stadsstranden_banner

Paris Plages (Parijs – FR)

stadsstranden

Paris Plages is een populair stadsstrand aan de oevers van de Seine.

Van eind juli tot begin september is ruim 2 kilometer kade langs de Seine getransformeerd tot favoriete hang-out van locals én bezoekers. Er zijn zandstranden, ligbedden, hangmatten, neveldouches, speelvelden en diverse buvettes en terasssen. Het stadsstrand trekt naast veel bezoekers ook artiesten en muzikanten dus je komt ogen en oren tekort! Niet alleen op de rechteroever, maar ook de vorig jaar geopende Berges de Seine, iets verderop op de linkeroever, laat zich onderdompelen in het strandgevoel.

Paris Plages is budgetvriendelijk want toegang en gebruik van diverse faciliteiten is veelal gratis. Wat kun je er zoal doen?

Paris Plages Evenementen

Tai Chi: elke ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Pont Neuf

Dansavonden: zin in een rondje salsa, zumba, Braziliaans of gewoon modern dansen? Elke dag zijn er danslessen gevolgd door een bal of guinguette met een steeds ander thema, wees present tussen 17.00 en 20.00 uur op de kade bij Pont Neuf.

paris plages stadsstranden.nl

Jeu de boules: doe zoals de Fransen doen en speel een potje pétanque in het Boulodrome met 6 veldjes bij de Pont au Change, dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur. Ballen gratis te leen. Ook leuk, daar vlakbij, zijn de lange tafelvoetbaltafels voor meer dan 6 personen, onder een brug.

Beachvolley: er zijn beachvolley-velden beschikbaar voor amateurs en de echte volley die-hards gaan naar het plein voor Hôtel de Ville (ook leuk om naar te kijken!).

Kunst kijken: het Louvre hangt grote reproducties van schilderijen uit het museum in de Tunnel des Tuileries.

Het feestelijke en gezellige evenement Nuit des étoiles vindt voor de 17e keer plaats in Parijs, meestal begin augustus. Drie nachten lang worden er talrijke gratis activiteiten georganiseerd,
paris plages stadsstranden.nl

zoals het observeren van de hemel, een beginnerscursus astronomie, workshops enz. Talloze plekken in Parijs en het Île-de-France doen mee aan dit evenement, zoals de Tour Montparnasse, de Cité des sciences et de l’industrie en het Musée de l’Air et de l’Espace (dep. 93). Doe mee en kijk ook eens door een telescoop!

Adres:
Rivier de Seine  – Rechter oever
Parijs, Frankrijk

Seizoen:
juli – oktober

Openingstijden:

Website:
http://en.parisinfo.com/paris-show-exhibition/135161/Paris-Plages

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/parisplages/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/117066353/paris-plages/

 

Bewaren

Bewaren

Tags: , , ,