‘Yum Cha’, de eeuwenoude Chinese thee traditie. Op het steeds wisselende menu vind je onder meer traditionele gestoomde dim sums, gyozas, krokante wontons, wonton soep maar ook een pork belly bao.

sum sum pork belly bao

Mr. Fish

De “Foodies” onder ons kennen ongetwijfeld “Vrijdag Visdag”, dat al snel zijn openingsdagen moest uitbreiden naar elke dag Visdag. Intussen is er een oesterkraam op de zaterdagmarkt, volgde een seafood concept aan het Noorderterras en nu word je ook in Mercado verwend met een heerlijk assortiment “oesters, schaal- en schelpdieren”. Ter plaatse proeven of meenemen naar huis, genieten zal je.

Vino Nysos

Vino Nysos heeft zich genesteld in een van de mooiste hoeken van Mercado. Terwijl je een keuze maakt uit verschillende wijnen per glas, en voor een groter gezelschap nog eens een aantal wijnen per fles kunt bestellen, kan je honderduit genieten van de prachtige bar in natuursteen. Zoek een plekje uit en neem een kijkje in onze uitgebreide wijnkaart die met liefde voor het product werd opgesteld. Hiervoor gingen wij een samenwerking aan met de Iraanse schone, vermaarde sommelier en VTM-gezicht Sepideh Sedaghatnia. Sepideh werd in 2013 verkozen tot Sommelier van het Jaar door Gault & Millau.

Patates

Aardappel maar dan anders. Patates brengt de Turkse streetfood ‘Kumpir’ van de gezellige, drukke straatjes in Istanbul naar Mercado. Kumpir is een gebakken patat met vulling naar keuze. Kom en probeer verrassende combinaties met fruit, bulgur of lamsvlees. Wissel de gewone patat eens af met een zoete aardappel of neem de kumpir als kleine tapashapjes op een schaal. Delen met vrienden of helemaal voor jou alleen. Het kan allemaal bij Patates!

Nemo Sushi

Sushi met een twist, bij Nemo’ Sushi krijg je sushi burgers, sushi sandwiches en traditionele thee salades. De thee salade is gemaakt van groene thee blaadjes, verse groentjes, crunchy noten en bonen.Een uniek smaakpalet die je niet snel zal vergeten!

mercado

Baba Beirut

Baba Beirut heeft verschillende Midden-Oosterse gerechten in een speels jasje gestoken, van Libanese specialiteiten tot Egyptische en Palestijnse. Met een groot aanbod aan vegetarische gerechten zoals houmous, falafel, fatoush en tabouleh. Maar ook klassiekers voor de vlees- en vis liefhebbers zoals baba ganoush, shakshouka, het typische platbrood en batata harra.

mercado

Spirits Bar

In onze monumentale Mercado kon natuurlijk een mooie spirits- en cocktailbar niet ontbreken. Verschillende dranken kan je hier puur degusteren. Maar kijk ook naar de steeds wisselende cocktailkaart, creaties in samenwerking met oa El Jéfés Cocktails – gekend voor zijn focus op kruiden, eetbare bloemen en verse garnituren – speciaal voor Mercado werden gecreëerd. Liever zonder alcohol? Vanzelfsprekend! En laat je assisteren in je keuze door de charmante bartenders.

Mercado Nights

Tijdens de Mercado Nights avonden wordt de hal gevuld met muziek van opkomende Antwerpse bands en DJ’s, die je meevoeren en de ervaring compleet maken. Het doel is je te inspireren en prikkelen. Een nieuwe culinaire hotspot, een boqueria Amberes. Een paradijs voor je zintuigen in hartje Antwerpen.

Details

Adres:
Groenplaats 43
2000 Antwerpen
info@super-mercado.be

Parkeren:
Parkeren kan in Indigo Parking Groenplaats.

Route:
Geef Groenplaats 46 in de navigatie in.

Menu:
verschilt per stand

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Wo t/m Zo vanaf 11 uur

Website:
http://www.super-mercado.be/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/mercado.antwerp/

Instagram:
https://www.instagram.com/mercado.antwerp/

Bekijk ook:
Belgie

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,