stadsstranden_banner

Dauphine (Amsterdam)

stadsstranden

Cafe-Restaurant Dauphine en Club Dauphine is gevestigd in de voormalige Renault garage tegenover het Amstel Station. De naam ‘Dauphine’ refereert aan het succesvolle model van Renault uit de jaren 50. Het interieur en de kaart van Dauphine hebben een kosmopolitische uitstraling. Het design is verzorgd door architectenbureau Heyligers design+projects.

De naam in neon boven de draaideur van het café-restaurant is een kopie van het grappige autootje van Renault uit de jaren vijftig.

De voormalige Renaultgarage werd in de jaren zestig gebouwd op het Prins Bernardplein naast het Amstel-station. De eigenaren kozen de naam van een legendarisch geworden Renault model uit die tijd. Mede-eigenaar Charles: “Het vintage logo boven de draaideur is een geschenk van de autofabrikant.”

dauphine

Eten en drinken bij Dauphine

De uitgebreide wijnkaart, met wijnen uit Europa en de Nieuwe Wereld van gerenommeerde huizen, heeft een uitzonderlijk mild prijsniveau dat u elders niet zult vinden. In Dauphine kunt u ook terecht voor een goede ‘plateau de Fruits de Mer’. De gevarieerde kaart biedt een uitgebreide keuze, waaronder met zorg bereide Brasserie-klassiekers.

Naast de mogelijkheid om in het restaurant met grotere groepen te eten, is het ook mogelijk om een van de twee privé ruimten te reserveren, die ook geschikt zijn voor grote gezelschappen.

dauphine

 

Club Dauphine

In Club Dauphine vind je iedere vrijdag live muziek in de sfeer van een New Yorkse nachtclub. Een plek waar je erop kunt rekenen dat je verrast wordt en geniet van een avond vol soul, pop, funk, r&b en meer! Vanaf half acht openen wij de deuren en om acht uur wordt een 4-gangen diner geserveerd terwijl je kunt genieten van de band aan je eigen tafeltje voor het podium.

Je kunt er ook voor kiezen om in de buurt van de bar te luisteren naar de band onder leiding van Roger Happel. Saxofonist Candy Dulfer is de muzikaal adviseur van Club Dauphine, en wanneer zij geen andere verplichtingen heeft, bestaat er kans haar te zien optreden met de band.
Meer informatie agenda en tickets op http://clubdauphine.nl/

dauphine

Entresol

Voor diner/lunch tot 55 personen en borrels tot 85 personen is de entresol beschikbaar
Een half-open ruimte boven de keuken, met uitzicht op het restaurant. De ruimte is niet geheel afsluitbaar, wat betekent dat u nog wel het “geroezemoes” van het restaurant hoort. De ruimte beschikt over een eigen bar. De entresol is ook geschikt voor informele vergaderingen, het max. aantal personen is afhankelijk van de gewenste opstelling. Op de entresol is geen muziek/versterkt geluid mogelijk.

Details

Adres:
Prins Bernhardplein 175
1097 BL Amsterdam
020 – 46 216 46
info@caferestaurantdauphine.nl

Navigatie:
Op het Prins Bernhardplein (de rotonde waaraan Cafe-Restaurant Dauphine ligt) richting RAI/Rivierenbuurt. Vlak voordat je het spoorwegviaduct onder door gaat (de ingang van Dauphine ligt aan uw rechterhand), rechtsaf slaan het Pauwenpad in. Maak aan het einde een scherpe bocht naar rechts: je staat nu voor de ingang van de parkeerkelder. De garagedeur opent automatisch. De hoogte van de parkeerkelder is 2.40m.

Parkeren:
In de parkeerkelder zoals boven beschreven. Als gast van Dauphine kun je bij de bediening 1,5 uur vrij parkeren op de kaart laten zetten. Als je langer gestaan hebt, kun je bij de betaalautomaat in de kelder het restant betalen middels creditkaart/pin/chip. Het uurtarief na de 1,5 vrije uren bedraagt 3 euro/uur (gelijk aan tarief buiten).

Menu:
Lunch
Hapjes
Diner

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
maandag – vrijdag 09:00 – 01:00
zaterdag – zondag 12:00 – 01:00
Keuken open van 10:00 tot 22:00

Website:
http://caferestaurantdauphine.nl

Twitter:
https://twitter.com/clubdauphine

Facebook:
https://nl-nl.facebook.com/caferestaurantdauphine/

Instagram:
https://www.instagram.com/caferestaurantdauphine/

Bekijk ook:
Restaurants in Amsterdam

Tags: , , , , , , , ,