stadsstranden_banner

Stadsstrand Playground CS (Gesloten) (Amsterdam)

stadsstranden

Stadsstrand Playground CS was een pop-up strand met een speelplek voor kids en de hang-out voor de papa’s en de mama’s.

Het was gevestigd op het bruggenhoofd aan de Prins Hendrikkade was Playground CS de meest centrale hotspot van de stad Amsterdam.
stadsstrand playground cs

Het strand strekte uit over een oppervlakte van ruim 1500 m2. Op dit terrein werden zes weken lang, zeven dagen per week, activiteiten georganiseerd die in het teken stonden van spelen, sporten en recreëren.

Alle bezoekers konden om 08:00 beginnen met yoga of tai chi – en daarna een lekker verder ontspannen met een croissantje en een krantje.

stadsstrand playground cs Amsterdam

Er was een voetbalcourt, jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, schildercursus, watergevechten, openlucht filmavond.

Eigen knikkerbaan bouwen of  een dromenvanger, bootje of vlieger maken was mogelijk.

Stadsstrand Playground CS was een initiatief van een groep ondernemers en werd gesteund door de gemeente Amsterdam. Het project was onderdeel van het programma Stad in Balans, waarbij op slimme manieren wordt geëxperimenteerd om een gezonde balans te vinden tussen de groei van Amsterdam en het leven in de stad. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met Tosti Creative en Amsterdam Verbindt.

Op het plein waren iedere dag creatieve en sportieve activiteiten gedurende zes weken. Kinderen konden meedoen met activiteiten zoals bijvoorbeeld jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, een schildercursus of een openlucht filmavond. Hoewel het initiatief voornamelijk voor kinderen was bedoeld was het ook voor ouders en buurtbewoners een leuke plek. Volwassenen konden er ‘s ochtends deelnemen aan tai chi- of yogalessen, of hun dag beginnen met koffie en een krantje in de zon. Bij de bar in een zeecontainer warenkoude drankjes en versnaperingen te koop.

Regels:

1. Fietsen niet parkeren aan de brugzijde maar op een veilige plek in de buurt.
2. Loop via de looproute.
3. Niet poepen in het zand.
4. Heb heel veel plezier!

Details

Adres:
Prins Hendrikkade 54
Amsterdam, Netherlands
@PlaygroundCentraal
06-46959628

Menu:

Seizoen:
juni-oktober
Openingstijden:

Website:
http://playgroundcs.nl/
Twitter:
https://twitter.com/hashtag/playgroundcs

Facebook:

https://www.facebook.com/PlaygroundCentraal/
Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/921713124/

Bekijk ook:
Het IJ

 

Tags: , , , , ,