stadsstranden_banner

Vessel Eleven (Rotterdam)

stadsstranden

Vessel Eleven is een Engelse gastropub op een voormalig Brits lichtschip (mobiele vuurtoren). Naast het restaurant boven, vind je benedendek ook nog een grote ruimte waar vrijwel iedere week een optreden gepland staat. Sinds een aantal maanden worden hier ook regelmatig concerten door Rotown geprogrammeerd. Het muziekpodium biedt plaats aan max. 100 bezoekers waardoor de concerten in een intieme setting plaatsvinden. In het ruim worden veel live concerten gehouden, in een breed scala van alternatieve genres. Naast optredens kun je deze ruimte ook zelf afhuren voor zakelijke meetings, borrels, party’s of als trouwlocatie. Op Vessel 11 kan eigenlijk alles.

Wonen op het schip

Wat het hier bijzonder maakt is dat wij als eigenaars ook aan boord van het schip wonen. Vessel Eleven vindt het belangrijk dat de bezoeker hetzelfde huiselijke gevoel voelt zoals de bewoners dat voelen. Door te kiezen voor een cosy inrichting zoals de chesterfield in de livingroom, probereren de eigenaren van Vessel11 iedere gast een huiselijk gevoel te geven. Zodat iedereen zich hier thuisvoelt.

vessel eleven

De menukaart

De verrassende Engelse menukaart sluit zoveel mogelijk aan bij deze omgeving. Door te werken met seizoensgebonden producten wordt ieder seizoen weer een vernieuwend menu gemaakt. In de zomer licht en fris, in de winter rijk en voedzaam. Van ‘Hightea’ tot Shepards pie. Op de tap zijn heerlijke unieke Britse en locale bieren beschikbaar zoals de eigen V11 ‘Skunky red ale’.

vessel eleven

Vessel Eleven verrast met gerechten, helemaal afgestemd op het seizoen.
Uiteraard weer allemaal uit de Britse keuken.

Geschiedenis Vessel Eleven

In de Rotterdamse Wijnhaven, vlakbij de Regentessebrug, ligt een felrood lichtschip. Dit voormalige Engelse lichtschip ligt al jaren op deze plek, waar het als horecagelegenheid dienst heeft gedaan. In 2008 kreeg Lightvessel no. 11 nieuwe eigenaren. Het schip werd grondig opgeknapt en op 1 november 2009 geopend als Iberisch restaurant Tinto. Het ligt op een prachtige locatie naast het Havenmuseum en het Maritiem Museum, waar ook het voormalige lage licht van Hoek van Holland als museumobject te vinden is.

Op 17 juli 2009 was het lichtschip zover opgeknapt dat het weer terug kon naar zijn oude ligplaats in de Waalhaven. Het schip was weer felrood. De naam Breeveertien was verdwenen onder de rode verf. De nieuwe eigenaren geven de voorkeur aan zijn oorspronkelijke naam: Lightvessel no. 11. Het dekhuis is behoorlijk in aanzien veranderd. Het is voor een groot deel opengewerkt en voorzien van ramen. Het zijn rechthoekige ramen op de plek waar vroeger alleen een paar kleine ronde patrijspoorten en een houten deur zaten. Hierdoor is het een stuk lichter geworden in het dekhuis, wat de functie als restaurant ten goede komt. Maar voor een lichtschip is dit een vreemde ingreep. Het is overduidelijk dat het schip zijn oorspronkelijke functie verloren heeft. De rechthoekige ramen harmoniëren overigens goed met de rechthoekige ruimten tussen de steunbalken onder het bovendek.

Details

Adres:
Lichtschip V11
Wijnhaven t/0 101
3011WN Rotterdam
010 8404730
contact@vessel11.nl

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
geopend van dinsdag t/m zondag.
De keuken is geopend op:
dinsdag t/m vrijdag 12:00 – 22:00 uur
zaterdag & zondag 11:00 – 22:00 uur

Website:
http://www.vessel11.nl/

Twitter:
https://twitter.com/vessel11

Facebook:
https://www.facebook.com/vesseleleven/

Instagram:
https://www.instagram.com/vessel_11/

Bekijk ook:
Scheepsrestaurants

Tags: , , , , , , , ,