stadsstranden_banner

World of Food (Amsterdam)

stadsstranden

World of Food is het grootste en meest spectaculaire eet-en horecatrefpunt van Amsterdam met een oppervlakte van 3.000 m2. Niet een eetschuur maar een nieuwe eetbeleving. In de oude parkeergarage Develstein in Zuidoost is een foodcourt gerealiseerd met een line up van ruim 25 ondernemende smaakmakers met international streetfood gerechten. Het foodcourt is een hybride eetmarkt, waar je komt om te eten en te ontmoeten. Het biedt een complete nieuwe plek voor inspirerende ontmoetingen, leren en werken.

Restaurants bij World of Food

Rondom het foodcourt zijn de volgende restaurants gevestigd om het concept compleet maken: Taste of Africa, Bacchus Studentencafé, Istanbul Grill restaurant, Duncan’s Place, Chinese Wok, Flavourtown, All-you-can-eat BBQ en McDonald’s.

World of food

 

Connecting Cultures

World of Food biedt culinaire ondernemers uit Zuidoost de kans hun beste gerechten te presenteren aan een breed publiek. Zo ontmoeten de culturen elkaar en zet het Stadsdeel Zuidoost de deuren wagenwijd open. Connecting Cultures.
Kijk voor de openingstijden op de pagina van het restaurant waar je naar toe wil.

World of food

Initiatiefnemers

Het stadsdeel Zuidoost had al enkele jaren de ambitie om het culinair ondernemerschap in het stadsdeel te stimuleren door een plek te creëren waar de multiculturele keuken van Amsterdam Zuidoost kan groeien en bloeien. Een project dat startende en/of kleine culinaire ondernemers helpt en tegelijkertijd een trekker is voor bewoners van binnen én buiten het stadsdeel.

World of food
Naar aanleiding van deze ambitie is het stadsdeel in 2010 in gesprek geraakt met de architecten Ted Schulten en Harvey Otten en projectontwikkelaar Lingotto. Dit collectief heeft de ambitie van het stadsdeel vertaald naar een concreet project; World of Food in de parkeergarage Develstein.
Hier wordt geïnvesteerd in de toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Details

Adres:
World of Food
Develstein 100
1102 AK Amsterdam Zuidoost

Menu:
Zie venues

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 12.00 -22.00 uur
Vrijdag: 12.00 -24.00 uur
Zaterdag: 13.00- 24.00 uur
Zondag: 13.00 – 22.00 uur
Kijk voor de openingstijden op de pagina van het restaurant waar je naar toe wil.

Website:
http://worldoffoodamsterdam.nl

Twitter:
https://www.twitter.com/worldoffoodams

Facebook:
https://www.facebook.com/worldoffoodamsterdam

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/75801898

Bekijk ook:
Foodcourts

Tags: , , , , , , , ,