stadsstranden_banner

Poolshoogte (Odoorn)

stadsstranden

Poolshoogte is een theehuis/bosrestaurant in de bossen bij Exloo onder Groningen. Het theehuis heeft een lange geschiedenis en wordt geflankeerd door een hoge uitkijktoren die gratis te beklimmen is.

Ligging Poolshoogte

Theehuis Poolshoogte is gelegen naast de gelijknamige uitkijktoren. Deze uitkijktoren is ontstaan vanuit de zogenaamde werkverschaffing. In 1934 werd in opdracht van Boswachter Meelker een uitkijkheuvel van circa 13 meter hoog aangelegd.Poolshoogte Deze heuvel wordt ook wel de “Bloedberg” van Exloo genoemd, vanwege de vele bloedblaren aan de handen van de arbeiders die destijds de heuvel hebben opgeworpen met schop en kruiwagen. Op de top van de heuvel kon de boswachter het jonge bos en de omgeving goed in de gaten houden. Er kon “Poolshoogte” worden genomen.

Eten en drinken

Een kopje koffie met een overheerlijk stukje huisgemaakte appeltaart na een wandeling in het bos, een lekkere rosé-wijn op een warme zomeravond, onder het genot van een hapje en drankje genieten van een openluchtconcert, na een vermoeiend fietstochtje genieten van een overheerlijk diner is mogelijk bij Poolshoogte.

In het restaurant is er een uitgebreide kaart beschikbaar, van kleine lunchgerechten zoals o.a. tosti’s, snacks, uitsmijters, omeletten en maaltijdsalades tot diner gerechten als saté, schnitzels, pastaschotels. Maar ook vegetarische gerechten, diverse pannenkoeken en steeds wisselende dagspecials.Poolshoogte
Er wordt gewerkt met dagverse en veelal seizoens- en streekgebonden producten, die bovendien altijd a la minute vers voor je worden bereid.

Brandtoren

Restaurant Poolshoogte bij Odoorn is gemaakt met hout uit de bossen in de omgeving. Boomstammen die dienst doen als kolommen, zijn al drie jaar voor de bouw geselecteerd en gezaagd. Dat geldt ook voor de houten gevelbekleding. PoolshoogteNaast Poolshoogte is nog altijd de uitkijktoren beschikbaar om te beklimmen met een fantastisch uitzicht over de omgeving. Dit was een vroeger een ‘Brandtoren’ waarmee op grote afstand kon worden gezien of ergens brand was uitgebroken.

Geschiedenis

In de jaren vijftig werd aan de voet van de heuvel een klein rietgedekt theehuisje gebouwd, waar men in eerste instantie terecht kon voor een kopje koffie en thee. Later kon men hier ook frisdrank, limonades en ijs verkrijgen.Poolshoogte

Vwrvolgens werd Begin 2009 werd de grond uitgegraven voor de bouw van het nieuwe Terras Restaurant. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden afgerond en staat er een modern gebouw met een knipoog naar het verleden. In de na-zomer van 2009 heeft het geheel vernieuwde Terras Restaurant haar deuren geopend.

Details

Adres:
Boswachter Meelkerlaan 5
7873 TE Odoorn
0591-549952
info@poolshoogte.nl

Website:
https://poolshoogte.nl/

Menu:

Parkeren:
Er is parkeergelegenheid bij de Boswachter Meelkerlaan.

Route:
Op de N34 neem de afslag (3) Exloo – Staatsbossen en volg de borden “Uitkijktoren Poolshoogte”.

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Elke dag vanaf 10.00

Twitter:
@_poolshoogte

Facebook:
https://m.facebook.com/pages/Poolshoogt/

Instagram:

Bekijk ook:
Bosrestaurant

Tags: , , , , , , ,