stadsstranden_banner

SS Rotterdam (Rotterdam)

stadsstranden

SS Rotterdam is een voormalig cruiseschip dat permanent ligt aangemeerd in Rotterdam. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Ontdek de vele verhalen van “La Grande Dame” en beleef de authentieke sfeer terwijl u komt eten en drinken, overnachten, feesten, vergaderen of werken. Het ss Rotterdam is makkelijk bereikbaar.

Hotel, restaurants, bars, terras, bijzondere evenementenlocatie, attractie, trouwlocatie, kantoren en meer! Het ss Rotterdam biedt iedere bezoeker en gast een unieke ervaring met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam!

Lido Terras op SS Rotterdam

Het is waarschijnlijk  het mooiste terras van de stad: het Lido Terras. Hier kan iedereen onder het genot van een drankje en hapje lekker pootjebaden in het bewaard gebleven zwembad (nu 40 cm diep). De drankjes worden geserveerd vanuit de buitenbars van het terras. Ontspan en geniet van het prachtige uitzicht over de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

In de tijd dat het Lido Restaurant nog Café de la Paix was, hoorde daar ook de ”Verandah” bij, het toenmalige terras. In 1968 onderging het ss Rotterdam een verbouwing waarbij de Verandah, die als overgangsruimte van binnen naar buiten diende, werd omgetoverd tot het Lido Terrasss rotterdam

Na de meest recente renovatie is het Lido Terras nog verder uitgebreid. De voormalige 53 zitplaatsen zijn nu vervijfvoudigd. Het zwembad is nog steeds het middelpunt van het terras, waarin iedereen kan pootje baden om even af te koelen en de kinderen lekker kunnen spelen.

Bars in SS Rotterdam

Op zoek naar ontspanning? De Ocean Bar is de Cocktailbar aan boord van het ss Rotterdam waar je kunt genieten van een heerlijke cocktail, een bijzondere Gin Tonic, een goed glas wijn of een mooie cognac met uitzicht op de skyline van Rotterdam. In de Ocean Bar herleven de tijden van de cruises. In de Ocean Bar serveert ss Dotterdam heerlijke bittergarnituren en andere snacks. Ontmoet elkaar op deze geweldige plek!

Droom verder even weg in de intieme Captains Lounge. De Captains Lounge is de ideale plek voor ultieme ontspanning en is gelegen op het Main Deck aan de overkant van de hotelreceptie. Hier kunt in een relaxte ambiance genieten van een kop koffie met huisgemaakt gebak of een heerlijke cocktail.

De barista serveert de laatste koffietrends; altijd een heerlijk kopje koffie! U heeft keuze uit pittige, originele en verrassende koffiecombinaties. Laat je verrassen met een Dutch Treat of een Tiramisu in a cup. Natuurlijk met wat lekkers erbij. Zo kun je heerlijk genieten van goede producten, samen wegdromen of juist ontspannen werken in de Captains Lounge. In de prachtige Captains Lounge kunt u van maandag tot en met vrijdag vanaf 12:00 uur terecht voor een heerlijke High Tea, met sandwiches, scones, hartige hapjes en andere lekkernijen.ss rotterdam

 

De Captains Lounge is ook de ideale plek voor een avond vol live entertainment. Elke vrijdag- en zaterdagavond wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte Pianobar die je garandeert van een echte feeststemming! Een pianist zorgt voor een avond vol live entertainment waarbij alle bekende melodieën voorbij zullen komen. Daarnaast worden al je persoonlijke verzoekjes meteen live gespeeld. Heb je zelf een favoriete artiest? Schroom dan niet om deze verzoeknummers door te geven!

Club Room

Dineren in de stijl van de jaren 50. Al ruim een halve eeuw worden onze gasten hier in de culinaire huiskamer van het ss Rotterdam met alle egards ontvangen. In de Club Room benaderen ze het vak op een ambachtelijke wijze. Van seizoensgerechten tot onze ongeëvenaarde klassiekers. De ingrediënten zijn (dag)vers en duurzaam, onze keuken: internationaal met een Franse twist. De maître-sommelier schenkt met zorg bijpassende wijnen.
Laat je door de chef verrassen tijdens een 3-, 4-, 5-, of 6-gangen verrassingsdiner terwijl een blik naar buiten zicht geeft op de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Vergeet ook niet binnen aan de wanden de bijzondere kunstwerken van Gisèle van Waterschoot te bewonderen.

Hotel SS Rotterdam

Alle 576 originele ‘hutten’ zijn opnieuw gestyled tot 254 moderne stijlvol ingerichte hotelkamers, ingericht in de designsfeer van de jaren ’50. Dit prachtig gerenoveerde schip is een inspirerende omgeving en zorgt ervoor dat je er echt helemaal uit bent.

ss rotterdam

Ondanks dat het schip niet gaat varen, stappen passagiers in een compleet andere wereld. De authentieke sfeer, de vele kunstwerken en de entourage van de fifties; het ss Rotterdam is een ontdekkingsreis vol verhalen. SS Rotterdam zorgt dat een verblijf in het hotel tot in de puntjes is geregeld.

Adres:
3E Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam
+31(0)10 – 297 30 90
info@ssrotterdam.nl

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar

Website:
http://ssrotterdam.nl/

Twitter:
https://twitter.com/de_rotterdam

Facebook:
https://www.facebook.com/ssrotterdam

Instagram:
https://www.instagram.com/ssrotterdam/

Bekijk ook:
Speciale locaties

Bewaren

Tags: , , , , , , , ,