stadsstranden_banner

Stadsstrand Groningen (Groningen)

stadsstranden

Stadsstrand Groningen met ruim 4000 m2 de grootste openbare ruimte op het Open Lab Ebbinge.

Het stadsstrand Groningen biedt vele mogelijkheden voor vertier voor alle doelgroepen. Vooral tijdens zonnig en warm weer wordt er dankbaar én veel gebruik van gemaakt. Ook is het de perfecte plek om evenementen met een sportief karakter te organiseren. Zo worden er onder meer beachvolleybal toernooien, bootcamp trainingen en frisbee toernooien georganiseerd.
stadstrand ebbingekwartier

Stadsstrand Groningen

Het nieuwe stadsstrand, gelegen aan de Oosterhamrikkade naast DOT, is met het aansluitende zwemwater een vervolg.
Het Open Lab Ebbinge (kortweg: OLE) is een nieuwe en tijdelijke gebiedsinvulling in het Ebbingekwartier, nabij het centrum van de stad Groningen. Op deze unieke locatie vindt u een tiental paviljoens, horecavoorzieningen, een speelweide, stadsstrand en een manifestatieterrein. De omvang van dit project in combinatie met de binnenstedelijke locatie mag uniek genoemd worden.

Het Open Lab voorziet de stad Groningen tot eind 2016 van een openbare ruimte waar een grote diversiteit aan activiteiten en gebruiken plaats kunnen vinden: van evenementen tot tentoonstellingen en van woonruimte tot werkateliers.
stadsstrand groningen
Het Open Lab is een ontmoetingsplek in het centrum van Groningen, een bruisende plek met verrassende paviljoens, steeds wisselende buitenprogramma’s, horeca en ruimte om heerlijk te recreëren. Al deze karakteristieken zorgen ervoor dat het project een uniek internationaal praktijkvoorbeeld van innovatieve tussentijdse stedenbouw is.

Het Open Lab is gelegen in de zuidoostelijke hoek van het Ebbingekwartier, het noordelijke deel van het centrum van Groningen, op 500 meter loopafstand van de Grote Markt. Dit is hét creatieve kwartier van Groningen, met onder andere het bekende cultuur-woon-werk centrum het Paleis, Platformtheater en Simplon.

Met het Stadsstrand Ebbingekwartier heeft Groningen bezienswaardigheid erbij in het Noorden. De moeite waard om eens te zien als je in Groningen bent.

Details

Adres:
Kolendrift 7,
9712 MT Groningen
050-280 2748
info@ebbingekwartier.nl

Menu:

Seizoen:
juni-oktober
Openingstijden:
9.00-
Website:
http://www.ebbingekwartier.nl/
Twitter:
https://twitter.com/ebbingekwartier
Facebook:
https://www.facebook.com/Ebbingekwartierterrein-211536375523111/
Instagram:
https://www.instagram.com/explore/tags/ebbingekwartier/

Bekijk ook:
Groningen

Tags: , ,