stadsstranden_banner

Waag (Leiden)

stadsstranden

Waag is een bruisend monument in de Leidse binnenstad. Een plek die aanvoelt als een tweede thuis. Waar je kunt lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw. De deuren van Waag Leiden staan open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Het is gevestigd in het historische gebouw van de Leidse Waag, het gebouw waar vroeger aangevoerde goederen gewogen werden. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Pieter Post in de 17e eeuw.

Interieur Waag

Het gebouw bestaat uit verschillende indrukwekkende ruimtes. Met moderne passende details heeft men toch een intieme sfeer kunnen creëren in dit monumentale pand. Het interieur is warm en modern wat goed gecombineerd is met de originele bouwstijl. Je kunt je vergapen aan de gewelven of aan de met groene planten begroeide wand.

waag

Josper Grill

Voor veel gerechten maken ze gebruik van de Josper oven. De Josper is een oerdegelijke houtskooloven die tegelijk eenvoudig, functioneel, tijdloos en energiebesparend is. Waag gebruikt hem als grill en als oven, want volledig gesloten kan de Josper tot maar liefst 400 graden Celsius worden. Er is een open keuken bij Waag zodat je de bereiding van de gerechten kunt gade slaan. Of dit nu een Burger is, een salade of een Club Sandwich. Aanraden is de Portugese Kip die wordt klaar gemaakt onder de grill.

waag gegrilde kip

Waag Boven

Waag Boven is de prachtige zaal  die af te huren is voor bijeenkomsten. Vergaderen, workshops, presentaties, trainingen, alles krijgt net dat extra in deze prachtige zaal vol historie en moderne faciliteiten. Over de uitgebreide mogelijkheden voor lunch, borrel en diner kan men kort zijn. Die zijn in uitstekende handen. Ook boven.

Het is de geschikte locatie wanneer het gaat om een vergadering, seminar, training, productpresentatie of bijeenkomst. De ruime karakteristieke vergaderruimte op deze unieke monumentale locatie, draagt positief bij tot het succes van een meeting.

Historie Leidse Waag

De Waag in Leiden is een mooi stukje historie in de Leidse binnenstad. Het is ontworpen door de beroemde Pieter Post in de 17e eeuw en verving zijn, nog 200 jaar oudere, houten broer.  Het is in Leiden gevestigd op het vroegere kruispunt van drie belangrijke wateren; de Oude Rijn, de Mare en de Nieuwe Rijn. Het is gebouwd naar het Hollands Classicisme, een bescheiden, maar tegelijkertijd imponerende bouwstijl. Een ander voorbeeld van deze bouwstijl is het stadhuis op de Dam in Amsterdam. Aan de bovenzijde van de poort van de Waag is door beeldhouwer Rombout Verhulst een schitterend driedimensionaal, beeldhouwkundig kunstwerk gecreëerd dat het waagbedrijf uitbeeld.

 

waag

Details

Adres:
Aalmarkt 21,
2311 EC Leiden
071 740 03 00
info@waagleiden.nl

Parkeren:
Op 7 minuten loopafstand van Waag Leiden ligt de 24-uurs bewaakte parkeergarage De Breestraat (boven de Hoogvliet). Deze garage kost maximaal € 12,- per etmaal.

Route:
Vanuit de parkeergarage neem je de uitgang (Breestraat) en sla na een paar honderd meter rechtsaf de Mandemakerssteeg in. Aan het einde van deze steeg tref je Waag aan je rechterhand.

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Zondag t/m dinsdag, donderdag
& vrijdag vanaf 10:00 uur
Woensdag en zaterdag vanaf 09:00 uur

Website:
https://waagleiden.nl/

Twitter:
https://twitter.com/waagleiden

Facebook:
https://nl-nl.facebook.com/waagleiden/

Instagram:
https://www.instagram.com/waagleiden/

Bekijk ook:
Leiden

Tags: , , , , , ,