stadsstranden_banner

Markthal Rotterdam

stadsstranden

De Markthal Rotterdam is een overdekte versmarkt en foodcourt in het hartje van Rotterdam. Uniek in zijn soort in Nederland, maar een absolute aanwinst als je het ons vraagt. Het immense gebouw in de vorm van een hoefijzer bevat naast de versmarkt met horeca ook appartementen, een enorme parkeergarage en voor het winkelgemak ook een Albert Heijn, een toko, Etos en De Tuinen. Vanuit de Markthal loop je eenvoudig het centrum van Rotterdam in en de wekelijkse buitenmarkt vindt net buiten de deur plaats voor eventueel overige boodschappen.

Design

De Markthal Rotterdam is ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het grijze natuurstenen gebouw heeft een boogvorm als van een hoefijzer. Tussen de binnen- en buitenboog zijn de genoemde appartementen gebouwd. Het gebouw heeft aan beide kopse kanten een glazen gevel. De gelamineerde glaspanelen, waarvan de meeste vierkant en 148,5 centimeter breed zijn, zijn gehangen in een kabelnetgevel van 34 meter hoog en 42 meter breed, die daarmee de grootste van Europa is.

markthal

Aanbod bij de Markthal Rotterdam

De Markthal vormt een mooie aanvulling op deze wekelijkse markt, want alhoewel je hier natuurlijk ook een kaasboer, visboer, slager, groenteboer en bakker vindt, is het aanbod is wat diverser en exclusiever. De verschillende aanbieders bieden vooral vakmanschap en kwaliteit en dit is te zien in het aanbod. Natuurlijk kun je hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar daarnaast vind je hier ook de meeste aparte groente en fruit, een enorm assortiment aan noten en zuidvruchten en de heerlijkste verse vleeswaren. De Markthal vormt naar onze mening hiermee een fijne aanvulling op de gebruikelijke markt.

Klik hier voor een volledig overzicht van de aanbieders in de Markthal.

markthal

Naast het enorme versaanbod is er in de Markthal ook veel verschillende horeca gevestigd. Zo eet je de lekkerste Frozen Yoghurt bij Amy’s, kun je voor heerlijke burgers en wijn terecht bij Firma Pickles, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor sushi, churros, smoothies, tapas, sandwiches of Turkse specialiteiten. Door het versaanbod, de aanwezigheid van een supermarkt en een drogist en de diverse horeca kun je hier gemakkelijk een hele dag vertoeven zonder je te vervelen.

Details

Adres:
Drs. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
T +31 (0)30 234 64 64
E info@markthalrotterdam.nl

Menu:
Zie aanbieders

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Marktvloer 10.00 – 20.00
Horeca 10.00 – 00.00

Website:
https://www.markthal.nl/

Twitter:
https://twitter.com/indemarkthal

Facebook:
https://www.facebook.com/indemarkthal

Instagram:
https://www.instagram.com/markthal/

Bekijk ook:
Rotterdamse foodcourts

Tags: , ,