stadsstranden_banner

Ajuma Beach (Zandvoort)

stadsstranden

Ajuma Beach ligt verscholen op het zuidstrand van Zandvoort. De locatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Weg van de drukke boulevard in een sfeer die je even doet vergeten dat je in Nederland bent… Een kleine wandeling over het strand en je ziet de witte vlaggen al wapperen. Loop onder de Torii  (Japanse Poort) door, waar even gezoend mag worden, om vervolgens neer te ploffen op de stijlvolle loungebanken. Ajuma Beach is meer dan … ‘just Asian food’  on the ‘beach hide away’!

Op een prachtig paviljoen naast het restaurant met een eigen terras en veranda worden de evenementen van Ajuma Beach gehouden. De relaxte en vooral inspirerende sfeer maakt Ajuma 2.0 een fantastische locatie voor bruiloften, vergaderingen, bedrijfsevenementen, familiediners, verjaardagen of alles wat maar een feestje waard is! You choose the occasion, Ajuma makes it special!

 

Een oase van rust op het verre zuidstrand van Zandvoort. Met Aziatisch tintje, ajuma beachheerlijk eten, fantastische wijn en een relaxte sfeer. Bestaat dat? Ja! Als je helemaal aan het einde van de zuidboulevard het strand oploopt zit daar 300 meter verder Ajuma. Deze strandtent is een heuse ‘beach hideaway’.

Door de unieke plek vergeet je bij Ajuma bijna dat je gewoon in Nederland zit. Geen drukke boulevard perikelen hier. Na een korte wandeling wapperen de witte en paarse vlaggen je tegemoet. De herkenbare ‘toegangspoort’ van Ajuma noemen ze ook wel ‘Torii’, oftewel Japanse toegangspoort. Daar begint de Aziatische sfeer al. Verder is het strandpaviljoen clean ingericht met veel wit, lekkere loungebanken, hout, lampionnen en details uit het oosten.

Eigenaar Wim Brugman is geen vreemde op het strand en in horeca Haarlem. Sterker nog, hij organiseerde 17 jaar lang alles in de Lichtfabriek, had jaren restaurant Willendorf aan de Bakenessergracht en runde strandtent De Zomer in Bloemendaal. Zoals hij zelf zegt is het hij toch het meeste thuis op het strand, dus opende hij in 2012 Ajuma. Juist de unieke plek was wat hem aantrok. Net even anders. Het Aziatische kwalitatieve eten (mede te danken aan Wim’s vriendin Roos met roots in Suriname) erbij maakte zijn nieuwe droom compleet.

Asian Cuisine bij Ajuma Beach

Bij Ajuma wordt hoogstaand gekookt. De keuken maakt dus de hele relaxte ervaring compleet. Op de kaart met ‘Just Asian Food’ staan heerlijke bites zoals papadum en veggie-fried balls, bao’s met bijvoorbeeld spicy chicken, soep en allerlei vlees, gevogelte, vis en vegetarisch. Wat dacht je van Peking Duck, Pad Thai, Redang Stew Beef, Udon Miso Salmon, Madras of Chinese Style Ribs? Om het af te toppen zijn er heerlijke ‘sweets’. Echt, eten kan hier niet misgaan. ajuma beachPrijzig? Nee, gerechten zijn bijvoorbeeld tussen de €7,50 en €12,50.

De veggie-balletjes van AJUMA zijn binnen een paar jaar tijd uitgegroeid tot een op zichzelf staand fenomeen. Niet zo gek als je je bedenkt dat ze 100% biologisch, vegetarisch én onvoorstelbaar lekker zijn. Omdat we dit fenomeen natuurlijk niet voor onszelf willen houden is het mogelijk ze bij ons te bestellen. Kun je ze op je horeca-menukaart zetten of gewoon lekker thuis opeten. Smakelijk!

Als je denkt aan een ‘Asian hideaway’ denken je ook aan yoga, massage en muziek. En ja hoor, ook dat kan bij Ajuma. Er zijn jamsessies met wereldmuziek en evenementen zoals Ajuma Summer Festival.  Ajuma is ook af te huren (kan gedeeltelijk of helemaal). Top voor een bruiloft, speciaal diner, business events, verjaardag of een andere heugelijke aangelegenheid.

Adres:
Ajuma
Zuidstrand 2
2042 AG Zandvoort
Tel 023 5714608

Seizoen:
Maart – Oktober

Openingstijden:
Maandag t/m zondag 09.00 – 00.00 uur

Website:
http://www.ajuma.nl

Twitter:
https://twitter.com/ajumazandvoort

Facebook:
https://www.facebook.com/ajumazuidstrand/

Instagram:
https://www.instagram.com/ajumabeach/

 

Tags: , , , , , , ,