stadsstranden_banner

Scheuten Terras (Venlo)

stadsstranden

Het Scheuten terras is onderdeel van restaurant Cabillaud. Een aanwinst voor Venlo, het design-restaurant en dakterras met uitzicht op de stad en de Maas. Dé hotspot van het Zuiden! Het scheuten terras, wordt door kenners zelfs uitgeroepen tot één van de mooiste dakterrassen van Nederland. Niet voor niks dat de Elsevier, Telegraaf, Talkies en interieurtijdschriften zoals Villa d’Arte al volop aandacht hebben besteed aan dit schitterende terras! Als je er een keer bent geweest, blijf je er heen gaan!

scheuten terras

Maaspoort

Het scheuten terras is bereikbaar via de hoofdingang van De Maaspoort. Bij binnenkomst kun je linksaf de grote houten trap op en via de paarse trap, je ziet het terras vervolgens liggen.
*Het terras is niet voor publiek toegankelijk wanneer het in gebruik is voor (besloten) evenementen. Wil je een ruimte huren voor een besloten evenement/bijeenkomst? Neem contact op met events@maaspoort.nl. Het terras heeft een capaciteit tot 40 personen en is alleen te huur i.c.m. de Willy Caron foyer.

scheuten terras

Ontwerp Scheuten Terras

Het dakterras is ontworpen en gerealiseerd door Pure Outdoor Design. Het theater had behoefte aan een dakterras dat zowel geschikt is als buitenrestaurant, maar ook als aanvullende buitenruimte voor culturele en business evenementen. De drijvende krachten achter Pure Outdoor Design zijn Barbara Sprengers (verantwoordelijk voor styling) en Erwin Stam (verantwoordelijk voor design).

scheuten terras

Het spraakmakende ontwerp bevat onder andere een gelijkvloerse catwalk, die de bezoekers het terras op leidt. De slimme indeling van het luxe buitenmeubilair met de op maat gemaakte plantenbakken laat zien dat privacy en ‘het zien en gezien worden’ goed kunnen samengaan. De zitplaatsen bij de hoge bartafels aan de glazen balustrade zorgen voor interactie met passanten beneden op de Oude Markt. De loungebanken op het terras aan de Maas zijn zo geplaatst dat iedereen zicht heeft op het water. Pure Outside Design heeft bewust gekozen voor grote ronde plantenbakken met onder andere 4 meter hoge Magnolia’s om de gasten een weldadig groen gevoel te geven. Daarnaast zorgen de langwerpige plantenbakken met hoge grassen voor een tuinkamer effect. Voor de medewerkers in de bediening zijn er 2 robuuste werkeilanden ontworpen, hierop staan luxe schalen van Domani gevuld met champagneflessen en groenteplanten naast elkaar.

Het dakterras kan als meer dan volwaardige buitenruimte worden ingezet voor de vele culturele en business evenementen in het theater, en biedt daarmee extra mogelijkheden voor de gasten van De Maaspoort. Pure Outdoor Design is er in geslaagd om de huiskamer van de regio met het nieuwe dakterras van een cosmopolitisch jasje te voorzien.

Details

Adres:
Oude Markt 30
5911 HH Venlo
+31(0)77 320 72 22
Parkeren
Q-park parkeergarage Maasboulevard: Prinsessesingel 5, Venlo

Menukaart:

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Maandag t/m woensdag gesloten
Donderdag 16.00 – 00.00 uur
Vrijdag 16.00 – 00.00 uur
Zaterdag 12.00 – 00.00 uur
Zondag 12.00 – 00.00 uur
De keuken is geopend tot 21.00 uur. Honden zijn niet toegestaan op het terras.

Website:
https://www.maaspoort.nl/eten-drinken/scheutenterras/

Twitter:
https://twitter.com/maaspoortvenlo

Facebook:
https://www.facebook.com/maaspoort

Instagram:
https://www.instagram.com/maaspoortvenlo/

Bekijk ook:
Venlo

Tags: , , , , ,