stadsstranden_banner

De Koperen Hoogte (Zwolle)

stadsstranden

De Koperen Hoogte is een rooftop concept met diverse restaurants en een hotel in de voormalige watertoren De Lichtmis in Zwolle. De watertoren werd door ondernemer Hennie van der Most verbouwd tot een hotel / restaurant. Na een heropening is het concept onlangs laagdrempeliger geworden dan het topsegment waar het voorheen zich op richtte.

Concepten van De Koperen Hoogte

Restaurant La Tour

Restaurant La Tour is culinair restaurant in Zwolle. Restaurant Zwolle is gelegen op de 14e verdieping (ongeveer 55 meter hoogte) van het complex “De Koperen Hoogte”. Naast het unieke uitzicht draait de vloer van het restaurant in iets meer dan 3 uur een complete ronde.

de koperen hoogte

Hier wordt een culinair verrassingsmenu voor het diner geserveerd. Het menu is door chef-kok Alan Pearson zorgvuldig samengesteld uit dagverse producten. De grootte van het menu kunt u zelf bepalen. Daarbij is een mooie selectie gemaakt voor een bijpassend wijnarrangement.

de koperen hoogte

Private Dining in de TOP van de Koperen Hoogte

Voor Private Dining is het mogelijk om in alle rust, met uw eigen gezelschap, genieten van een diner op een intieme en sfeervolle locatie op 60 meter hoogte. Wat een uitzicht! Private Dining is mogelijk vanaf 8 tot 15 personen en wordt verzorgd door restaurant “La Tour”.

Menu

Steaks & More

Ben je een echte liefhebber van een heerlijk mals stuk vlees? Laat je dan eens verrassen door de ambiance en culinaire verwennerij bij Steaks & More!

de koperen hoogte

Geniet van een T-Bone steak van de grill, een heerlijk sappige kipspies of voor de gegrilde zalm. Steaks & More is gevestigd op de 15de verdieping van de Koperen Hoogte en het interieur heeft een maritieme sfeer.

Menu

Fresh Fish Corner

Zin in een lekkerbekje? Een broodje haring? Of bijvoorbeeld kreeftensoep? Bij de Fresh Fish Corner kun je genieten van vis in alle facetten.

de koperen hoogte

Je kunt onbeperkt all in genieten van een vis buffet van verse vis geleverd door Schmidt Zeevis uit Rotterdam. Maar je kunt er ook terecht voor een luxe lunch, Fish & Chips of een van de broodjes.

de koperen hoogte

Zondag t/m donderdag geopend van 11.30 uur tot 18.00 uur.
Vrijdag en zaterdag geopend van 11.30 uur tot 17.00 uur.

Menu

All in Gourmet Restaurant

Gourmetten is bij uitstek geschikt om gezellig samen te tafelen. Op je eigen gourmet maak jezelf je culinaire vlees- en visgerechten klaar.

Inclusief dagverse soep, heerlijke vlees- en visschotel. Vleesgerechten o.a. varkensfilet, kipfilet, varkensoester, hamburger en biefstuk. Visgerechten o.a. zalmfilet, heekfilet en gamba’s, salades, rauwkost, verse friet uit eigen keuken, stokbrood, sausjes en garnituur. Consumpties frisdrank, bier, wijn en binnenlands gedistilleerd.

de koperen hoogte

Het gourmetrestaurant bevindt zich op de eerste verdieping van De Koperen Hoogte.

Menu

All in Buffet Restaurant

Een etentje voor twee, of met een groter gezelschap, gezellig samen zijn in familiekring, een avondje uit of een zakelijk succes sfeervol beklinken; oHet all-in buffetrestaurant van De Koperen Hoogte biedt een sfeervolle en gastvrije ambiance met een uitgebreide keuze aan heerlijke warme en koude gerechten.

de koperen hoogte

All-inclusief dagverse soep, saladebuffet, grillbuffet, verschillende koude en warme vlees en visgerechten & een overheerlijk dessertbuffet met Italiaanse ijssalon, consumpties frisdrank, bier, wijn en binnenlands gedistilleerd.

de koperen hoogte

Het buffetrestaurant bevindt zich op de begane grond van De Koperen Hoogte. Er wordt een vast tarief per 2,5 uur gerekend.

Menu

Grand Café

In het Grand Café van de Koperen Hoogte kun je genieten van een lekker kopje koffie met een stuk gebak of een borrel. (geopend vanaf 09.30 uur tot 23.00 uur)

Een aanrader is het boeken van een overheerlijke High Tea met vrienden of familie. Een heerlijke theemaaltijd met scones, zoete lekkernijen, hartige warme hapjes en sandwiches.

de koperen hoogte

Mogelijk vanaf 2 personen, gelieve minimaal 1 dag van te voren reserveren. Reserveren mogelijk vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.

High Tea kaart
Lunchkaart

Hotel

Overnachten in de Koperen Hoogte is een mooie ervaring.

De luxe hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien. De hotelkamers zijn ruim en comfortabel. Er bevinden zich twee luxe hotelkamers per etage.

de koperen hoogte

De Royal Suite is gesitueerd op de gehele 11de etage van De Koperen Hoogte. Net als de luxe hotelkamers is de Royal Suite een ruime en comfortabele hotelkamer. Geniet van de ruimte en het uitzicht.

Hoteltarieven

Overige mogelijkheden; events, feesten en het Serrerestaurant

Een bedrijfsfeest, een gala, een symposium, een teambuilding, een conferentie… De Koperen hoogte is dé locatie bij uitstek.

Het Serrerestaurant, deels met glazen dak, is imponerend, ruimtelijk, majestueus en ultiem feestelijk. Het Serrerestaurant geeft tevens toegang tot het vorstelijk gelegen terras. In combinatie met de stijlvolle Herenzaal en de Engelse Pub kan men een uniek feest organiseren tot circa 350 personen.

de koperen hoogte

Het is ook mogelijk te vissen in de nabijgelegen visvijver ‘de Koperen Plas’ voor de visliefhebber een walhalla. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de Koperen Hoogte.

Geschiedenis

De uit 1932 stammende watertoren deed sinds eind jaren tachtig niet meer als zodanig dienst. In 1990 werd de toren in opdracht van Hennie van der Most verbouwd tot het restaurant en hotel ‘De Koperen Hoogte’. Het restaurant kwam in 2001 gereed na een acht jaar durende verbouwing.

Details

Adres:
Lichtmisweg 51
8035 PL Zwolle
0529 428 428
info@dekoperenhoogte.nl

Parkeren:
Gratis parkeren bij de locatie

Route:
Volg de A28 richting Zwolle en neem afrit 22 (richting Dedemsvaart/Nieuwleusen).
Ga onderaan de afrit linksaf en bij de stoplichten rechtdoor. Rijd direct rechts de parallelweg
(Lichtmisweg) op. Hier is het parkeerterrein van De Koperen Hoogte.

Menu:
Zie concepten

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Verschillend per concept

Website:
https://dekoperenhoogte.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/dekoperenhoogte/

Instagram:
https://www.instagram.com/dekoperenhoogte/

Bekijk ook:
Torens

Tags: , , , , , , , , , , ,