stadsstranden_banner

Parnassia aan Zee (Bloemendaal)

stadsstranden

Parnassia aan Zee (PaZ) ligt in het prachtige Nationale landschap de Kennemerduinen in Bloemendaal en is omsloten door lucht, strand, zee en duinen.

Dankzij de kilometerslange fietspaden is PaZ het ideale begin- en eindpunt voor fietsers. Pal naast het restaurant zijn rondwandelingen in de prachtige duinen uitgezet tussen de 4 en 11,5 kilometer.

In 1958 werd het eerste Parnassia-restaurant gebouwd en geopend. Na een zware storm in november 1978 kwam het oude Parnassia te balanceren op de rand van het duin en dreigde zelfs in zee te verdwijnen. Het oude restaurant Parnassia werd gesloopt en werd daarna 70 meter naar achteren herbouwd, nadat eerst weer twee enorme bunkers met dynamiet waren geslecht. Het nieuwe etablissement werd in 1980 geopend.

PaZ is tot op de dag van vandaag zeer betrokken met het dierenwelzijn en het milieu en streeft ernaar om hier op alle gebieden rekening mee te houden. Dit komt ook duidelijke terug in de menukaart. Er wordt zoveel mogelijk met biologische groenten, vlees, vis en drank gewerkt.

parnassia aan zee

Restaurant Parnassia aan Zee

Bij Parnassia aan Zee beleef je alle jaargetijden de combinatie van lucht, strand, zee en duinen. De begrippen puur, passie en persoonlijk staan centraal bij ons en met de door onze, met liefde bereide dagverse en biologische gerechten, kunt u zich ook écht gast voelen in een ontspannen en persoonlijke sfeer en met een prachtig uitzicht!.

Parnassia aan Zee serveert verschillende hemelse taarten voor bij de koffie. Maar vergeet de brownies, muffins, pain au chocolat en vers gebakken gevulde koeken niet! Samen met de lekkere fairtrade koffies, warme choco en thee niet te versmaden.

Op onze biologische kaart staat een ruime keuze aan heerlijke broodjes, salades en andere overheerlijke gerechten. Healthy food, zoals een huisgemaakte soep, verse sap, smoothies of een goed gevulde salade.

parnassia aan zee

Dagelijks, van half april t/m half september, kunt u genieten van smakelijke avondgerechten. Er wordt zo veel mogelijk met biologische seizoensproducten gewerkt en er worden traditionele, eenvoudige strandgerechten geserveerd zoals friet met malse kipsaté van kippendijen of een biologische hamburger. Andere aanraders zijn curry, pasta’s en salades. Gedurende de koudere maanden is de keuken op doordeweekse dagen voor het diner gesloten en in het weekend tot 19.00 uur geopend.

Buffetten

Er zijn ook arangementen voor lunch en dinerbufetten bij Parnassia aan Zee.

parnassia aan zee

Het Mediterraans buffet  is bijvoorbeeld een aanrader; het is een combinatie van heerlijke warme en koude gerechten voor zowel vlees- en visliefhebbers. Ook aan vegetariërs is gedacht.

Het buffet bestaat o.a. uit:

  • Thijm -en knoflook gebakken rozevalaardappeltjes uit de oven
  • Mediterraans gekruide köfteballetjes in pittige tomatensaus
  • Heerlijke zachte zalm in dilleroomsaus
  • Italiaanse warme groenten uit de oven, gegaard in olijfolie en kruiden
  • Frisse salades (zoals bijvoorbeeld groene-, pasta-, couscous-, linzensalade en/of salade nicoise)
  • Huisgebakken broodsoorten

Details

Adres:
Zeeweg (laatste afslag, na camping De Lakens)
2051 EA Overveen (net naast Bloemendaal aan Zee)
T: 023 – 573 21 40
F: 023 – 5732139
E: info@p-a-z.nl

Menu:
Menukaart
Dranken

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Keuken: vanaf 9.00 uur
2 April – half September
tot 19.00 uur en bij mooi weer langer.
half September – eind April
tot 17.00 uur en bij mooi weer langer.

Website:
http://p-a-z.nl

Twitter:
https://twitter.com/ParnassiaAanZee

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Parnassia-aan-Zee/200460193314638

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/1029248335/

Bekijk ook:
Bloemendaal

Tags: , , , , ,