stadsstranden_banner

Stadsstrand GOUDasfalt (Gouda)

stadsstranden

Stadsstrand Goudasfalt ligt aan het  multifunctionele terrein GOUDasfalt in Gouda.
GOUDasfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandsche IJssel en het Goudse IJsselfront. GOUDasfalt is een burgerinitiatief, de menselijke krachtcentrale die fungeert als de katalysator voor de inrichting en exploitatie van het voormalige koudasfaltterrein.

Stadsstrand GOUDasfalt

Met 2.000 vierkante meter zandstrand met daarop een strandpaviljoen van 21 bij 12 meter heeft Jeroen Hotze van Rederij de Vrijheid, initiatiefnemer van GOUDasfalt een hoge ambitie neergelegd om een van de gezelligste stadsstranden van Zuid Holland te creëren.goudasfalt Er worden allerlei typische strandactiviteiten georganiseerd om het echte strandgevoel te krijgen. Hiermee biedt stadsstrand GOUDasfalt een alternatief voor de strandjes aan de Reeuwijkse Plassen en de Lek, maar dan met meer vermaak.

Strandpaviljoen De Vrijheid

Het stadsstrand GOUDasfalt wordt aan beide zijden geflankeerd door het strandpaviljoen De Vrijheid. Het 300m2 grote restaurant, bestaande uit gestapelde zeecontainers, heeft een industriële uitstraling, die perfect past binnen de sfeer van het voormalige asfaltterrein.

goudasfaltSuzanne Glasbergen is verantwoordelijk voor het restaurant dat van woensdag tot en met zondag van 8.00-22.00 uur geopend zal zijn. “Van een eenvoudig ontbijt, tot uitgebreide lunch en diner. Voor de keukenbrigade hebben we al contact met het Segment om ook mensen, die op afstand van de arbeidsmarkt staan, een kans te geven om hier aan de slag te gaan.”

Silent Disco

Er is ook de mogelijkheid om te dansen bij een discofeesten op stadsstrand GOUDasfalt. “Silent disco, wel te verstaan,” geeft de initiatiefnemer aan. “Dat wordt echt een hit. Lekker dansen op muziek uit een koptelefoon. Er is een keuze uit drie verschillende muziekstijlen, dus voor ieder wat wils.”

Overige initiatieven GOUDasfalt

De gasten van GOUDasfalt kunnen de komende zomer tal van andere evenementen en initiatieven verwachten.goudasfalt Zo zijn er theatervoorstellingen op het terrein te zien, er is een roze camping op roze zaterdag, er worden foodtruck festivals georganiseerd en er zijn tal van activiteiten voor de kinderen. Kijk voor alle activiteiten op de AGENDA van GOUDasfalt

Koudasfalt terrein

GOUDasfalt ligt aan het water op het terrein van de voormalige asfaltcentrale Koudasfalt. De gemeente Gouda heeft enige tijd geleden de grond van het koudasfaltterrein aangekocht en biedt burgerinitatief GOUDasfalt de mogelijkheid het terrein verder te ontwikkelen.

Details

Adres:
GOUDasfalt
Gouderaksedijk 32
2808 NG Gouda (Buurtschap Stolwijkersluis)
info@goudasfalt.nl
0182-522333

Parkeren:
Het terrein beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto.
Een parkeermunt kost € 5,-.

Route:
Geef voor de navigatie Gouderaksedijk 32 in.

Menu:

Seizoen:
juni – oktober

Openingstijden:
Van 10.00 tot 22.00 uur geopend van woensdag tot en met zondag.
Toegang tot het strand is gratis

Website:
http://www.goudasfalt.nl/

Twitter:
https://twitter.com/goudasfalt

Facebook:
https://www.facebook.com/GOUDasfalt/

Instagram:
https://www.instagram.com/goudasfalt/

Bekijk ook:
Zuid Holland

Tags: , , , , , ,