stadsstranden_banner

Loetje aan het IJ (Amsterdam)

stadsstranden

Loetje aan het IJ is gevestigd in de kop van het havengebouw van Amsterdam Marina, in Amsterdam Noord. Deze jachthaven ligt bij één van de meest dynamische culturele hotspots van Noord: de NDSM-werf. Rondom het opvallende pand ligt een prachtig houten terras met aanlegsteigers voor gasten die met de boot naar Loetje komen.

Het restaurant binnen is ruim en modern. De hoge ramen zorgen voor licht, overzichtelijkheid en een prachtige kijk op het gezellige, drukke water met de vele schepen en bootjes. Ook bijzonder is het spanplafond met LED verlichting met een foto van een Mantarog bij Loetje aan het IJ. Buiten op het terras is er uitzicht aan het water bij Amsterdam Marina.

Boven het restaurant beschikt Loetje aan het IJ over vier verschillende zalen voor bijvoorbeeld een besloten lunch of diner, vergaderingen, presentaties, feesten of bijeenkomsten. Zowel zakelijk als privé is er veel mogelijk!

Over Loetje

Zo’n 40 jaar geleden was Café Loetje een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid, waar ook wel een uitsmijter, een bal gehakt of een portie kaas genuttigd kon worden. Toen bleek dat er steeds meer en meer behoefte was aan een ‘echt’ avondmaal, werd de ossenhaasbiefstuk geïntroduceerd.

loetje aan het ij

De slagersachtergrond van Loetje kwam goed van pas. De biefstuk werd een groot succes. De biljarttafels maakten plaats voor gewone tafels en het ‘nieuwe’ eetcafé zat iedere dag vol met liefhebbers van dat heerlijke stukje vlees: ‘de biefstuk van Loetje’.

Inmiddels maken steeds meer mensen in de wereld kennis met de lekkerste biefstuk. Naast Café Loetje zijn er diverse andere Loetje restaurants in Nederland gevestigd. Loetje blijkt een groot aantal (inter)nationale fans te hebben en daar zijn we enorm trots op en blij mee!

Loetje is overigens niet alleen een restaurant. Er zijn ook Loetje hotels en Loetje (evenementen)zalen, waar vergaderingen, bijeenkomsten, feesten en partijen georganiseerd worden. Zowel zakelijk als privé.

Vergadering? Besloten diner? Feestje? bij Loetje aan het IJ

Naast verschillende restaurants heeft Loetje ook eigen zalen die zeer geschikt zijn voor vergaderingen, bijeenkomsten, productpresentaties, workshops, een besloten lunch of diner, borrels, trouwerijen en andere feestjes.

loetje aan het ij

Bij de vestigingen Loetje aan de Amstel, Loetje aan het IJ, Loetje Gorssel en Loetje Breukelen hebben we diverse ruimtes die geheel naar wens en doel van de bijeenkomst kunnen worden ingericht.

Er is tevens een eigen evenementenlocatie, Loetje’s Garage, en een eigen ‘vergaderhuis’, Loetje’s Proeftafel, waar je in een huiselijke setting bij elkaar kunt komen. Deze twee aparte locaties bevinden zich aan de Amstelzijde te Amstelveen, vlakbij restaurant Loetje aan de Amstel.

Details

Adres:
Werfkade 14
1033 RA Amsterdam
020-20 88 000

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur.
Keuken open tot 22.30 uur.

Website:
https://aantij.loetje.com/

Twitter:
https://twitter.com/cafeloetje

Facebook:
https://www.facebook.com/loetjeaantIj/

Instagram:
https://www.instagram.com/explore/locations/129230769/

Bekijk ook:
Het IJ

Bewaren

Tags: , , , , , , , , , , ,