stadsstranden_banner

Paal 17 (De Koog – Texel)

stadsstranden

Paal 17 is een duurzaam gebouwd paviljoen bij De Koog op het waddeneiland Texel. Je kunt er hele middagen op het terras vertoeven, genietend van koele drankjes en tapas. Of je schuift ’s avonds met de hele familie aan voor het diner.

Ambiance bij Paal 17

Paal 17 valt op door de trendy inrichting. Eyecatchers zijn de robuuste bar en de live-cooking. Wat direct in het oog springt: heel veel glas. Zodat je ook binnen optimaal geniet van een dagje strand. paal 17In de zomermaanden wordt het paviljoen uitgebreid met het extra paviljoen Paal 17 Zomers. Zomers staat vanaf eind maart tot oktober. Je proeft altijd een relaxt sfeertje. Verleidelijk genoeg om ver ná zonsondergang je strandspullen te pakken om naar huis te gaan.

Eten en drinken bij Paal 17

Schuif aan voor de lunch en het diner. Met één blik op de menukaart ontdek je heel véél lekkere gerechten. Er staan lekkere cocktails en wereldgerechten op de kaart en daarnaast zijn de koks verzot op alles wat het eiland voortbrengt. Texel heeft de beste streekproducten, zoals schapenkaas, duindoorn en lamsvlees. paal 17En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kostbare waar die de Texelse vissersvloot aan wal brengt. Waar het kan, verwerken we die Texelse ingrediënten in de menu’s. Aanrader is ook Sushi at the Beach verzorgd door Anneke’s Kitchen.

Events bij Paal 17

Zon kunnen we je niet altijd garanderen, wél een gezellige sfeer. Die proef je beslist tijdens evenementen op Paal 17, zoals SunBeats en de Ronde om Texel. Voor een leuk feest, bedrijfsuitje of bruiloft ben je ook welkom op het strand. We bezorgen groepen tot 500 personen graag een onvergetelijke dag.

paal 17 sunbeats

SunBeats is hét dance-evenement van Texel, waar menig Texelaar, oud-Texelaar en Texelbezoeker jaarlijks naar uitkijkt. Heerlijk met je blote voeten in het zand, samen met je vrienden genieten van de beste muziek. Dat is waar SunBeats voor staat. Jaarlijks schitteren er grote namen op het affiche, zo mixten Erick E, Funkerman, EDX, Prok&Fitch en Kris Kross Amsterdam hun sets. In 2018 viert SunBeats haar vijftienjarig bestaan, reden te meer voor een memorabele editie

Feesten en groepen

Paal 17 organiseert bedrijfsfeesten, bruiloften, groepsbarbecues en partijen op maat. Een lunch of barbecue en daarna een swingende avond met DJ of live-band? Daarnaast is Paal 17 is een officiële trouwlocatie op Texel.

Details

Adres:
Ruyslaan 94-98
1796 AZ – De Koog
T: (0222) 317614

Route:
Vanaf de boot volg je de Pontweg richting De Koog en ga bij AFSLAG 13 linksaf de Californiëweg op richting Ecomare / Paal 17. Neem na ca 1,5 km de tweede afslag links richting Ecomare en blijf rechtdoor rijden totdat je het parkeerterrein van Paal 17 bereikt.

Parkeren:
Parkeren kan bij Ecomare. Op Texel geldt betaald parkeren in alle dorpen en bij alle strandslagen. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur.

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar geopend

Openingstijden:
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur
Openingstijden keuken; tot tenminste 20.00 uur

Website:
https://www.paal17.com/

Twitter:
https://twitter.com/Paal17_Texel

Facebook:
https://www.facebook.com/Paal17Texel/

Instagram:
https://www.instagram.com/Paal17Texel/

Bekijk ook:
Waddeneilanden

Tags: , , , , , , ,