stadsstranden_banner

Mr Mofongo (Groningen)

stadsstranden

Mr Mofongo is een cocktailbar lounge in Groningen. Het bestaat uit een cocktailbar, restaurant en eigen stokerij. Alles draait om smaak en belevenis bij dit nieuwe concept gestart in Groningen.

Laat je verwonderen door de vele nieuwe mogelijkheden, de beleving en vooral de absoluut unieke entourage. Alles wat je ziet, ruikt, voelt en proeft is door de inspiratiebron Máximo Mofongo zelf verzameld. Afkomstig uit werkelijk alle hoeken van de wereld, tijdens de vele reizen die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt!

Cocktails uit alle landen

Bij Mr Mofongo vindt u de cocktailbar onder de distilleerketel op de eerste etage. Tevens ligt er in Mofongo’s cocktailbar rum opgeslagen die hij heeft geproefd en goedgekeurd in de Caraïben. Deze verse rum wordt gelagerd, en geblend bij Mofongo’s cocktailbar hetgeen betekent dat er unieke rum-blends voor jou te proeven zijn. Dit vertaalt zich in gebalanceerde rum-cocktails in combinatie met de lekkernijen die er in de keuken gemaakt worden. Tevens ben je bij Mofongo’s cocktailbar verzekert van een variërend aanbod aan Tiki-cocktails, zoals de Mai Tai een heerlijke frisse cocktail op basis van twee soorten rum, Triple Sec, limoensap en Orgeat siroop.

mr mofongo

Naast deze tropische verrassingen zijn er natuurlijk vele andere cocktails te ervaren, en ook in Mofongo’s cocktailbar zult u genietend van een drankje meegenomen worden op Mr. Mofongo’s reizen over de wereld. “Typical English Gin based” cocktails zullen gecombineerd worden met bijvoorbeeld “Mint Juleps” afkomstig uit Kentucky U.S.A. Indien mogelijk en voorradig worden deze pareltjes bereidt met huisgestookte spirits ofwel met bijvoorbeeld de beste Vermouth uit Italië.

De eigen regio zal niet vergeten worden want Mr Mofongo komt niet voor niets graag terug naar Groningen om zijn reizen in de vorm van eten en drinken te ervaren. Huisgestookte jenever zal meerdere malen terug te vinden zijn in de ingrediënten van een van onze vele cocktailspecials.

Cocktailbar

In de cocktailbar zal alles uit de kast gehaald worden om Mr. Mofongo’s drinkervaringen zo goed mogelijk samen te vatten. De zogenaamde “Classic Cocktails” zullen in een origineel jasje gestoken worden, hetgeen overigens niet betekent dat je ze niet volgens het klassieke recept kunt bestellen. Mr. Mofongo’s enige doel is om je een kleine kijk te geven in zijn onuitputtelijke drankenkeuken, maar uiteindelijk is jouw voorkeur doorslaggevend.

Schrik niet van cocktails met een combinatie van verschillende soorten azijn, drankjes die uit een houten vat geschonken worden of als u een keer een volledig ei in een shaker ziet verdwijnen. Mr. Mofongo heeft het allemaal voor je geproefd, de enthousiaste barmannen hebben het meerdere malen voor hem gemaakt en het is goedgekeurd. Blijf vooral ook rustig zitten als je cocktails in de brand ziet vliegen, it’s all part of Mofongo’s show!

Keuken van Mr Mofongo

De keuken van Mr.Mofongo is zo gevarieerd als de cocktails. Er staan Aziatische, Mediterane, Arabische en Groningse gerechten op de kaart. Mr. Mofongo komt tijdens zijn uitgebreide omzwervingen over de wereld een veelheid aan vreemde, spannende en ongebruikelijke gerechten tegen. Om je ook kennis te kunnen laten maken met deze exotische lekkernijen, zal Mr. Mofongo in de toekomst zo nu en dan een bijzonder hapje in het prachtige restaurant serveren.

mr mofongo

Stokerij

Mocht u nog niet versteld staan van het restaurant van Mr. Mofongo dan zal u, na het bestijgen van de trappen, worden overdonderd door het aanzicht van Mofongo’s Distillery. Vanaf de eerste verdieping zie je de distilleerketels, fermentatiekamer en infuseerkruiken op de tweede en derde verdieping, waar de enthousiaste stokers het proces van graankorrel tot botteling met een scherp oog in de gaten houden.

In tegenstelling tot veel distilleerderijen wordt er in Mofongo’s Distillery het eeuwenoude ambacht van het alcohol maken nog wél uitgeoefend. Het bijzondere aan de distilleerketel van Mofongo’s Distillery is dat hij is uitgerust met een metershoge distilleerkolom, waardoor er met een enkele stook nagenoeg pure alcohol kan worden onttrokken uit de gistende massa. Dit komt de zuiverheid ten goede voor bijvoorbeeld de productie van onze huisgemaakte gin en likeuren.

Whiskey

Naast gin en likeuren wordt er in Mofongo’s Distillery ook whiskey geproduceerd, een mooi product welke na drie jaar lageren op hout goed op smaak begint te komen. Deze whiskey’s liggen te rijpen op verschillende locaties in de stad. Onze vakkundige stokers houden een nauwlettend oogje in het zeil om de hoogste kwaliteit van deze spirit te waarborgen. Daarnaast heeft Mr. Mofongo op zijn reizen de beste ruwe rum soorten ontdekt, die wij in onze geconditioneerde opslag met liefdevolle zorg naar onze eigen karakteristieke smaken brengen.

De grootste verscheidenheid zit in de ruim 50 verschillende likeuren die er worden gemaakt. Naast de vele bekende likeuren zijn er ook bijzondere likeuren ontwikkeld met zeldzame tropische vruchten, noten en kruiden die Mr. Mofongo heeft gevonden op zijn vele reizen. Na wekenlang in de infuseerkruiken op smaak te zijn gekomen, zullen de likeuren te vinden zijn in de unieke likeurenkast achter de cocktailbar op de eerste verdieping.

Om de beleving te ervaren van deze eeuwenoude ambacht in het hart van Groningen, raden wij zeker aan om de sfeer te komen proeven van Mofongo’s Distillery.

Details

Adres:
Oude Boteringestraat 26
9712 GJ Groningen
Tel.: 050-3144266
Email: info@mofongo.nl

Menu:
Lunch
Diner
Borrel
Streetfood

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Mr. Mofongo is zeven dagen per week vanaf 11:00 geopend, en heeft geen vaste sluitingstijd.
De keuken is bij Mr. Mofongo geopend: Lunch 11:00-16:00 / Diner 17:00-22:00.

Website:
http://www.mofongo.nl/

Twitter:
https://twitter.com/mistermofongo

Facebook:
https://www.facebook.com/Mr-Mofongo-190820887609963/

Instagram:
https://www.instagram.com/mr.mofongo/

Bekijk ook:
Cocktails

Tags: , , , , , , , ,