stadsstranden_banner

Suzy Wong (Amsterdam)

stadsstranden

Suzy Wong is een cocktail hotspot in Amsterdam. Geïnspireerd door de ‘The World of Suzie Wong van Richard Mason uit 1957.

Schud de grauwe dagelijkse sleur van je af en laat je inspireren. Welkom in de wereld van Suzy Wong, welkom in de wereld van mysterie klasse en verrassing.

Cocktails en bites

Heb je zin in een aantal uitstekende drankjes? Of heb je trek in wat smakelijke bites? Dan ben je bij Suzy Wong op het juiste adres. Deze glamoureuze en sensuele cocktail lounge heeft een ambiance met moderne Amerikaanse, oosterse en klassieke Franse elementen. Je kunt daarvan genieten terwijl je geniet van de meest unieke cocktails, vers klaar gemaakt door de specialisten achter de bar.

 

suzy wong

Achtergrond Suzy Wong

Zoals gezegd is Suzy Wong geïnspireerd op de roman ‘The World of Suzie Wong van Richard Mason uit 1957. Hierin besluit de hoofdpersoon Robert Lomax, een jonge Engelse kantoorklerk om een ​​nieuwe carrière als kunstenaar in Hong Kong te volgen. Hij checkt in bij het Nam Kok Hotel, niet beseffende dat het een onofficieel bordeel is. Deze ontdekking maakt het hotel alleen charmanter in Lomax’s ogen en een betere bron van inspiratie voor zijn schilderijen.

Hij raakt snel bevriend met de meeste meisjes van het hotel, maar wordt meest gefascineerd door de archetypische “vermaakster met een hart van goud”, Suzie Wong. Lomax neemt zich voor dat hij niet met een van de meisjes zal slapen, maar Suzie Wong wordt verliefd op hem.

Interieur

Het interieur van Suzy Wong is ontworpen door Eric Kuster van B.inc interieur uitLaren. Eric Kuster is een bekende interieurontwerper die zowel particuliere als openbare interieuren over de hele wereld ontwerpt.

suzy wong

 

In Amsterdam is hij een stylist van Arc, Club IT, Jimmy Woo en PC Café. De elegante en sensuele omgeving roept de glamour erotiek van de Moulin Rouge op. Moderne Amerikaanse, Oosterse en traditionele koloniale Franse elementen worden gecombineerd om een ​​unieke en zwoele mix van stijlen te vormen. De cinematografisch beïnvloedde nachtclub-achtige sfeer van Suzy Wong wordt gemarkeerd door het gebruik van een uniek Frans damast, op het scherm van bamboe planten en de rubberen bar. Exotische invloeden vloeien uit de antieke Chinese lampen en met goud gevlochten leer. Het spiegelende plafond en de foto’s van Patricia Steur creëren een zowel intieme en mild uitdagende setting.

Praktisch

De beste cocktails en Aziatische / Amerikaanse snacks kun je bestellen tot sluitingstijd. Open woensdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur met elke dag een andere dj die een unieke ervaring biedt die niet elders in Amsterdam wordt gevonden.

Parkeren is mogelijk op verschillende parkeerplaatsen in de buurt van Leidseplein: Q-Park Europarking aan de Marnixstraat en het Q-Park Byzantium naast de ingang van het Vondelpark.

Details

Adres:
Korte Leidsedwarsstraat 45
1017 PW Amsterdam
T: +31(2)0 626 67 69
E: info@suzy-wong.nl

Menu:
Drinks
Food

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:

Woensdag t/m Zondag vanaf 18:00 –

Website:
http://www.suzy-wong.nl

Twitter:
https://www.twitter.com/suzywongams

Facebook:
https://www.facebook.com/Suzy-Wong-120607384770324/

Instagram:
https://www.instagram.com/suzy_wong_amsterdam/

Bekijk ook:
Asian

Tags: , , , ,