stadsstranden_banner

Indisch Veerhuys (Almere-Haven)

stadsstranden

Het Indisch Veerhuys is een Indisch Restaurant in Almere dan onlangs is geopend in het voormalig restaurant Het Veerhuys.Een nieuw restaurant in Almere met uitsluitend traditionele gerechten op de kaart. Een plek waar het Indische ’thuisgevoel’ door warme sfeer en authentieke smaken zorgen voor een kleine betovering.

Eten en drinken bij het Indische Veerhuys

De Indische cultuur is er een van delen. Wanneer men eten deelt, worden zij aan elkaar verbonden. Geheel volgens Indische traditie bestaat ons menu dan ook uit uitgebreide rijsttafels, Indonesian streetfood, traditionele saté en kleine gerechtjes om zelf je menu samen te stellen. Probeer de uitgebreide selectie van wijnen of probeer als nagerecht eens als drankje de Indische Cendol.

indisch veerhuys

Indische roots

Op familiedagen was het koken naar de smaken van de Indische oma en moeder van Tim van Heije altijd een enorm succes. ‘Het was alsof je terug in de tijd ging’, zegt Van Heije. ‘Toen ik samen met mijn zoon Jaimie door de eigenaar werd gevraagd om advies wat met het Veerhuys te doen, kwam van het een het ander.’ Naast zijn catering en de foodtruck Sate Bak-Kar, kwam er ook een vaste stek. ‘Ik kookte al regelmatig bij Jaimie in Ouderkerk en heb in het verleden gekookt bij andere restaurants in binnen- en buitenland, dus die stap was niet zo groot.’

indisch veerhuys

Interieur Indisch Veerhuys

Bij het interieur is door eigenaar Tim van Heije alle moeite gedaan om de sfeer van Indonesië over te brengen in het restaurant. Van Heije daarover: ‘Ik heb veel moeite gedaan om allerlei originele details uit Indonesië te krijgen. Bijvoorbeeld de authentieke deuren en oorspronkelijke pilaren uit een Balinese tempel, die zorgen voor een bijzondere sfeer in het pand.’

indisch veerhuys

Het Indisch Veerhuys is met twee aparte ruimtes ook uitermate geschikt voor (besloten) feesten, partijen en receptie’s. Uiteraard met de zelfde gastvrijheid en Indische sferen.

Details

Adres:
Havenhoofd 7
1353 PN Almere
036 525 8801

Parkeren:
In de directe nabijheid van het restaurant zijn voldoende parkeerplaatsen. Daarnaast vindt u op loopafstand nog twee andere grote parkeerplaatsen met voldoende plek. Het parkeren in Almere – Haven is overal gratis.

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Woensdag gesloten
Andere dagen van 16:30 – 21:30 uur

Website:
http://www.hetindischveerhuys.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/hetindischveerhuys

Instagram:
https://www.instagram.com/hetindischveerhuys/

Bekijk ook:
Aziatisch

Tags: , , , , , ,