stadsstranden_banner

Parkrestaurant Anafora (Vleuten)

stadsstranden

Parkrestaurant Anafora ligt op een unieke locatie aan het water in het prachtige Máximapark. Het restaurant is gebaseerd op een schetsontwerp van de wereldberoemde architect Pierre Cuypers uit 1896, bekend van o.a. het Rijksmuseum en Kasteel De Haar. Anafora biedt u een gevarieerde menukaart tussen 10.00 en 21.00 uur. De keukenbrigade werkt zoveel mogelijk met ambachtelijke en biologische ingrediënten uit de streek. Kom proeven, kom genieten! Ook voor uw zakelijke gelegenheid, uitgebreid feest of bijvoorbeeld huwelijk (officiële trouwlocatie Utrecht, o.a. buiten trouwen) ben je van harte welkom.

Sfeer bij Parkrestaurant Anafora

Anafora staat voor ‘Samen iets vieren’. De letterlijke betekenis van Anafora komt uit het Koptisch en betekent ‘Dankoffer’. Parkrestaurant Anafora is geboren vanuit de gedachte aan een bijzondere plek waar mensen elkaar ontmoeten, culinair genieten en samen iets vieren. Een plek van ‘bezinning’ om stil te staan bij al het goede in het leven. De vrije vertaling van Anafora is dan ook ‘Samen iets vieren’.
Anafora Parkrestaurant is een plek waar iedereen zich thuis zal voelen. Gezellig, informeel en met stijl. Naast sfeervol dineren, bieden ons restaurant en aangrenzende ruimtes de mogelijkheid tot inspirerend vergaderen of het vieren van een onvergetelijk feest. Er is plaats voor kleine en grote groepen tot circa tweehonderd personen. Anafora beschikt over een groot terras midden in de groene en waterrijke omgeving van het Máximapark en is gelegen naast De Bosspeeltuin.

parkrestaurant anafora

Het ontwerp van Parkrestaurant Anafora is gebaseerd op een schetsontwerp van de wereldberoemde architect Pierre Cuypers. Het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam en Kasteel De Haar in Haarzuilens komen onder andere ook van zijn hand. Parkontwerper Adriaan Geuze vond het schetsontwerp voor Anafora in het Nationaal Architectuur Instituut. Zowel het interieur als het exterieur zijn in nauw overleg ontwikkeld met initiatiefnemer Happy Megally. Het resultaat is een bijzonder en opvallend gebouw, met veel houten ornamenten en uilen die symbool staan voor vrijheid en wijsheid.

Eten en drinken bij Anafora

Bij Anafora kun je diverse gerechten op de kaart terug vinden met natuurlijke ingrediënten. Van een lekkere burger, een broodje bij de lunch tot een uitgebreide vegatarische kaart met bijvoorbeeld een vegetarische pasta, of keus uit vis. Ook koffie met verschillende soorten taart is een aanrader en er is ook een speciale kaart voor kinderen.

parkrestaurant anafora

Máximapark

Anafora Parkrestaurant staat aan de oever van de Vikingrijn in het hart van het Máximapark. Een oase, waar iedereen naar hartenlust kan wandelen, fietsen, picknicken, bootje varen, sporten en spelen. Rustgevend én levendig, een ontmoetingsplaats voor iedereen uit Leidsche Rijn, Utrecht en ver daarbuiten! In dit nieuwste stadspark van Utrecht vindt u naast Anafora Parkrestaurant De Bosspeeltuin en nabij gelegen onder meer een beeldenpark, Japanse tuin en Vlindertuin. Het Lint en de Parkpergola vormen een kenmerkende, verticale groene afscheiding van het stadspark. Het Lint is een groene recreatiestrook van 8 kilometer lang dat het gehele park omringt. De strook bevat een verhard pad dat populair is onder wandelaars, fietsers, hardlopers en skaters.

parkrestaurant anafora

De Bosspeeltuin

De natuurlijke en avontuurlijke Bosspeeltuin ligt naast Parkrestaurant Anafora. Het is een plek waar kinderen in alle vrijheid op ontdekkingstocht kunnen gaan en hun fantasie kunnen volgen. De bijna uitsluitend houten speeltoestellen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar en nodigen uit tot samen ontdekken en samen spelen. Er staat een hek om de gehele speeltuin. De enige in- en uitgang grenst aan het terras van Anafora. Zo kunt u als ouder, opa of oma rustig genieten, terwijl de kinderen spelen naar hartenlust! In samenwerking met Parkrestaurant Anafora en andere organisaties organiseert De Bosspeeltuin regelmatig activiteiten op gebied van Cultuur, Kunst, Natuureducatie en Sport. De Bosspeeltuin valt onder een Stichting en is eigendom van de Gemeente Utrecht. Zij onderhoudt de speeltoestellen en overige aangelegenheden.

Details

Adres:
Uilenboslaan 1
3451 GB Vleuten

Parkeren:
Je kunt gratis parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover het Máximapark, gelegen aan de Utrechtseweg. Het Máximapark is een voetgangersgebied. Betreden met de auto is niet toegestaan. Handhaving is van toepassing

Route:
Navigatieadres parkeerplaats:
Utrechtseweg 4, Vleuten

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Openingstijden Winter

Maandag & dinsdag: alleen op afspraak *
Woensdag en donderdag: 10.00 – 17.00 uur – Keuken geopend van 11 tot 16.00 uur
Vrijdag t/m zondag: vanaf 10.00 uur – Keuken geopend van 10 tot 21.00 uur

Openingstijden Zomer (vanaf 1 april)

Maandag & dinsdag: 10.00 tot 17.00 uur – Keuken geopend tot 16.00 uur *
Woensdag t/m zondag: vanaf 10.00 uur – Keuken geopend tot 21.00 uur

Openingstijden Krokusvakantie

Maandag 26 februari t/m donderdag 1 maart: 10.00 tot 17.00 uur – Keuken geopend tot 16.00 uur *
Vrijdag t/m zondag: vanaf 10.00 uur – Keuken geopend tot 21.00 uur

Website:
https://www.anafora.nl/

Twitter:
https://twitter.com/Anafora_Utrecht

Facebook:
https://www.facebook.com/anafora.vleuten

Instagram:

Bekijk ook:
Utrecht

Tags: , , , , , , , , , ,