stadsstranden_banner

YadaYada Market (Zaandam)

stadsstranden

YadaYada Market is het nieuwe internationale food court van Zaandam. YadaYada Market is gesitueerd in de oude munitiefabriek op het Hembrugterrein. Het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan, waarbij de industriële elementen behouden zijn.

De marktkraampjes met het internationale streetfood geven de stoere industriële hal een sfeervol interieur. Er staan grote steigerhouten tafels om aan te zitten, aan te drinken of om de streetbites aan te eten die je hebt gehaald bij een van de tientallen marktkramen. Zitten doen je op een bankje of op een van de hooibalen.

Sinds de opening van YadaYada Market vaart er op vrijdag, zaterdag en zondag een pont van achter Amsterdam Centraal Station naar het Hembrugterrein. Deze kan bij evenementen ook worden gebruikt om bezoekers binnen twintig minuten van het station over het IJ en Noordzeekanaal naar het terrein varen.

Onder andere de volgende stands zijn  te vinden bij YadaYada Market (kan wijzigen):

Manuel’s Kitchen bij YadaYada Market

Voor Portugese specialiteiten moet je naar Manuel’s Kitchen komen. Specialiteit van de uit Portugal afkomstige Manuel is… Peri Peri Chicken. De mediteraanse smaken maken dit een trip die u nooit zult vergeten. Combineer de kip met de lekkere wijn die Manuel u aanbeveeld.

Braai Club

Chef Ronald komt uit Zuid Afrika en samen met zijn partner Jacqueline maakt hij de lekkerste Zuid Afrikaanse gerechten voor je klaar die je smaakpapillen zullen doen stimuleren. Probeer bijvoorbeeld eens de malse ribs, die ‘flame grilled’ worden bereid volgens de techniek ‘Kameeldoring’ wat het vlees de bijzondere smaak geeft.

yadayada market

Sushi Oranda

Gideon de sushi chef leerde het vak niet van de minste. Hij ging in de leer van chef Hiro Terada in Parijs. De vis voor de Sushi wordt elke week vers aangeleverd vanuit Urk. Daarmee weet Gideon wel raad. Het wordt met respect behandeld en omgevormd tot de beste Sushi.

Bunga Bunga Grill

Vanuit Kaapstad gekomen en nu beschikbaar in Zaandam, dat is Bunga Bunga Grill. Gegrild rundvlees met fijne kruiden, baby spinazie, geroosterde zaden, rucola en zoete aardappel chips afgetopt met truffel olie en een reductie van balsamico. Loopt het water je al in de mond?

Alexandra’s Zoet

Alexandra’s Zoet heeft zich gespecialiseerd is taarten en cakes zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten met een Italiaanse inslag aangezien de roots van Alexandra daar vandaan komen. Taarten en cakes zijn te koop om mee te nemen of om direct te proeven bij YadaYada Market. Met een kopje koffie of thee even heerlijk genieten van Italiaans geïnspireerde Dolce waan je je zo in Italië.

Guisotaco

Voor een trip naar Mexico hoef je niet meer ver te reizen. De culinaire reis verzorgd Guisotaco voor je. Of het nu een heerlijke taco is of nacho’s of vegetarische falafel, Guisotaco bereid de lekkerste mexicaanse gerechten waar je bij staat. Dit mexicaanse street food wordt vers voor je klaar gemaakt en smaakt verrukkelijk samen met een keur aan dipsausen zoals de zelfgemaakte guacamole.

yadayada market

Par Hasard

Par Hasard heeft zich gespecialiseerd in Friet. Maar dit is niet zomaar Friet. Dit zou wel eens het lekkerste patatje kunnen zijn dat je in je leven gehad hebt. Met een heerlijke bijzondere saus of gewoon zoals je hem wilt. Par Hasard ontving onder andere een prijs voor de beste friet van Amsterdam en omstreken dus de lat wordt hoog gelegd. Alles met de beste verse ingrediënten. Een regelrechte winnaar. Geniet langzaam van elk frietje, en zo wordt fast food, slow food.

Bio Butler

Voor de beste pie’s en quiches kun je bij de Bio-Butler terecht. De Bio Butler haalt de beste ingredienten en maakt daar de lekkerste hartige taartjes van. De pie’s en quiches zijn om mee te nemen of om direct op te eten, en alle ingredienten zijn van biologische oorsprong. Echt een aanrader!

Dumplings of Jiaozi

Maggie is gespecialiseerd in het maken van heerlijke Chinese dumplings. Deeg gevuld met een assortiment van lekkere ingredienten. Deze worden gestoomd en daarna geserveerd. De dumplings ook wel Jiaozi genoemd in het Chinees miste Maggie toen ze naar Nederland kwam. Met smaak kunnen de bezoekers van YadaYada Market nu ook genieten van deze delicatesse.

yadayada market

Yada Yada Bar

Voor een lekker biertje of een van de speciale drankjes kun je terecht bij de YadaYada bar. Waarbij een heerlijke verkwikkende versnapering voor je wordt ingeschonken.

Zjoko Kuzz

Zjoko Kuzz specialiseert zich in chocolade schuimzoenen. Een knapperig chocolaagje over een zacht kussentje van merengue en een wafeltje. Er zijn tot 31 smaken beschikbaar, waardoor je bijna geen keus kunt maken. Probeer eens framboos, kaneel aarbei of kers.

Het Hembrugterrein

Ruim 100 jaar lang werd er munitie gemaakt op het Zaanse Hembrugterrein. De situatie is nu wat minder explosief maar beslist niet saai. Verschillende creatieve ondernemers hebben een aantal van de 120 oude industriële gebouwen inmiddels in gebruik genomen. En sinds 1 april is de markthal Yada Yada heropend (nu met verwarming). Wat een lekker sfeertje. De hal is ruim en dankzij enorme dakramen ook lekker licht.

Details

Adres:
Grote Hulzen 42
RH Zaandam
Tel: 0611104804
Email : info@yadayadamarket.nl

Menu:
Zie stands

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Vrijdag 17:00 – 22:00
Zaterdag 11:00 – 22:00
Zondag 13:00 – 19:00

Website:
http://www.yadayadamarket.nl/

Twitter:
https://twitter.com/yadayadamarkt

Facebook:
https://www.facebook.com/yadayadamarket/

Instagram:
https://www.instagram.com/yadayadalife/

Bekijk ook:
Foodcourts

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags: , , ,