stadsstranden_banner

Stork (Amsterdam)

stadsstranden

Café-restaurant Stork is een uniek visrestaurant op een bijzondere locatie in Amsterdam-Noord. Waar het allemaal draait om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten. De menukaart biedt een uitgebreide keuze voor de visliefhebber. Van een klassiek plateau Fruits de Mer tot in zijn geheel geserveerde vissen uit het Seizoen.

Oude Stork Loods

Stork is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant, het voormalige Storkterrein, aan de Noordelijke IJ oevers. Het restaurant telt ruim 150 zitplaatsen en het café ruim 100.

De ruimte draagt nog alle kenmerken van de industriële vorige bestemming. De oude muren en betonnen vloer is gebleven evenals de stalen balken waaraan zware katrollen hangen. Er is grote bar en een loungegedeelte. Aan de achterwand is de open keuken geplaatst en de muren zijn belegd met bronskleurige panelen.

stork restaurant keuken

Terras

In de zomermaanden is er een enorm terras op het zuiden, direct gelegen aan het IJ. Met het uitzicht op de voorbijvarende schepen en het geluid van kabbelend water is Stork de ideale setting om te genieten van één van de heerlijke visgerechten.

stork

Stork’s Specials

De specialiteit van Stork is in zijn geheel geserveerde vissen uit het Seizoen, zoals dorade, zeebaars, griet en schol. Er zijn ook verschillende oestersoorten te proberen. Op de kaart is een prominente plek gereserveerd voor de Stork’s Specials: vis- schaal- en schelpdiergerechten waar menig bezoeker regelmatig voor terug komt. Zoals het Stork’s Plateau, een uitgebreide selectie van het mooiste wat de zee te bieden heeft. Aanrader is ook de Soft Shell Krab. Om je vingers bij af te likken. Ook de krachtige Stork’s vissoep en de boterzachte Noordzeetong zijn gerechten die bijzonder populair zijn bij de bezoekers van Stork.

stork lunchplateau

Vissa

Het feestje bij Stork begint iedere vrijdagmiddag om 17.00 uur. Begin je weekend goed met overheerlijke oesters voor de Vissa prijs van € 1.50. Spoel deze weg met een GT voor de happy hour prijs en laat je meeslepen door de muziek van onze vrijdag DJ’s.

Details

Adres:
Gedempt Hamerkanaal t.o. 96
1021 KR Amsterdam
020-6344000
info@restaurantstork.nl

Parkeren:
Er is een groot gratis parkeerterrein aanwezig bij Stork op het terrein van de Kromhouthal. Indien hier geen plek is kun je in de omliggende straten te parkeren: Gedempt Hamerkanaal, Hamerstraat of Boorstraat.

Route:

Veerpont
Vanaf de achterzijde van het Centraal Station vertrekken diverse gratis veerponten naar Amsterdam-Noord.
Je neemt de pont naar het IJplein

Auto: Gebruik voor navigatie het volgende adres: Gedempt Hamerkanaal 96, AmsterdamNeem de afslag s116 vanaf de ring A10. Neem de eerste afslag Noord 300-349. Ga bij de stoplichten linksaf. Bij de rotonde neem je de tweede afslag om rechtdoor te gaan. U bevind zich nu op de Johan van Hasseltweg. Neem de tweede afslag rechts. U bent nu op het Gedempt Hamerkanaal. Blijf deze weg volgen tot ongeveer het einde.

Menu:
Menukaart
Dranken

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Open van dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur.

Website:
http://restaurantstork.nl/

Twitter:
https://twitter.com/storkamsterdam

Facebook:
https://www.facebook.com/restaurantSTORK/

Instagram:
https://www.instagram.com/restaurantstork/

Bekijk ook:
Restaurants in Amsterdam

Tags: , , , , , , , , , ,