stadsstranden_banner

Lichtfabriek LF Gouda

stadsstranden

LF Gouda is een evenementenlocatie en foodcourt in Gouda. Wat vroeger een Lichtfabriek was is nu eten, drinken en feesten waar het om gaat. Geniet van het industriële erfgoed in de historische binnenstad van Gouda. Voel de energie van toen, vertaald naar het nu.

Ambiance en interieur

Eten in de oude lichtfabriek is bijzonder. “Licht” speelt nog steeds een belangrijke rol. Niet alleen door de monumentale raampartijen, als wel door de indrukwekkende lampen die zijn aangebracht. Verder zorgen de hoge plafonds en de stoere fabriekselementen voor een unieke sfeer.

lf gouda

Welke eetgelegenheden zijn er in LF Gouda?

Restaurant LF Gouda

Op de eerste verdieping bevindt zich een café-restaurant waar ca. 120 gasten uitgebreid of simpel, in alle prijsklassen vanaf 11:00 uur tot ’s avonds laat eten!

Het keukenteam, onder leiding van chef kok Peter van Eijk, maakt 4 keer per jaar een (gedeeltelijk) nieuwe menukaart voor het restaurant. Elk drie maanden worden echte klassiekers afgewisseld met verrassende (seizoens-)gerechten. Kinderen eten gratis (kijk voor de voorwaarden op de site)

lf gouda

Menukaart

La Panetteria LF

Italiaans lunchen kan bij La Panetteria binnen LF Gouda. Tijdens een reis in Italië ontstond er een bijzonder contact met een gepassioneerde Italiaanse chef. Luigi en zijn vrouw Christina ontwikkelde de meest perfecte Italiaanse lunchkaart! Vol Italiaanse specialiteiten en producten. Op de lunchkaart van La Panetteria LF vind je de lekkerste mozzarella, de beste hammen, Italiaans brood, veel frisse pure Italiaanse salades en tintelende wijnen.
Heb je iets te vieren of wil je met een grote groep komen lunchen? Dan is er de Italian Sharing Lunch.

lf gouda

Menukaart

De Fondue Fabriek

De Fondue Fabiek is een concept rondom Fondue in de kelder van LF Gouda. Het is geopend op zondagavond, dinsdag en donderdagavond. Speciaal hiervoor is een samenwerking aangegaan met Uniekaas. Samen zijn we op zoek gegaan naar drie kaassoorten welke de beste basis vormden voor de ultieme kaasfondue. Naast de drie kaassoorten kun je kiezen uit verschillende dip items en er aanvullend een vleesplankje bij bestellen. Uiteraard is er vooraf o.a. een traditionele uiensoep en als dessert een chocolade fondue. Voor degene die niet van kaas houden (ja, ze bestaan!), of een allergie is er een special: de saté fondue.

lf gouda

Menukaart

Events en feesten bij LF Gouda

Het industriële verleden in dit monumentale gebouw, in combinatie met de stoere no nonsens inrichting van nu, zorgen ervoor dat deze oude lichtfabriek nu een warme en bijzondere plek is om iets te vieren. Van diner tot borrel en van feestje tot brunch. Bijzonder geschikt voor grote, maar ook voor kleine gezelschappen! In de naastgelegen Q-park is voldoende parkeergelegenheid. Maar aanmeren kan ook. Dansen en genieten van muziek, LF Gouda beschikt over een volledige geluidsinstallatie en afdeling entertainment staat klaar te adviseren over live muziek of DJ’s in alle mogelijke prijsklassen. Ook voor zakelijke events en als trouwlocatie kun je hier terecht.

Geschiedenis

Het verhaal van de lichtfabriek begint in 1910. De Gemeentelijke Lichtfabrieken Gouda verzorgden de stroomvoorziening van Gouda en omgeving. Stroom werd voornamelijk gebruikt voor verlichting boven de gezellige keukentafels; er waren nog geen stofzuigers, wasmachines of drogers. Aan zo’n keukentafel zaten onze (overgroot) opa’s en oma’s, met elkaar verbonden door het licht dat hier werd gemaakt. Daar werd samen gegeten, koffie gedronken, gelachen en later op de avond een borreltje geschonken.

LF Gouda heeft gekozen voor leveranciers die op hun beurt weer verbinding hebben gelegd met andere partijen in de voedselketen, zoals boeren, telers, vissers, jagers en slagers. Met open vizier en afspraken waarbij elkaar iets gegund wordt, hebben wij ons verbonden aan de koffiebranderij Douwe Egberts, een brouwerij uit Arcen waar o.a. Hertog Jan Bier vandaan komt en verder aan kleine boeren en bakkers.

LF Gouda moet je niet te verwarren met Lichtfabriek in Haarlem. Dit is ook een industriële evenementenlocatie zonder foodcourt.

Details

Adres:
Hoge Gouwe 189
2801 LE Gouda
T 0182 231 251
info@lfgouda.nl

Parkeren:
24/7 in naastgelegen
Q-Park ‘Bolwerk’

Route:
Geef voor QPark Bolwerk adres Sint Mariewal 3, Gouda in.

Menu:
Zie venues

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Maandag t/m zondag:
geopend vanaf 11:00 uur

Website:
https://www.lfgouda.nl/

Twitter:
https://twitter.com/lfgouda

Facebook:
https://www.facebook.com/LFGouda/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/676019216/

Bekijk ook:
Foodcourts

Tags: , , , , , ,