stadsstranden_banner

Izakaya Amsterdam (Amsterdam)

stadsstranden

Met de komst van Izakaya Amsterdam heeft Amsterdam er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant geeft een nieuwe dimensie aan de Japanse keuken. Izakaya laat zich het beste vertalen als ‘pub’, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische ‘grazing menu’s’, net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil.

Entourage Group

Izakaya is ontsproten uit het creatieve en inspirerende brein van de internationaal opererende horeca-entrepeneur Yossi Eliyahoo van de Entourage Group (o.a. Momo en The Butcher). Om zijn ideeën vorm te geven werkte Yossi samen met de internationaal gelauwerde binnenhuisarchitecten BK Architects die met hun ontwerp de traditionele Japanse Izakaya naar een hoger niveau hebben getild. Geïnspireerd door de vijf traditionele Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en de hemel is het ontwerp van Izakaya authentiek en eenvoudig, waarmee het een stijlvolle en levendige atmosfeer creëert, die past in de behoeftes van een kosmopolitische stad.

izakaya amsterdam

Food bij Izakaya Amsterdam

Chefkok Hariprasad (Hari) Shetty is verantwoordelijk voor de vernieuwende Asian Kitchen & Bar die traditioneel werkt met de Japanse Robata grill. Shetty is afkomstig van het sterrenrestaurant ‘Nobu’ uit Londen. In het zicht van de gasten doen de chefs hun werk. Naast de specialiteiten van de Robata grill brengt Izakaya een variëteit van kleine gerechtjes op verzoek klaargegemaakt op de Hibachi fire bowl en Japanse kleine hot plate op houtskool. Daarnaast wordt dagverse sashimi en maki rolls geserveerd.

izakaya amsterdam

Locatie in het Sir Albert Hotel

Izakaya is gevestigd in het Sir Albert Hotel. Het Sir Albert Hotel is gevestigd in De Pijp vanwege de centrale ligging en de levendige sfeer. In het hart van deze 19e eeuwse stadswijk ligt de beroemde Albert Cuypmarkt. Met ruim 260 kramen is de Albert Cuypmarkt de grootste en populairste dagmarkt van Nederland. De ‘Cuyp’ bestaat al sinds 1905 en is vandaag de dag nog steeds aantrekkelijk voor Amsterdammers, dagjesmensen, toeristen en kookliefhebbers.

De Pijp is een smeltkroes van verschillende nationaliteiten en culturen en staat bekend als het Quartier Latin van Amsterdam. Het is de meest bruisende en levendige wijk van Amsterdam vol bijzondere winkels, exclusieve boetiekjes, restaurants en trendy bars.

Het beroemde Museumplein en het Koninklijk Concertgebouw vindt u om de hoek van het hotel. Op steenworp afstand vindt u ook het shop walhalla van Amsterdam, de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat waar u als modeminner uw hart kunt ophalen.

Details

Adres:
Albert Cuypstraat 2-6
1072 CT Amsterdam
The Netherlands

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
10:00 – 01:00

Website:
http://izakaya-restaurant.com/amsterdam/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/izakayaofficial/

Instagram:
https://www.instagram.com/izakaya_official/

Bekijk ook:
Asian

Tags: , , , , , , , , , , , , ,