stadsstranden_banner

Het Houtse Meer (Den Hout)

stadsstranden

Het Houtse Meer is een modern paviljoen in Den Hout aan de bosrand tussen Oosterhout en Breda, met uitzicht over het water.

Bij Het Houtse Meer kom je om samen te genieten. Relaxen op het terras, genieten van het prachtige uitzicht over het water. Samen lunchen, borrelen of samen planken oftewel foodsharing in de avond. Vitaal vergaderen, een bijzonder bedrijfsevent of een pure, anders-dan-anders beleving van je bruiloft. Regelmatig organiseert het Houtse Meer ook een foodmarkt.

Ligging en inrichting

Door de bijzondere ligging aan het water en de rand van de Vrachelse Heide, is Het Houtse Meer een heerlijke plek om er echt even uit te zijn.

Eigenaren Nathalie van der Zee en haar man Martin openden dit paviljoen dat aan de bosrand van de Vrachelse Heide en het nabijgelegen water ligt. De locatie heeft meerdere zalen en een ceremoniestrandje voor trouwerijen. De inrichting kenmerkt  zich door gebruik van hout en industriële elementen en  materialen.De grote glazen wanden geven een mooi uitzicht op de omgeving. Het gebruik van de Zuid Afrikaanse stretchtenten op het terras in de zomer maakt de ervaring bij het Houtse Meer compleet.

het houtse meer

Eten en drinken bij het Houtse Meer

Bij het Houtse meer kun je genieten van heerlijk eten in combinatie met een variatie aan drankjes. Aanraders zijn de planken waarop een variatie van verschillende gerechten zijn geserveerd. Probeer bijvoorbeeld eens een plankje met drie burgers of probeer de 2 of 3 gangen proeverij. Maar als ook een clubsandwich of een vegetarische keuze behoort tot de mogelijkheden. Een borrel met vrienden of genieten van het samen planken in de avond. Ook voor zakenlunchen inmiddels een gewilde plek.

De producten die gebruikt worden zijn eerlijk en puur. Men maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten van de plaatselijke bakker en slager.  Zowel in de zalen als in de Bar & Grill worden gezonde en pure smaken en gerechten geserveerd.

het houtse meer

Houtskoolgrill

In de Bar & Keuken kun je zien en ruiken wat je eet! De borrelplanken, het ambachtelijke brood, de soepen, salades en houtskoolgerechten; alles wordt in de open keuken achter de bar bereid. Houtskool geeft een heerlijke smaak aan vlees en vis.

Vrachelse Heide

De Vrachelse Heide waar het Houtse Meer aan ligt is een voormalig heide- en stuifzandgebied in de gemeente Oosterhout in de provincie Noord-Brabant. Het is gelegen ten zuidwesten van Oosterhout tussen de Zandwinplas en de Warandeplas. Het is tegenwoordig grotendeels beplant met grove den. De Vrachelse Heide is 149 ha groot en eigendom van Defensie.

Details

Adres:
Pannenhuisstraat 40
Den Hout
0162-213000
info@hethoutsemeer.nl

Navigatie:
Bergsebaan Den Hout en niet Pannenhuisstraat invoeren. De Pannenhuisstraat is een zandpad en De locatie is aan het einde daarvan op kruising Bergsebaan/Pannenhuisstraat

Parkeren:
Het Houtse Meer heeft een eigen gratis parkeerterrein.

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:

Maandag: 10:00 uur tot 17:00 uur
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 10:00 uur tot 17:00 uur
Donderdag 10:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 uur tot 22:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur tot 22:00 uur
Zondag: 10:00 uur tot 22:00 uur

Website:
https://www.hethoutsemeer.nl

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/hethoutsemeer/

Instagram:
https://www.instagram.com/hethoutsemeer/

Bekijk ook:
Brabant

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,