stadsstranden_banner

Hangar (Amsterdam)

stadsstranden

Hangar is een plek op de Nieuwendammerham in Amsterdam Noord om heerlijk te genieten en te ontspannen. Hangar bestaat uit een prachtige raw chic loods met restaurant en een waanzinnig 300 m2 tellend terras / stadsstrand pal aan het IJ.

Ambiance en achtergrond van Hangar

Eigenaren Jop Pollmann (voormalig directielid Scotch & Soda), Koen Schippers (voorheen strandrestaurant Zout) en Tim Immers (voormalig eigenaar Bar Moustache) zijn geen onbekenden in de Amsterdamse Horeca. Met Hangar in Amsterdam Noord wilden ze dan ook iets bijzonders creëeren. Tim: “Wij wilden geen rechttoe rechtaan loods bouwen en dachten al vrij snel aan de ronde vormen van een hangar, vandaar ook de naam.Hangar Het interieur van Hangar is een concept van styling expert Stella Willing (Casa Gitane). De stijl omschrijft zich het beste als “A beautiful mess”. Doel was vooral het rauwe gevoel van de loods warm, stijlvol en vooral niet te strak te maken. Het groen van die golfplaten komt terug in de inrichting. ‘Noord is stoer en ruig, dat wil men ook uitstralen.’ De lampen zijn in elke hoek verschillend, de bar is koperkleurig en er staat tussen de kleine tafeltjes ook een grote leestafel.

Beautiful mess

De ambiance en het eten zijn op elkaar afgestemd. Een rauwe uitstraling met een zachte smaak, ofwel “ A beautiful mess”. Naast het enorme terras in de zomer geeft in de wintermaanden ook een open haard op het terras waardoor je heerlijk buiten kunt zitten. HangarOok is de tent op het terras een unieke plek waar je het gehele jaar door buiten kunt genieten van de unieke locatie met uitzicht over het IJ.

Eten bij Hangar

Culinair zwaait Ricardo van Ede de scepter bij Hangar. Ricardo kookte op 21-jarige leeftijd al op Michelinsterren-niveau. Daarna volgde een succesvolle carrière in het buitenland. Voor hij hier voet aan de grond zette , kookte Van Ede in verschillende Amsterdamse restaurants zoals Ricardo’s in Odeon, Nevel en Hoogendam.

HangarHet restaurant ontwikkelde de afgelopen maanden een nieuwe kaart waarin de liefde voor uitgesproken smaken en hoogwaardige ingrediënten duidelijk naar voren komt. ‘Of het nou een aardbei of een truffel is, het moet de mooiste zijn,’ is het credo.
Aanraders zijn de shakshuka met labneh en brood, de Burrata met wilde tomatensalade de steak tartaar met srirachamayo en parmezaan en de geroosterde heilbotfilet met yuzu/ misodressing. De menukaart verandert elke zes weken. Alleen de klassiekers en de vijftien soorten wijn staan vast op de kaart. ‘Het eten komt uit verschillende landen rond de Middellandse Zee.’

Details

Adres:
Aambeeldstraat 36
1021 KB Amsterdam
+31203638657

Website:
https://hangar.amsterdam/

Menu:
https://hangar.amsterdam/menu/menu-nl

Route:
Voor navigatie gebruik: Aambeeldstraat 32 (in plaats van 36).Na ongeveer 200m linksaf de Aambeeldstraat in (bij de autogarage), volg de weg en in de bocht sla je rechtsaf het terrein op. Door de slagboom en volg de weg en je ziet HANGAR liggen.

Parkeren:
Eerste 1,5 uur vrij uitrijden, daarna 1,35 euro per uur. Dit tarief geldt voor 24 uur per dag en 7 dagen per de week.

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag 09:00 tot 01:00
Vrijdag en zaterdag 09:00 tot 03:00
Keuken open voor lunch: 12:00
Keuken open voor diner: 18:00

Twitter:

Facebook:
https://m.facebook.com/hangar.amsterdam

Instagram:
https://www.instagram.com/hangaramsterdam

Bekijk ook:
Amsterdam Noord

Tags: , , , , , ,