stadsstranden_banner

Het dak van Nemo (Amsterdam)

stadsstranden

Het dak van NEMO is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam. Zo kun je genieten van Amsterdam zo als je nog nooit hebt gedaan.

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. Zo is er volop gelegenheid tot interactie.  Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica. Maar het dak is zo ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras.

Restaurant op het dak van NEMO

Op het dak is een groot restaurant met panoramisch uitzicht over de binnenstad van Amsterdam. Geniet in de glazen serre van huisgemaakte limonade of een lekker broodje. Het restaurant is ook zonder kaartje toegankelijk.

het dak van nemo

Vanuit het restaurant kijk je uit over de tentoonstelling Energetica met indrukwekkende sculpturen, het terras en de Amsterdamse binnenstad. Dat maakt dat je het hele jaar rond binnen en buiten kan genieten van het unieke uitzicht, onder genot van een lekkere lunch of goede kop koffie.

Toegang

Het dak is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO. Geniet er van het zonnetje terwijl je uitkijkt over de stad en de het eeuwenoude havenfront van Amsterdam. Ervaar zo de energie van de elementen.

NEMO Zomerdak

Vanaf 24 juni t/m 3 september is het dak van NEMO dagelijks tot 21.00 uur open. Onze buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen op donderdagavonden voor live muziek op het dak. Zo kun je genieten van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. In het weekend van 11 t/m 13 augustus 2017 worden i.s.m. Filmtheater Kriterion films op het dak vertoond.

het dak van nemo bioscoop

Nemo Science Museum

NEMO Science Museum is een wetenschap en technologiemuseum in Amsterdam.

In tegenstelling tot veel traditionele musea is het motto van NEMO Hands On! of Verboden af te blijven. De objecten in NEMO, de exhibits, zijn vaak experimentele opstellingen waarbij de bezoeker zelf een wetenschappelijk verschijnsel op het gebied van natuurkunde, scheikunde, biologie en gedragswetenschappen kan onderzoeken. De bekendste activiteiten zijn Fenomena (waarbij bezoekers diverse natuurverschijnselen onderzoeken), Teenfacts (over jongeren en seksualiteit), Reis door de Geest (over de werking van onze hersenen), en het Lab (waar bezoekers in een echt lab proefjes doen). Het museum is gebouwd op de fundamenten van de IJ-tunnel en gelegen aan het Oosterdok. Het gebouw dateert uit 1997 en ligt dicht bij het Centraal Station van Amsterdam, aan het IJ. De vorm van het gebouw stelt zo de ingang van de IJ-tunnel voor, gespiegeld ten opzichte van de grond.

Details

Adres:
Oosterdok 2,
1011 VX Amsterdam
tel: 020 531 3233

Menu:

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
NEMO is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00-17:30 uur.

Website:
https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/wat-is-er-te-doen/het-dak-van-nemo/

Twitter:
https://twitter.com/nemoamsterdam

Facebook:
https://www.facebook.com/NEMOsciencemuseum/

Instagram:
https://www.instagram.com/nemosciencemuseum/

Bekijk ook:
Het IJ

Bewaren

Tags: , , , , , , , , , ,