stadsstranden_banner

Jimmy Woo (Amsterdam)

stadsstranden

Jimmy Woo is een exclusieve club op de Korte Leidsedwarsstraat nr. 18 te Amsterdam, die in december 2003 geopend werd en waar naast een reguliere programmering ook (thema)feesten georganiseerd worden.

Vanaf het begin is de Jimmy Woo een groot succes. Er komen BN’ers en, minder regelmatig, internationale bekendheden in de club. Het succes leidt tot een aanbiedingen vanuit Las Vegas om in die stad een soortgelijke club met dezelfde naam te openen, maar dit is nog niet aan de orde.

Achtergrond Jimmy Woo

De Jimmy Woo werd gecreëerd door horeca-ondernemer Casper Reinders, die als verzamelaar van Chinees antiek op het idee kwam om met zijn aanwinsten een club van een fictieve eigenaar in te richten. In oktober 2003 werd deze fictieve eigenaar, genaamd Jimmy Woo, aangekondigd met zijn plannen om een club te openen op een nog onbekende locatie in Amsterdam. Woo was naar geruchten een welgestelde zakenman uit Hong Kong, die naast het runnen van een opiumhandel, bovendien een kungfu-grootmeester was.

jimmy woo

Van een pand op de Korte Leidsedwarsstraat werden in het najaar van 2003 twee verdiepingen omgebouwd tot nachtclub. Reinders hield tot na de opening in december 2003 vol dat Jimmy Woo echt bestond.

Deurselectie

Voor de Jimmy Woo staat een hek waar de gasten worden gekeurd aan de deur. De selectie bij de deur van Jimmy Woo is zeer streng. Het uiterlijk, verzorging en sociale status wordt meegenomen in weging bij de toelating.

Interieur

De gast gaat na deurselectie via een trap naar boven langs de garderobe en de toiletten, om op de bovenverdieping terecht te komen in de loungebar, waar banken en tafels staan. Via een andere trap kan men naar beneden, waar de danszaal zich bevindt.

jimmy woo

Jimmy Woo houdt van extravagantie maar waardeert ook zijn privacy. Beide aspecten worden weerspiegeld in het ontwerp en de bar lay-out. Bladgoud, zwarte lakmuren, Japanse lantaarns en een echt antiek opiumbed uit 1860 doen denken aan een romantische scène uit Once Upon a Time in America. Maar Jimmy Woo biedt niet alleen een mooi stukje geschiedenis, hij is ook op de hoogte van de allernieuwste technieken waaronder het beste geluidssysteem ontworpen in Londen en een fascinerend plafond met meer dan twaalf duizend lampjes.

Jimmy Woo laat zich voor het interieur ook inspireren door bepaalde bekende kunstenaars. De bezoeker zal onmiddellijk meegenomen worden door de prachtige muurschilderingen gemaakt door Mark van Holden en Henk Schiffmacher en de sensuele foto’s van de Japanse fotograaf Araki. Het ingenieuze interieurontwerp, gecreëerd door B.inc Interior Stuff, zorgt voor een glamourachtige achtergrond tegen een decor van deskundig opgeleide cocktailshakers.

Muziek

Speciaal ontworpen door Funktion One en ingevoerd vanuit London biedt Jimmy Woo het beste geluid wat er op dit moment in de wereld te krijgen is. Bovendien is het voor ieder evenement mogelijk om verschillende DJ’s, VJ’s, MC’s, dansers, jazz-zangers etc. te verzorgen. De vaste muziekopstelling bestaat uit een eclectische mix van urban music. Resident top DJ’s in Jimmy Woo zijn Tom Trago (donderdag), Hitmeister D (vrijdag) en Leroy Rey (zaterdag).

Details

Adres:
Korte Leidsedwarsstraat 18
1017 RC Amsterdam
+31 (0)20 626 3150
mr.woo@jimmywoo.com

Menu:

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Donderdag 23:00 – 03:00
Vrijdag 23:00 – 04:00
Zaterdag 23:00 – 04:00
Zondag 23:00 – 03:00

Website:
https://www.jimmywoo.com/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/JimmyWooLounge

Instagram:
https://www.instagram.com/jimmywoolounge/

Bekijk ook:
Clubs in Amsterdam

Tags: , , , , , , ,