stadsstranden_banner

Sloppy Joe (Amsterdam)

stadsstranden

Sloppy Joe is een restaurant in Amsterdam gevestigd aan het Stationsplein en gespecialiseerd in de echte Amerikaanse Sloppy Joe’s en daarnaast andere Amerikaanse gerechten waaronder Gourmet Burgers en Hotdogs aangevuld met een ambachtelijke limonade of een goed glas bier van de Veltins tap.

Wat is een Sloppy Joe?

Sloppy Joe werd uitgevonden door een kok genaamd Joe. Hij werkte in een eettent in Sioux City: een plaats in de Amerikaanse staat Iowa. Dat ligt in het midwesten van Amerika. Hij serveerde daar in 1930 broodjes gehakt (door de Amerikanen ook wel aangeduid als loose meat). Hij maakte de broodjes extra sloppy door het gehakt te mengen met tomatensaus.sloppy joe

Zo’n zacht broodje met gehakt in een saus klinkt (en eet) niet uitermate charmant en toch… het werkte. Sloppy Joes zijn razend populair geworden in de States tot in Europa aan toe.

 

Inrichting Sloppy Joe

Het restaurant heeft een inrichting die past bij Urban Streetfood, no nonsense maar warm ingericht door het gebruik van veel onbewerkt hout in de meubels en aan de muren, waardoor het geheel echt een Amerikaanse cabin uitstraling heeft gekregen. Ook in de warmere dagen is het goed toeven op het terras waar deze sfeer ook verder is doorgevoerd.sloppy joe

Verdere aanraders

Probeer ook eens de spareribs of een salade met garnalen naast de burgers of hotdogs.

sloppy joe

Dit is niet voor niets nu al een goed bewaard geheim voor de Amerikaanse lekkernijen in Amsterdam

Details

Adres:
Stationsplein 13
1076 CE Amsterdam
020-3418620

Website:
https://www.sloppyjoe.nl/

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
16.00-22.00 (za vanaf 12.00)

Parkeren:
Parkeren bij Sloppy Joe is eenvoudig! Er zijn twee parkeergarages op enkele minuten lopen bereikbaar. (Stadionplein en Olympisch Stadion)

Route:
Geef in de navigatie parkeergarage Stationsplein in voor de parkeergarage. Of kom gewoon met het openbaar vervoer naar het Centraal Station.

Twitter:

Facebook:
https://m.facebook.com/sloppyjoeamsterdam

Instagram:
https://www.instagram.com/sloppyjoeamsterdam/

Bekijk ook:
Amerikaans

Tags: , , , , , , ,