stadsstranden_banner

Noorderlicht Café (Amsterdam)

stadsstranden

Noorderlicht Café staat bekend om haar ongedwongen sfeer en haar te gekke culturele en muzikale programma dat vrijwel altijd gratis toegankelijk is. Op één van de allermooiste plekjes van Amsterdam kun je dagelijks vanaf 11:00 uur genieten van een heerlijke en gezonde lunch of diner. . Een bezoek aan Noorderlicht is gelijk een bezoek aan de NDSM-werf. Op deze oude scheepswerf werken zo’n honderd creatieve bedrijven en bedrijfjes in hun zelfgebouwde ateliers.

Inrichting

Bijna alles op en rondom Noorderlicht is gemaakt van gerecyclede materialen. Zo worden spullen die nog een tweede leven kunnen hebben opnieuw ingezet. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Noorderlicht. De inrichting is echter wel goed op elkaar afgestemd. Zo ontstaat een gezellig sfeer in het café restaurant.

noorderlicht

Eten en drinken

Dit komt ook terug bij het eten en drinken van Noorderlicht. Er is voor elk wat wils op de menukaart. Maar duurzaamheid en seizoensgebonden regionale ingrediënten spelen een hoofdrol op de menukaart. Grote leveranciers worden vermeden en zo is het toch een kunst dat een betaalbare lekkere maaltijd kan worden geserveerd bij Noorderlicht. Vlees komt van een bevriende boer en de overheerlijke taarten worden dagelijks vers gebakken door Els, een moeder uit Amsterdam. De kaart van Noorderlicht bevat heerlijke gerechten voor zowel lunch als diner.

Noorderlicht Café

Locatie Noorderlicht Café

Het Noorderlicht Café is een van de hoogtepunten op de NDSM-werf. In de tuin aan het water vergeet je gemakkelijk de wereld om je heen en waan je je in een paradijs. De locatie is een combinatie van een transparante Romney met een terras met blik over het water. Het zonnige terras is ruim en biedt een geweldig uitzicht. Met een fijn knetterend vuurtje is dit een prima plek om te blijven hangen tot in de late uurtjes. In Noorderlicht is veel mogelijk, maar in de zomermaanden is Noorderlicht altijd ‘open’ voor de (vaste) gasten die vaak van ver komen. Daarom is het niet mogelijk om in de periode april t/m september de hele locatie af te huren.

Noorderlicht Café

Noorderlicht heeft ook nog een bovenverdieping en een voorterras die wel geschikt zijn voor het geven van privé-feestjes en borrels. In de ‘wintermaanden’ (oktober t/m maart) is Noorderlicht exclusief te huur voor groepen.

Details

Adres:
NDSM Plein 102
1033 WB Amsterdam
Pont CS > NDSM = 15 min.
Fietsen van Buikslotermeerplein (pont achter CS) naar Noorderlicht = 7 min.
Reserveren: 020-4922770

Menu:
Menukaart

Seizoen:
April-Oktober (Oktober – Maart af te huren)

Openingstijden:
Iedere dag vanaf 11:00 uur
Keuken sluit om 22:00 uur, het cafe rond 00:00 – in de weekend om 03:00 uur. Zie ook programma.

Website:
http://noorderlichtcafe.nl/

Twitter:
https://twitter.com/noorderlichtams

Facebook:
https://www.facebook.com/noorderlicht/

Instagram:
https://www.instagram.com/noorderlichtcafe/

Bekijk ook:
NDSM Werf

Bewaren

Bewaren

Tags: , , , , , , , , ,